Turun Messukeskus

Kajakkikäännös kevääseen! Vaihda Vapaalle –messuilla vapaa-ajan viettoa maalla, merellä ja ilmassa

Turun Messukeskuksessa ollaan tulevana viikonloppuna vapaalla. Kolmipäiväinen Vaihda Vapaalle on uusi tapahtuma, joka yhdistää vapaa-ajan teemoja saman katon alle.
Messuhalleissa pääsee tutustumaan mm. ulkoilun, saariston ja mökkeilyn aihealueisiin. Tarjolla on tuotteita ja palveluista. Lisäksi paikalla on mm. Liiku ry:n esittelemänä useita liikuntamuotoja, joista saattaa hyvinkin löytyä mieleinen harrastus. Mukana on mm. nyrkkeilyä, amerikkalaista jalkapalloa, golfia ja salibandya. Auditorioon tulee jalkapallokenttä. Perjantaina messuille on tulossa mm. koululiikuntaryhmiä kokeilemaan eri lajeja.

Istahda lentokoneen ohjaamoon

Vaihda Vapaalle –messuilla esitellään mökkirantaan sopivia mm. laitureita, veneitä, tynnyrisaunoja ja porealtaita. Messujen altaalla pääsee tutustumaan vesiliikuntaan, kuten snorklaukseen, suppailuun ja laitesukellukseen. Altaassa voi harjoitella valvotusti sukeltamista ja mm. kajakkikäännöstä. Sukellusmatkalle päästään Dive Travelin matkassa, sillä luvassa on matkakertomuksia.

Oletko istunut lentokoneen ohjaamossa? Turun Messukeskuksen halliin tuodaan myös suihkuharjoituskone Ilmailumuseosta (Hawk). Lentoon asti ei pääse, mutta sen sijaan koneeseen pääsee istumaan ja paikalla on asiantuntija vastaamassa kysymyksiin.

Merellinen huutokauppa

Viikonloppuna messuilla järjestetään merellinen huutokauppa, jossa myydään huutojen perustella mm. veneilijää kiinnostavia tuotteita.

Saaristossa liikkuville on tarjolla hyödyllistä tietoa mm. punkeista. Turun yliopiston tutkimuslaitos kertoo messuilla uusimmista puutiaistutkimuksista ja ilmaston vaikutuksesta Itämereen ja Saaristomereen.

Lähialueella on monia helmiä, jotka syystä tai toisesta ovat kätkössä. Näitä lähimatkailun aarteita tekee tutuksi Hannu Tuominen messuluennoillaan.

Forum Marinum tuo messuille Skylarkin. Kyseessä on Skylark on Jarl Lindblomin piirtämä purjevene, joka valmistui vuonna 1951 Turun Veneveistämöllä. Forum Marinum koordinoi kunnostushanketta, jonka tavoitteena on palauttaa vene purjehduskuntoisena sen alkuperäiselle rakennuspaikalle. Museolaivan lisäksi esillä on uusia moottoriveneitä mm. Astrumilta ja Särki Oy:ltä.
Turun Messukeskus jakaa kaikkina messuaamuina 500 ensimmäiselle messuvieraalle tuotekassit.

Vaihda Vapaalle 11.-13.3. Turun Messukeskuksessa
https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/vaihda-vapaalle/

vaihdavapaalle_300