Turun Messukeskus

Meriteollisuus ja -logistiikka vetää lähes 200 yritystä Navigate-messuille Turkuun

Myös liikennemarkkinoiden murros, superrekat ja rautateiden tavaraliikenne esillä

Meriteollisuuden ja merilogistiikan kansainvälinen messutapahtuma Navigate järjestetään 18.-19.5. Turun Messukeskuksessa. Turun Messukeskus kerää kerralla koolle alan ajankohtaiset teemat ja toimijat.
navigate-logo_2015_pv_2_0
Navigate-messuilla on mukana lähes 200 tärkeää alan yritystä näytteilleasettajina kahdessa messuhallissa. Esiintyjien joukossa on mm. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer. Tapahtumassa on mukana Suomen lisäksi yrityksiä ja osallistujia mm. Liettuasta, Saksasta, Puolasta, Tanskasta ja Espanjasta.
Samaan aikaan Turun Logomossa järjestetään toinenkin aiheeseen liittyvä tapahtuma EMD eli Euroopan meripäivä.

Navigate-messuilla pinnalle nousee messujen yhteydessä mm. meriliikenteen automatisaatio Itämeren alueella eli ns. miehittämättömät alukset. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja sekä puolesta että vastaan. Lisäksi teemasta saadaan lainopillisia näkemyksiä 18.5. olevassa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n seminaarissa.

Meriteollisuuden ja logistiikan teemoihin liittyen messukeskuksessa järjestetään kutsutuille yrityksille mm. Meyer Turku Oy:n Alihankintapäivä 19.5. Messuilla kuullaan myös seminaari radikaalista kilpailukyvyn ja tuotantotehokkuuden parantamisesta. Seminaarin avaa Jan Meyer ja aiheena on mm. materiaalihankinnan uudet innovaatiot, Tapani Tilus Konegranes Oy.

Aiheisiin kuuluu myös arktinen merenkulku, jossa Suomi on maailman kärkeä. Tilaisuudessa kuullaan myös Venäjän markkinoiden mahdollisuudesta.

Vaihtoehtoisista energiaratkaisuista meriteollisuudessa järjestetään myös oma seminaarinsa, johon osallistuvat DNV GL AS, Meriaura, FinnFerries, Langh Tech Oy Ab ja Wärtsilä.

Messuilla on vahvasti mukana myös mm. Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan. Messuilla haetaankin uusia yhteistyömahdollisuuksia Puolan ja Suomen välillä omalla seminaarilla. Samoin tekee myös Tanska.

Turun yliopisto järjestää messuilla useita puheenvuoroja Tiedekahvilassa. Esittelyssä ovat mm. useat kiinnostavat hankkeet, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Yliopiston Tiedekahvilassa kuullaan yli kymmenen kiinnostavaa puheenvuoroa.
Koko tapahtumaohjelma: https://www.turunmessukeskus.fi/ohjelma/navigate-ohjelma/

Turun Liikennepäivä on 19.5. ja siellä keskustellaan mm. tavaraliikenteen markkinaehtoisista muutoksista. Aiheena ovat myös ajankohtainen superrekkojen kustannustehokkuus, maanteiden kestävyys ja alan kilpailu.
Liikennepäivässä puhutaan myös kiskoliikenteen muutoksista. Mitä kilpailu rautatieliikenteessä tarkoittaa? Turun Liikennepäivän päättää professori Lauri Ojalan vetämä paneeli, jonka aiheena on kuljetusten markkinaehtoisten muutosten vaikutus Suomen logistiseen kilpailukykyyn. Päivän aikana kuullaan puheenvuorot mm. VR-Yhtymältä, Fenniarail Oy:ltä, Trafilta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, UPM Oyj:ltä ja SKAL ry:ltä.

Navigate 18.-19.5.2016 on maksuton meriteollisuuden ja -logistiikan ammattitapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Turussa. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana kymmenet yritykset ja tahot.

Lisätietoa messuista:
Turun Messukeskus Oy projektijohtaja Krista Ahonen, +358 505 94 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi
www.navigate.fi

Twitter @turunmessukesku #Navigate #Turku

Toimittajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Press Point -tilassa on medialle 18.5. klo 11-12 tapahtuman esittely sekä puheenvuorot mm. merenkulun automaatiosta sekä Turun yliopiston ohjelmasisällöistä.
Media-akkreditointi: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/