Turun Messukeskus

Ekologisia ja eettisiä hyvän mielen neuleita

Johanna K. Design on perustettu vuonna 2004. Tuotanto on kehittynyt vuosien saatossa käsikäyttöisen neulekoneen kautta massiivisien teollisien neulekoneiden kanssa työskentelyyn. Neuleet ovat vieneet mennessään ja tuotevalikoima onkin painottunut lasten neuleisiin.

Kaikki tuotanto neuloksesta valmiiseen tuotteeseen tapahtuu Johanna K. Designin tehtaalla Taivassalossa.
Ympäristö on ollut alusta asti punainen lanka tuotesuunnittelussa. Laadukkaat langat neuloksiin tulevat Itävallasta. Niin villa, merinovilla kuin puuvillakin on saanut Global Organic Textile Standard GOTS- sertifioinnin eli kaikki käyttämämme materiaali on luomulaatuista. Neulos on korkeatasoista, hyvin käyttöä ja ikää kestävää miellyttävän ohutta kirjoneuletta tai mukavan joustavaa 1×1 joustinneulosta. Oikein huollettuna ja säilytettynä neule onkin pitkäikäinen ystävä.

Valikoimista löytyvät pehmolelut valmistetaan neuletuotannossa syntyvästä leikkuujätteestä. Täyte on peittojen valmistuksessa syntyvää ylijäämämateriaalia, saumurin leikkuujätettä. Pehmolelut on tarvittaessa mahdollista täyttää uudelleen käsin ommellun täyttöaukon kautta.
Kaikissa tuotteissa keikkuu mukana pieni tarina tai käyttöohje lappunen. Pahviset laput leikataan käytetyistä pahvilaatikoista paikallisessa kehitysvammaisten päivä- ja työtoimintakeskus Messissä.

Yritys on saanut 2008 kunniamaininnan Valonian järjestämässä Ympäristöteko- kilpailussa sekä voittanut kilpailun vuonna 2015 teemalla Resurssitehokkuus. Yrittäjä Johanna Österman on valittu Varsinais- Suomen Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi vuonna 2016.

Hei, maailma paranee, silmukka kerrallaan!

www.johannadesign.com