Turun Messukeskus

Kirjailijat Donna Leon ja Denise Rudberg esiintyvät Turun Kirjamessuilla

Dekkarikirjallisuuden huiput vierailulle Suomeen

Viihteellisen dekkarikirjallisuuden kaksi huippunimeä saapuvat Turun Kirjamessuille tulevana syksynä. Messuilla nähdään kirjailijat Donna Leon (Otava) ja Denise Rudberg (Into Kustannus). Odotetut kirjailijavieraat esiintyvät Turun Messukeskuksessa 1.-2.10. Koko tapahtuman ohjelma-aikatauluineen julkistetaan elokuun lopussa.

Donna Leon on jo pitkän uran tehnyt kirjailija. Hänet tunnetaan mm. tv-sarjaksikin kirjoitetusta Guido Brunetti -kirjasarjasta. Ruotsalainen Denise Rudberg on puolestaan kovassa nousukiidossa oleva kirjoittaja. Rudberg on yksi Ruotsin tämän hetken menestyneimmistä kirjailijoista. Hänet on nimetty mm. Ruotsin epäviralliseksi chick-lit-kuningattareksi.

Turun Kirjamessut järjestetään 30.9.-2.10. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna Saksa ja Satakunta. Turun Kirjamessuilla esiintyy mm. 15 saksankielistä kirjailijaa. Samaan aikaan messukeskuksessa järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Donna Leon

Donna Leon on syntynyt 28.9.1942 New Jerseyssä, Yhdysvalloissa. Vuodesta 1981 hän on asunut Venetsiassa, missä hän kirjailijantyönsä lisäksi opettaa yliopistossa englantilaista kirjallisuutta. Leon kirjoittaa dekkariarvosteluja The Sunday Timesiin.
Donna Leonin Guido Brunetti -sarjan jännäreitä on käännetty yli 20 kielelle ja niistä on tehty Saksassa tv-sarjoja. Kirjoista viimeisin on nimeltään Ansionsa mukaan, 2016, suom. Kaijamari Sivill (By its cover, 2014)
https://www.otava.fi/kirjailijat/donna_leon/

DonnaLeon_Otava_Kuvaaja_Regine_Mosimann

Denise Rudberg

Denise Rudberg (s. 1971) asuu Tukholmassa ja on yksi Ruotsin menestyneimmistä kirjailijoista. Hän on opiskellut elokuvaa ja dramaturgiaa New Yorkissa ja juontanut kirjallisuusaiheista tv-ohjelmaa. Supersuosittu Rudberg kirjoitti aiemmin chick-lit-romaaneja ja oli lukijoiden kruunaama Ruotsin epävirallinen chick-lit-kuningatar. Yksi tappava syrjähyppy aloittaa suositut Marianne Jidhoff -dekkarit, jotka ovat myyneet Ruotsissa yli 280 000 nidettä. Amazon osti ensimmäisen osan englanninkieliset oikeudet, ja käännösoikeudet on myyty myös Norjaan ja Turkkiin. Sarjan toinen osa Toinen toista pahempi ilmestyi suomeksi keväällä.
https://intokustannus.fi/rudberg-denise/

Denise_Rudberg_Kuvaaja_Thron_Ullberg

Lisätiedot:
Donna Leon, lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
viestintävastaava Kirsi Sievänen, Otava, puh. 050 5329 201, kirsi.sievanen@otava.fi

Denise Rudberg, lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
viestintävastaava Riikka Kämppi, Into Kustannus, riikka.kamppi@intokustannus.fi, puh. 40 572 9733

Turun Kirjamessut:
ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, jenni.haukio@turunmessukeskus.fi
projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi puh. 040 742 7920
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi puh. 040 505 6424

www.kirjamessut.fi
Twitter@kirjamessut
#kirjamessut #turku #turunmessukeskus
Kuvat:
Denise Rudberg, kuvaaja: Thron Ullberg
Donna Leon, kuvaaja Regine Mosimann