Turun Messukeskus

Navigate-messujen aiheena mm. Itämeren alueen meriliikenne

web_Navigate_galleria_0022

Meriteollisuuden ja merilogistiikan kansainvälinen messutapahtuma Navigate järjestetään 18.-19.5. Turun Messukeskuksessa. Turun Messukeskus kerää kerralla koolle alan ajankohtaiset teemat ja toimijat.

Navigate-messuilla on mukana kahdessa messuhallissa lähes 200 tärkeää alan yritystä, kuten rikkipesureistaan tunnettu Langhship, DNV GL, Deltamarin, Finpro, Konecranes, Ramator ja Meyer Turku. Koko näytteilleasettajalista löytyy täältä: https://www.turunmessukeskus.fi/en/event-exhibitors/navigate-exhibitors/

Samaan aikaan Turussa on toinenkin merkittävä aiheeseen liittyvä tapahtuma, sillä EMD eli Euroopan meripäivä sijoittuu samaan ajankohtaan.

Automatisaatio keskustelussa

Navigate-messuilla pinnalle nousee messujen yhteydessä mm. meriliikenteen automatisaatio mm. Itämeren alueella eli ns. miehittämättömät alukset. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Lisäksi teemasta saadaan lainopillisia näkemyksiä 18.5. olevassa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n seminaarissa.

Meriteollisuuden ja logistiikan teemoihin liittyen messukeskuksessa järjestetään mm. Meyer Turku Oy:n Alihankintapäivä. Meyerin Alihankintapäivän yhteydessä kuullaan myös seminaari radikaalista kilpailukyvyn ja tuotantotehokkuuden parantamisesta.
Vaihtoehtoisista energiaratkaisuista meriteollisuudessa järjestetään myös oma seminaarinsa, johon osallistuvat DNV GL, Meriaura, FinnFerries ja Wärtsilä. Messuilla on vahvasti mukana myös Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan.

Turun yliopisto järjestää Navigate-messuilla useita puheenvuoroja Tiedekahvilassa. Esittelyssä ovat mm. useat kiinnostavat hankkeet, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Liikennemarkkinoiden murros, superrekat ja rautateiden tavaraliikenne

Turun Liikennepäivä on 19.5. ja siellä keskustellaan mm. tavaraliikenteen markkinaehtoisista muutoksista. Aiheena on myös ajankohtainen superrekkojen kustannustehokkuus, maanteiden kestävyys ja alan kilpailu.
Liikennepäivässä puhutaan myös kiskoliikenteen muutoksista. Mitä kilpailu rautatieliikenteessä tarkoittaa?
Turun Liikennepäivän päättää professori Lauri Ojalan vetämä paneeli, jonka aiheena on kuljetusten markkinaehtoisten muutosten vaikutus Suomen logistiseen kilpailukykyyn.

Navigate 18.-19.5. 2016 on maksuton meriteollisuuden ja -logistiikan ammattitapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Turussa. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana kymmenet yritykset ja tahot.

Lisätietoa messuista:
Turun Messukeskus Oy projektijohtaja Krista Ahonen, +358 50594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi
www.navigate.fi

Twitter @turunmessukesku #Navigate #Turku
Navigate_mediapankki_034

Navigate_mediapankki_029