Turun Messukeskus

Rakentamisen ja remontoinnin messut Turun Messukeskuksessa

Turun Messukeskuksessa järjestettävillä rakennusalan messuilla nähdään mitkä asiat kuluttajia tällä hetkellä kiinnostavat. Rakenna & Sisusta –messuilla on, 12.-14.2., mukana n. 300 yritystä.

Rakentaminen on vilkastumassa

Messujen tärkeää antia ovat myös vinkit ja opit, joita on tänä vuonna runsaasti tarjolla. PRKK ry eli Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus järjestää messuilla kolme ilmaista koulutusta. Yhden remontoijille, yhden omakotitalon tai kesämökin rakentamista suunnitteleville ja yhden taloyhtiön peruskorjauskoulutuksen. Yhdistyksen toimitusjohtaja Mikko Juvan mukaan pientalorakentamisessa on nähtävissä vilkastumista. Jäsenmäärät ovat peräti noin 30 prosentin kasvussa. Samaa myönteisyyttä lupaa myös Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Markku Leppälehto. Lounais-Suomen alueella on useita julkisia hankkeita, jotka ovat nostaneet rakennusalan tilannetta pohjalta kohti hieman valoisampia aikoja.

Stailausta, sisustusta ja valaistusvinkkejä

Rakenna & Sisusta –messujen ohjelmassa on tänä vuonna mm. bloggaajatapaaminen. Bloggaajia on myös mm. stailaushaasteessa, jossa tehtävänä on luoda eri tiloihin oleskelunurkkauksia. Messuilla esiintyvät mm. Saija Palin, Ellen Jokikunnas sekä Mrs. Jones blogistaan tuttu sisustustoimittaja Jonna Kivilahti. Kivilahti puhuu mm. siitä, miten inspiroiva sisustuskuva syntyy. Bloggaajatapahtuma on messuilla lauantaina. Ellen Jokikunnas puolestaan näyttää sunnuntaina 14.2. miten vanha huonekalu tuunataan uuteen iskuun. Sisustusasiantuntija Saija Palin kertoo kevään 2016 sisustustrendeistä ja väreistä. Valaistuksen uudet trendit ja kotien sisä- ja ulkovalaistus ovat valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimon aiheena.

Talotohtori Panu Kaila kertoo mm. ikkunoista ja märkätiloista. Sisustusakatemian messuosastolta voi omien kuvien kanssa tulla kysymään neuvoa ja vinkkiä. Lauantain kiinteistöpäivän ohjelmassa puhutaan mm. Turun seudun kehittymisestä asuinalueena ja ryhmäkorjaushankkeista.

Messuosastoilla on myynnissä tuttuja tuotteita ja palveluita. Messuyleisön ihmeteltävinä on myös ihan uusia tuotteita, kuten mm. Sarokkaan myymä tuoksuseinä. Aamulla voi heräillä esim. laventelin tuoksuun. Uudet saunatrendit ovat valkoisia ja puupinnat kolmiulotteisia.

Suuren yleisön ohjelmanumeroiden lisäksi myös ammattilaisille on messuilla ohjelmaa Lounais-Suomen Kiinteistö- ja Rakennuspäivä on ohjelmassa heti messujen avajaispäivänä. Tuolloin puhutaan mm. suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksistä sekä kansantalouden näkymistä.

Oppilaitosten välinen muurauskisa on tapahtuman perinteinen kestohitti, jota seurataan sankoin joukoin. Opiskelijoita osallistuu messuilla myös työturvallisuuskoulutuksiin.

Rakenna & Sisusta –messut ovat Turun Messukeskuksessa 12.-14.2.
Mukana on n. 300 näytteilleasettajaa. Messut ovat alan suurimmat kevään messut Lounais-Suomessa. Avoinna: pe ja la klo 10-18 ja su klo 10-17.

Lisätiedot messuista:
Turun Messukeskus Oy
projektijohtaja Krista Ahonen, puh. 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

www.rakennusmessut.fi
Ohjelmatiedot: https://www.turunmessukeskus.fi/ohjelma/rakenna-sisusta-ohjelma/

Raksis2016_600x600