Turun Messukeskus

Miehittämättömät alukset, superrekat ja tuotantotehokkuuden parantaminen puhuttavat Navigate-messuilla Turussa

BulkerSea-1_Waves

Kuva: Rolls-Royce

Turun Messukeskuksessa käynnistyy 18.5. kaksipäiväinen ammattimessutapahtuma, Navigate 2016. Tapahtuma kerää kerralla koolle alan ajankohtaiset teemat ja toimijat.

Navigate-messuilla on mukana lähes 200 tärkeää alan suomalaista ja kansainvälistä yritystä näytteilleasettajina kahdessa messuhallissa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään matchmaking, verkostoitumistilaisuus, johon osallistuu yrityksen edustajia kahdeksasta maasta. Näytteilleasettajina ovat mm. Konecranes, Meyer Turku, Finpro sekä useat satamat. Tapahtumassa on mukana Suomen lisäksi yrityksiä ja osallistujia mm. Liettuasta, Saksasta, Puolasta, Tanskasta ja Espanjasta. Messut järjestetään joka toinen vuosi.

Messujen esiintyjien joukossa on mm. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer, joka avaa Radikaali kilpailukyvyn ja tuotantotehokkuuden parantaminen teollisuudessa -seminaariin 19.5. sekä on mukana Meyer Turku Oy:n Alihankintapäivä-tilaisuudessa.

Navigate-messuilla pinnalle nousee mm. meriliikenteen automatisaatio Itämeren alueella eli ns. miehittämättömät alukset. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja mm. Rolls-Roycelta. Lisäksi teemasta saadaan lainopillisia näkemyksiä 18.5. olevassa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n seminaarissa.

Turun yliopisto järjestää messuilla useita puheenvuoroja Tiedekahvilassa. Esittelyssä ovat mm. useat kiinnostavat hankkeet, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Yliopiston Tiedekahvilassa kuullaan yli kymmenen kiinnostavaa puheenvuoroa. Mukana on myös rehtori Kalervo Väänänen.

Messuaiheisiin kuuluu myös arktinen merenkulku, jossa Suomi on maailman kärkeä. Tilaisuudessa kuullaan myös Venäjän markkinoiden mahdollisuudesta. Messuilla on vahvasti mukana myös mm. Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan. Messuilla haetaankin uusia yhteistyömahdollisuuksia Puolan ja Suomen välillä omalla seminaarilla. Samoin tekee myös Tanska.
Vaihtoehtoisista energiaratkaisuista meriteollisuudessa järjestetään myös oma seminaarinsa keskiviikkona, johon osallistuvat DNV GL AS, Meriaura, FinnFerries, Langh Tech Oy Ab ja Wärtsilä.

Turun Liikennepäivä on 19.5. ja siellä keskustellaan mm. tavaraliikenteen markkinaehtoisista muutoksista. Aiheena ovat myös ajankohtainen superrekkojen kustannustehokkuus, maanteiden kestävyys ja alan kilpailu.
Liikennepäivässä puhutaan myös kiskoliikenteen muutoksista. Mitä kilpailu rautatieliikenteessä tarkoittaa? Turun Liikennepäivän päättää professori Lauri Ojalan vetämä paneeli, jonka aiheena on kuljetusten markkinaehtoisten muutosten vaikutus Suomen logistiseen kilpailukykyyn. Päivän aikana kuullaan puheenvuorot mm. VR-Yhtymältä, Fenniarail Oy:ltä, Trafilta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, UPM Oyj:ltä ja SKAL ry:ltä. Torstaina messukeskuksen pihalle asettuu myös nähtäväksi superrekka.

Navigate 18.-19.5.2016 on rekisteröityneille maksuton meriteollisuuden ja -logistiikan ammattitapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Turussa. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana kymmenet yritykset ja tahot. Samaan aikaan Turun Logomossa järjestetään toinenkin suuri aiheeseen liittyvä tapahtuma EMD eli Euroopan meripäivä.

Lisätietoa messuista:
Turun Messukeskus Oy projektijohtaja Krista Ahonen, +358 505 94 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi
www.navigate.fi

Twitter @turunmessukesku #Navigate #Turku
Toimittajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Press Point -tilassa on medialle 18.5. klo 11-12 tapahtuman esittely sekä puheenvuorot mm. merenkulun automaatiosta sekä Turun yliopiston ohjelmasisällöistä.
Media-akkreditointi: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/
Liikennepäivän ohjelma: https://www.turku.chamber.fi/tapahtumat/turun-liikennepaivat-2016/