Turun Messukeskus

Opettajien kulttuurikisan teemana on Kasvu

Turun Kirjamessuilla on syksyllä 30.9.-2.10. paljon paitsi opettajia myös oppilaita kiinnostavia ohjelmasisältöjä. Erityisesti messuperjantaina paikalle saapuu tuhansia koululaisia opettajineen. Oppilaille on järjestetty messuilla monipuolista toimintaa, ja myös lavalla olevat kirjailijat ja esiintyjät, kuten JVG ja Robin, puhuttelevat nuoria kävijöitä varmasti.
Turun Kirjamessujen koko ohjelma julkaistaan 29.8. osoitteessa www.kirjamessut.fi

Turun Kirjamessuilla, Turun Messukeskuksessa, palkitaan syyskuun lopussa opettajien kulttuurikisan voittaja. Järjestyksessään seitsemäs kulttuurikisa on yhteistyössä WSOY:n kanssa järjestettävä novellikilpailu, jonka teemana on tällä kertaa ”Kasvu”. Kilpailuun voivat osallistua eri koulutusasteiden ja varhaiskasvatuksen opettajat, opettajaksi opiskelevat sekä jo eläkkeellä olevat opettajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Kilpailuaika on 6.6. – 26.8.2016. Ohjeet kilpailuun osallistumisesta löytyvät OKKA-säätiön verkkosivuilta osoitteesta www.okka-saatio.com/tapahtumat.php
Opettajien novellikilpailun voittaja julkistetaan Turun Kirjamessujen Kuisti-lavalla perjantaina 30.9. Kilpailun kolme parasta novellia palkitaan Adlibris-lahjakorteilla ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Netta Walldén, WSOY:n kirjallinen tuottaja Lari Mäkelä ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä-Lehtinen.

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö on vuonna 1997 toimintansa aloittanut yleishyödyllinen yhteisö. Säätiön tehtävänä on olla vuorovaikutuksessa oppilaitosten, kulttuuri- ja tiedeinstituuttien, alan järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa. Säätiö jakaa apurahoja, järjestää koulutuksia, harjoittaa julkaisutoimintaa, myöntää oppilaitoksille kestävän kehityksen sertifikaatteja ja on asiantuntijana mukana säätiön toimialaan kuuluvissa kehittämishankkeissa.

Taidekasvatuksen edistäminen ja tukeminen on yksi OKKA-säätiön tehtävistä. Säätiö on järjestänyt Opettajien kulttuurikisan kuusi kertaa – vuosina 2001, 2004, 2007, 2010, 2013 ja 2014. Kilpailun tarkoituksena on edistää koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien taidekasvatusta ja taiteen merkitystä ihmisen maailmankuvan rikastuttajana. Kulttuurikisa toimii myös oppimistapahtumana ja on mukava haaste oman taideosaamisen kehittämisessä.

Lisätietoja kulttuurikisasta:
Säätiönjohtaja Tuulikki Similä-Lehtinen, puh. 040 765 2050, tuulikki.simila-lehtinen@okka-saatio.com
Turun Kirjamessut, Turun Messukeskus Oy
ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, jenni.haukio@turunmessukeskus.fi
projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi puh. 040 742 7920
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, taina.parko@turunmessukeskus.fi, puh. 040 505 6424

www.kirjamessut.fi

Twitter@kirjamessut #kirjamessut #turku #turunmessukeskus
Media-akkreditointi: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/

 

jvg

JVG

Robin_Otava_Hannu_Sormunen

Robin, Otava, kuvaaja: Hannu Sormunen