Turun Messukeskus

Olympiasoutaja Karppisen mitalit esillä Turun Taide- ja Antiikkimessuilla

Turun Taide- ja Antiikkimessuilla on jälleen mahdollisuus tehdä uskomattomia löytöjä. Turun Messukeskuksessa 19.-20.3. järjestettävä messutapahtuma kokoaa yhteen taiteen, antiikin, vanhojen rahojen, nukkekotien ja vanhojen lelujenkin kerääjät. Lisäksi samaan aikaan järjestetään myös Kädentaitomessut, jossa painotus on kotimaisessa käsityössä. Kahden messupäivän aikana yleisöä odotetaan paikalle tuhatmäärin.
Taide- ja Antiikkimessuille osallistuu kymmeniä antiikki- ja taidekauppiaita. Messujen ohjelmassa puhutaan tällä kertaa mm. miniatyyrimaalauksista sekä Suomessa käytettyjen rahojen menneisyydestä. Messuilla nähdään mm. Antiikkilöytö Valli & Selinin Artek-pöytänäyttely sekä Irma Kaukisen kokoama saksinäyttely. Omia taide- ja antiikkiesineitä voi tuoda paikan päälle arvioitavaksi. Muotitaiteilija Jukka Rintalakin on mukana messuilla 40-vuotisen taiteilijauransa tiimoilta.

Taide- ja Antiikkimessuilla pääsee tutustumaan harvinaisuuksiin. Turun Seudun Numismaatikot tuovat messuille soudun olympiavoittajan Pertti Karppisen mitalit kokonaisuudessaan yleisön ihasteltaviksi. Kassakaapista tuotujen mitalien lisäksi soutumestari on lauantaina myös itse kertomassa aiheesta. Vehmaalaissyntyinen Karppinen on voittanut mm. kolme olympiakultaa.
− Nämä eivät ole olleet aikaisimmin tässä mittakaavassa esillä missään, Turun Numismaattinen Seura ry varapuheenjohtaja Veikko Repo hehkuttaa.

Löytyykö sopivaa rahaa?

Messuilla järjestetään arviointia, joten messuille voi tuoda mukanaan vanhoja rahoja, joiden arvo mietityttää. Mikä raha saisi arvioitsijan suorastaan sinkoutumaan tuoliltaan?
− Suomalainen 20 markan kultaraha L vuodelta 1912, rahamestarin nimikirjaimilla, arvelee Repo.
− Sellaisen arvo on huutokaupoissa ollut siellä jopa yli 10 000 euron luokkaa.

Veikko Repo on mielissään, sillä näyttelyyn saadaan esille merkittävä kokoelma kultarahoja ja hopearahoja, joissa on tunnettuja suomalaisia. Formulaviikonlopun kunniaksi nähdään mm. Kimi Räikkösen kultaraha. Myös Teemu Selänteen koristama minikultaharkko on mukana messuilla.
Yleisön riemuksi voi myös osallistua kisaan, jossa palkintona on mikäpä muu kuin yhden erityisen merkittävän suurmiehen kolikko.
− Meillä on kahdeksan gramman joulupukkia kuvaava minikultaraha, kertoo Repo.

TJA_mediapankki_009
Turun Taide- ja Antiikkimessut ovat jokavuotinen perille. Viime vuonna osastolla istui tällainen veistospoika.

Lisätiedot:
Turun Taide- ja Antiikkimessut, projektijohtaja Päivi Järvelä, puh.040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi, https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-taide-ja-antiikkimessut/
Kädentaitomessut, puh. 050 328 8835, https://www.mediapromessut.fi/
Messut ovat avoinna kello 10-17 Turun Messukeskuksessa

Turun Taide- ja Antiikkimessut:
Turun Messukeskus Oy, projektjohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi
www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-taide-ja-antiikkimessut

Kädentaitomessut:
Mediapro Messut Oy, Messutuottaja Sari Kallio, puh. 050 328 8835, sari.kallio@mediapromessut.fi
Kädentaitomessut netissä: www.kadentaitomessut.fi