Turun Messukeskus

”Mikään idea ei ole liian hullu” – Aito Satakunnan ääni kuuluviin Turun Kirjamessuilla

Satakunta on vuoden 2016 Turun Kirjamessujen kotimainen teema. Se on samalla myös messuhistorian ensimmäinen maakunta, joka nousee teemaksi. Satakunnassa onkin jo viime kesästä lähtien mietitty aktiivisesti Turun Kirjamessujen ohjelmaa ja sisältöä. Moottorina ohjelmaprosessissa on toiminut läänintaiteilija Karoliina Suoniemi. Hän kuvailee suunnittelua yhteisölliseksi keskusteluksi, jossa on saanut heitellä ilmoille hullujakin ideoita:

‒ Olen kiertänyt pitkin Satakuntaa erilaisissa tilaisuuksissa ja kysellyt ohjelmaideoita ja ajatuksia. Olemme myös järjestäneet työpajoja, joiden ideariihet ovat olleet mahtavia. Villeimmissä ideoissa messukeskus on maalattu Satakunnan väreihin ja pihamaalle on syntynyt tilateoksia. Näitä ideoita sopivasti jatkojalostamalla on syntynyt hyviä ja toteutettavia ohjelmanumeroita, kuvailee Suoniemi.
Turun Kirjamessuilla 30.9.-2.10. nähdään teemakokonaisuus, jossa välittyy monipuolinen Satakunnan ääni. Se pitää sisällään niin undergroundmaista rosoa kuin kotiseuturomantiikkaakin.
‒ Mukana on mm. Satakuntani Sanat -kokonaisuus, jossa tunnetut satakuntalaislähtöiset henkilöt kertovat suhteestaan Satakuntaan, mainitsee erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta.

Kaikkiaan Satakunta tuottaa messuille yli 50 ohjelmanumeroa. Lisäksi paikalle saapuu mm. kirjastoauto, joka toimii myös esityspaikkana.
Satakunnan messuosasto puolestaan tuo maakunnan luonnon vaikuttavasti esille. Osaston visuaalisesta ilmeestä vastaa läänintaiteilija Marjo Heino.

Lisätiedot:
läänintaiteilija Karoliina Suoniemi, Taiteen edistämiskeskus/Pori, puh. 029 533 0904, karoliina.suoniemi@minedu.fi

Turun Kirjamessut, Turun Messukeskus Oy

ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, jenni.haukio@turunmessukeskus.fi
projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi, puh. 040 742 7920
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, taina.parko@turunmessukeskus.fi, puh. 040 505 6424

www.kirjamessut.fi
Twitter@kirjamessut
#kirjamessut #turku #turunmessukeskus

Media-akkreditointi: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/

satakunta-banneri