Turun Messukeskus

Suunnista kirjaan -koululaistapahtuma ensi kertaa Turun Kirjamessuilla

Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Suomen tietokirjailijat, Äidinkielen opettajain liitto ja Turun kaupunki tukevat koululaisten messuosallistumista

Turun Kirjamessujen käytävillä nähdään innokkaita tulevien vuosien himolukijoita ja kulttuurin ystäviä. Turun Messukeskuksessa vuosikymmeniä järjestetty kirjallisuustapahtuma saa tänä vuonna erityistä arvostuksen osoitusta mm. Tietokirjallisuuden edistämiskeskukselta, Turun kaupungilta, Suomen tietokirjailijoilta ja Äidinkielen opettajain liitolta. Suomen tietokirjailijat ry toteuttaa messuilla suuren Suunnista kirjaan -tapahtuman yhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton kanssa. Tietokirjallisuuden edistämiskeskus tarjoaa tähän pääsyliput 4 000 koululaiselle ja opiskelijalle. Tästä osuudesta Turun kaupunki on osaltaan mukana 3 000 yläaste- ja lukioikäisen kirjamessukäynnin tukemisessa.
Bazar Kustannus on puolestaan lahjoittamassa jokaiselle messujen koululaisvapaalipun käyttäjälle Paulo Coelhon vuonna 2013 suomeksi julkaistun teoksen Accran kirjoitukset.

Kolmipäiväisen Turun Kirjamessujen avajaisjuhlallisuuksia vietetään perjantaina 30.9. Tämän vuoden messujen pääteemat ovat Saksa ja Satakunta. Ohjelma julkaistaan 29.8. osoitteessa www.kirjamessut.fi

Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo kirjan ja kulttuurin eläväksi

‒Oppilaiden kirjasuunnistus on suunnattu yläkouluikäisille koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Sen tarkoituksena on tehtävien kautta saada eri-ikäiset nuoret kiinnostumaan lukemisesta ja kirjallisuuden lajeista sekä oppimaan etsimään tietoa, kertoo Suomen tietokirjailijat ry:n tiedottaja Linda Lappalainen.

Koululaisia halutaan johdattaa kirjallisuuden ja kulttuurin pariin myös Turun kaupungin taholta. Merkittävä tuki on osoitus kaupungin arvotuksesta koululaisia ja kulttuuria kohtaan:
‒Koululaisille tarjottavat vapaaliput mahdollistavat sen, että nuori lukijakunta opettajineen pääsee tutustumaan kirjallisuuteen ja oppimaan uutta innostavassa ympäristössä, sanoo Turun kaupungin perusopetuksen palvelualuejohtaja Outi Rinne.
Suunnista kirjaan -tapahtuman infopiste on auki koululaisille perjantaina koko päivän ajan Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla (A39). Kaikki tapahtumaan osallistuvat saavat omaa luokka-astettaan vastaavat tehtäväarkit kysymyksineen, ja niihin he etsivät vastauksia messuosastoilta. Suomen tietokirjailijat ry toteuttaa Suunnista kirjaan -kokonaisuuden tapahtumayhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton kanssa. Opettajat ilmoittavat luokkansa tapahtumaan osoitteessa https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/ Ilmoittautuminen alkaa viikolla 36.

Paulo Coelhon kirja lahjoitetaan koululaisvieraille

Bazar Kustannus lahjoittaa jokaiselle messujen koululaisvapaalipun käyttäjälle Paulo Coelhon vuonna 2013 suomeksi julkaistun teoksen Accran kirjoitukset. Kirjan mukana tulee koululaisille suunnattu tervehdysviesti Paulo Coelholta. Accran kirjoituksissa Coelho johdattaa lukijan pohtimaan keitä olemme, mitä pelkäämme ja mitä tulevaisuudelta haluamme. Teos myös muistuttaa, että sana on aseista voimakkain. Kirjan on suomentanut Sanna Pernu.

Turun Kirjamessut järjestetään 30.9.-2.10.2016 Turun Messukeskuksessa www.kirjamessut
Ohjelma julkaistaan 29.8.2016
Lisätiedot:
Suunnista kirjaan -tapahtumaan ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.suomentietokirjailijat.fi/jasenyys/tapahtumat/kirjamessut/suunnista-kirjaan-tapahtuma/

Linda Lappalainen, Suomen tietokirjailijat ry, linda.lappalainen@suomentietokirjailijat.fi
Satumaarit Myllyniemi, Äidinkielen opettajain liitto, satumaarit.myllyniemi@aidinkielenopettajainliitto.fi

Ilmoittautumislomakkeet Turun Kirjamessujen Suunnista kirjaan -tapahtumaan avautuvat 23.8.2016 klo 10.
(Enintään 60 ilmaislippua / per opettaja)
Yläkoulujen ja 2. asteen opiskelijoiden erilliset ilmoittautumislomakkeet löytyvät osoitteista:
https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/fin/ajankohtaista/tapahtumat/suunnista_kirjaan_turku_7._-_10._-luokat/
https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/fin/ajankohtaista/tapahtumat/suunnista_kirjaan_turku_2._aste/

Turun Kirjamessut:
ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, jenni.haukio@turunmessukeskus.fi
projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi, puh. 040 742 7920
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, taina.parko@turunmessukeskus.fi puh. 040 505 6424

www.kirjamessut.fi

Twitter: @kirjamessut #kirjamessut #turku #turunmessukeskus
Facebook: www.facebook.com/turunkirjamessut/

Median ennakkoakkreditointi messuille on nyt käynnissä: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/

Coelho_Manuskriptet fra Accra FI_1 korr

Kirjamessut
kuvaaja: Xavier González