Turun Messukeskus

Antti Henttosesta Vuoden karavaanari

SF-Caravan ry on nimennyt riihimäkeläisen Antti Henttosen Vuoden karavaanariksi 2016. Valinta julkistettiin Caravan Show-messujen avajaisissa Turussa viikonvaihteessa.
Antti Henttonen, 62, tunnetaan karavaanareiden ja maamme leirintäalueyrittäjien keskuudessa enemmän töittensä kautta kuin jatkuvasti esillä olevana järjestöaktiivina. Graafisena suunnittelijana varsinaista leipätyötään tekevä Henttonen on ollut säännöllinen Caravan-lehden avustaja ja Caravan-leirintäoppaan kokoaja. Henttosen lehtijutut ja valokuvat eri matkakohteista, matkailuajoneuvojen esittelyajoista ja leirintäalueiden kehityksestä ovat viimeiset parikymmentä vuotta olleet keskeinen sisältö viime vuonna 50-vuotta täyttänyttä leirintämatkailun perhelehti Caravania. Omien sanojensa mukaan Henttonen on tehnyt Caravan-lehdelle lähes 500 yksittäistä lehtijuttua.

Antti Henttonen on piirtänyt, kuvittanut ja taittanut monet SF-Caravanin leirintä- ja turvatoimikunnan laatimat oppaat ja ohjeistot havainnollisiksi kokonaisuuksiksi. Mm. Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuille ja –autoille, Leirintäalueen turvallisuusopas ja uusin, vuoden 2016 lopussa ilmestynyt Leirintäalueen perustajan opas ovat Henttosen kuvittamia. Monella leirintäalueella näkyvä selkeä suositustaulu matkailuajoneuvojen turvaväleistä lienee tunnetuin Henttosen tekemä yksittäinen kuva.

Antti Henttonen on avustajatyön lisäksi myös leirintämatkailun aktiivinen harrastaja ja retkeilijä. Antin karavaanariprofiiliin sopivat yhtälailla Lapin vaellukset, kalastusmatkat, kiertomatkailu, kausipaikkalaisuus Padasjoen SFC-Mylly-Mäkelässä kuin SF-Caravanin Nostalgia-kerhon sihteerin ja SF-Caravan Länsi-Päijänne ry:n hallituksen jäsenen tehtävätkin.
Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Antti Henttonen on hyvä esimerkki monipuolisesta harrastajasta ja sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Samalla liittohallitus haluaa osoittaa arvostuksensa Caravan-lehden avustajaverkoston työlle monipuolisten ja värikkäiden lehtijuttujen tuottajana ja lehden ainutlaatuisen sisällön tuottajana. Antti Henttosen pitkäaikainen, tuloksellinen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.
Antti Henttonen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on 63 121 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000.

Lisätietoja:
Vuoden karavaanari Antti Henttonen puh. 0400 323 316
Toiminnanjohtaja Timo Piilonen puh. 050 592 6561
www.karavaanarit.fi