Turun Messukeskus

Kevään trendit esillä Turun Rakenna & Sisusta –messuilla

Tuoksuvat seinät, valkoiset saunat

Turun Messukeskuksessa järjestettävillä rakennusalan messuilla nähdään mitkä asiat kuluttajia tällä hetkellä kiinnostavat. Rakenna & Sisusta –messuilla on mukana n. 300 yritystä.
Messuosastoilla on myynnissä tuttuja tuotteita ja palveluita. Messuyleisön ihmeteltävinä on myös ihan uusia tuotteita, kuten mm. Sarokkaan myymä tuoksuseinä. Aamulla voi heräillä esim. laventelin tuoksuun. Uudet saunatrendit ovat valkoisia ja puupinnat kolmiulotteisia.

Messujen tärkeää antia ovat myös vinkit ja opit, joita on tänä vuonna runsaasti tarjolla. PRKK ry eli Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus järjestää messuilla kolme ilmaista koulutusta. Yhden remontoijille, yhden omakotitalon tai kesämökin rakentamista suunnitteleville ja yhden taloyhtiön peruskorjauskoulutuksen.
Rakenna & Sisusta –messujen ohjelmassa on tänä vuonna mm. bloggaajatapaaminen. Bloggaajia on myös mm. stailaushaasteessa, jossa tehtävänä on luoda eri tiloihin oleskelunurkkauksia. Messuilla esiintyvät mm. Saija Palin, Ellen Jokikunnas sekä Mrs. Jones blogistaan tuttu sisustustoimittaja Jonna Kivilahti. Kivilahti puhuu mm. siitä, miten inspiroiva sisustuskuva syntyy. Bloggaajatapahtuma on messuilla lauantaina. Ellen Jokikunnas puolestaan näyttää sunnuntaina 14.2. miten vanha huonekalu tuunataan uuteen iskuun. Sisustusasiantuntija Saija Palin kertoo kevään 2016 sisustustrendeistä ja väreistä. Valaistuksen uudet trendit ja kotien sisä- ja ulkovalaistus on valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimon aiheena.

Talotohtori Panu Kaila kertoo mm. ikkunoista ja märkätiloista. Sisustusakatemian messuosastolta voi omien kuvien kanssa tulla kysymään neuvoa ja vinkkiä. Lauantain kiinteistöpäivän ohjelmassa puhutaan mm. Turun seudun kehittymisestä asuinalueena ja ryhmäkorjaushankkeista.

Suuren yleisön ohjelmanumeroiden lisäksi myös ammattilaisille on messuilla ohjelmaa Lounais-Suomen Kiinteistö- ja Rakennuspäivä on ohjelmassa heti messujen avajaispäivänä. Tuolloin puhutaan mm. suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksistä ja kansantalouden näkymistä.
Oppilaitosten välinen muurauskisa on tapahtuman perinteinen kestohitti, jota seurataan sankoin joukoin. Opiskelijoita osallistuu messuilla myös työturvallisuuskoulutuksiin.

RAKSIS2016_1920X470px

Lisätiedot messuista:
Turun Messukeskus Oy
projektijohtaja Krista Ahonen, puh. 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

www.rakennusmessut.fi