Turun Messukeskus

Rikas ja omaleimainen Satakunta on Turun Kirjamessujen kotimainen teema syksyllä 2016

sanojen satakunta

Satakunta on Turun Kirjamessujen vuoden 2016 kotimainen teema ja ensimmäinen maakunta siinä roolissa. Satakunta marssii Turkuun leveänä rintamana 30.9.-2.10.2016 esittelemään monimuotoista ja monipuolista kirjallisuuttaan ja kulttuuriaan.

Satakunta tuo Kirjamessuille maakunnan monipuolisia osaajia, kaikkien tuntemia legendoja ja nousevia kykyjä. Mukana ovat muun muassa kirjailijat Aulikki Oksanen, Heli Laaksonen, Hanna-Riikka Kuisma, Taina Teerialho, Leila Tuure, Pertti Rajala, Arttu Tuominen ja Suvi Vehmanen, joilta monilta ilmestyy uutuuskirja vuonna 2016. Satakunnan kirjallisuus nousee esille myös sarjakuvan, lastenkirjallisuuden, romantiikan, murhien, luonnonkauneuden, tarujen, tiedon, ruoan, hyvinvoinnin ja runojen kautta. Tutustu mukana oleviin kirjailijoihin ja esiintyjiin. Tiedot täydentyvät valmistelun edetessä.

Satakunnan ohjelma esittelee kattavasti satakuntalaista kirjallisuutta, kirjailijoita, sanataidetta ja kulttuuria. Minun Satakuntani sanat -ohjelmasarjassa tunnetut satakuntalaiset kertovat suhteestaan Satakuntaan, kirjallisuuteen ja taiteeseen. Sarjan valovoimaisia esiintyjiä julkistetaan kesän aikana Sanojen Satakunta -Facebook-tilillä. Satakunnan koko ohjelma julkistetaan syksyllä.

Porin kirjaston kirjastoauto matkaa messuille ollen siellä kaikki kolme päivää. Kirjastoautossa on mm. satutunteja, kirjavinkkausta ja tehtäviä lapsille. Kirjoja voi lainata, ja varjoteatteriryhmä Nukkero esiintyy. Porin kirjasto kokoaa myös näyttelyn satakuntalaisesta kirjallisuudesta Porin pääkirjastoon 22.8.-3.9.

Mystinen luonto pääosassa Sanojen Satakunnan ilmeessä

Luonto on pääosassa Satakunnan osaston ilmeessä Turun Kirjamessuilla. Tumma, kirkas tähtitaivas ja raumalaisen taidegraafikko Tuula Solinin kasvi- ja luontoaiheiset teokset luovat kauniin ja levollisen tunnelman. Tähtitaivas on runollinen elementti, ja jokaiselle ihmiselle inspiroiva ja syvä luontonautinto. Sen kauneus asettaa ihmisen toimet oikeaan mittakaavaan, ja samalla tietty haikeus valtaa mielen. Sanojen Satakunta -osastosta tulee kokemuksellinen, erottuva ja viihtyisä keidas, jossa kirjallisuuden lisäksi myös kuvataide on esillä, sillä Satakunta on omaleimainen, kulttuurisesti rikas ja monipuolinen maakunta.

Mukaan messuille

Vielä on mahdollisuus hankkia osastoja Satakunnan teemaosaston vierestä. Mukana ovat jo Sunkirja, Eura, Eurajoki, Porin kulttuuritoimi, Köyliö-seura ry., Sanataideyhdistys Manu Forte ry. ja Elina Wallin. Lisätiedot ja varaukset Turun Messukeskuksesta projektijohtaja Päivi Järvelältä (040 742 7920).

Mukaan messumatkalle

Messuille järjestetään yhteiskuljetuksia. Kuljetus kulkee kaikkina messupäivinä reitillä Pori-Rauma-Turku ja lauantaina reitillä Kankaanpää-Huittinen-Turku. Matkan varreltakin pääsee mukaan. Matkan hinta on 25 euroa sisältäen messulipun ja menopaluumatkan. Sitovat ilmoittautumiset osoitteessa www.satakunta.fi/sanojen-satakunta-messumatka

Tervetuloa satakuntalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Seuraa nettisivuamme ja Facebook-sivuamme, niin kuulet heti uudet ohjelmajulkistukset ja mielenkiintoiset esiintyjänimet.

Sanojen Satakunta -kokonaisuuden toteuttavat Satakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste yhteistyössä maakunnan toimijoiden kanssa.

Lisätiedot:
maakuntajohtaja Pertti Rajala 050 552 3827
erityisasiantuntija Henri Terho, Taiteen edistämiskeskus 0295 330 901
ohjelma: sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi, Taiteen edistämiskeskus 0295 330 904
visuaalisuus: läänintaiteilija Marjo Heino, Taiteen edistämiskeskus 0295 330 822