Turun Messukeskus

Messuista tulee nyt myös suuri kokkikoulu

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla on tänä vuonna mahdollisuus mm. harjoitella pihvinpaistoa ja sushin tekemistä ammattilaisten opastuksella. Täysin uudentyyppisessä ohjelmassa Turun suurten ruokakauppojen (K-Supermarket Manhattan, Stockmann ja Wiklund Herkku) parhaimpia oppeja jaetaan messuyleisölle. Kouluun voi ilmoittautua etukäteen nettisivujen www.turunruokamessut.fi kautta. Tätä varten Turun Messukeskukseen on rakennettu omat opetuskeittiönsä, jotta ruuanlaittoon päästään toteuttamaan oikeissa olosuhteissa.
Messujen nettisivustolla ilmoittautua voi myös mm. erilaisiin tasting-tilaisuuksiin, joissa tutustutaan viiniin, suklaan ja lakritsin uutuusmakuihin. Järjestäjinä ovat Riedel ja Fazer.

viini_pienehko

14 viiniyrittäjää mukana messujen viinikokonaisuudessa

Messujen viinialue avautuu keskelle messuhallia. Mukana on peräti 14 viinialan yrittäjää. Myös oluelle on messuilla oma osionsa.
Messukokonaisuutta ovat olleet tänä vuonna kokoamassa Aki Wahlman ja Antti Vahtera. Myös messujen ohjelmisto on pääosiltaan heidän tuottamaansa. Atria-ruokalavalla ohjelmaa vetävät vuoropäivinä Kari Aihinen (perjantaina), Maija Silvennoinen (lauantaina) ja Pekka Terävä (sunnuntaina). Ruokavieraina nähdään mm. Meri-Tuuli Lindström, Kalle Palander ja Jyrki69. Kiinnostavien ruokavieraiden lisäksi messulavalla esitellään mm. Benella Kirjolohi ja Red-palmuöljy.

Tunnustus ruoka- ja viiniteeman käsittelystä kaunokirjailijalle

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla jaetaan ensimmäistä kertaa myös Kirja à la carte -palkinto. Kilpailu on syntynyt toimittaja Markku Haapion idean pohjalta. Raatina toimii Kirja- ja Ruokamessujen jäsenistä koostuva raati. Palkinto jaetaan vuosittain, ja se voidaan myöntää kaunokirjailijalle.
‒Tunnustuksen saa Suomessa julkaistu kaunokirjallinen teos, jossa ruoalla ja juomalla on merkittävä osuus; parhaimmillaan niin, että ruoka on osa kirjan juonta ja osa sen kuvaamien ihmisten henkilökuvaa. Kirja voi olla romaani, novelli-, runo-, pakina- tai aforismikokoelma tai näytelmä ja se voi olla yhtä hyvin sekä aikuisten, nuorten tai lastenkirja, kuvailee Haapio. Tunnustuksen saaja julkistetaan Atria-ruokalavalla lauantaina.
Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään samanaikaisesti Turun Kirjamessujen kanssa 30.9.-2.10.
www.turunruokamessut.fi
www.facebook.com/TurunRuokamessut/

Lisätiedot:
Turun Messukeskus Oy, projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi
Foody Allen, Aki Wahlman, puh. 040 548 1864, aki@foodyallen.fi
Antti Vahtera, puh. 050 5264666, antti@vahtera.fi