ohjelmakansi_nettiin
06.10

08.10
2017

Åbo Bokmässa 2017

Det populära kulturevenemanget för litteratur med över 25 års erfarenhet samlar cirka 700 talare, 450 programnummer och hundratals utställare till Åbo Mässcentrum. På Åbo Bokmässa 6–8.10.2017 får du chansen att träffa författare, botanisera bland både ny och gammal litteratur, köpa böcker till mässpris och njuta av bokfestivalens unika stämning!

Åbo Bokmässa bjuder på tiotals intressanta diskussioner om aktuella frågor och unika författarmöten. På plats finns alla de främsta förlagen samt de ledande organisationerna och aktörerna i branschen. Huvudteman för Åbo Bokmässa 2017 är Finland. Samtidigt ordnas också Åbo Mat- och vinmässa.

Bokmässan i Åbo utforskar Finlandstemat genom ett antal olika röster. Ett land – många röster presenterar den finländska litteraturens mångfald och kör av röster.

– Finland har under hela sin självständighetstid haft allmän och lika rösträtt som ger alla möjlighet att rösta och påverka. ”Rösträtt” är ett vackert ord, eftersom det innefattar tanken att vi alla har en röst och rätt att använda den. Rösten ger alla en chans att göra sig hörda och berätta sin historia, beskriver författarna Tommi Kinnunen och Salla Simukka som utsetts till programchefer för Åbo Bokmässa.

En mässa, ett land, sju röster

Bokmässans program är uppdelat i sju olika röster.

Nya röster är unga författare, författare av ungdomslitteratur eller författare i början av sina författarskap. I denna programhelhet ingår även småförlagen.
Envisa röster är de röster som inte alltid blivit hörda men som aldrig låtit sig tystas. Till helheten hör bland annat olika minoriteter, minoritetslitteratur samt yttrandefrihet och censur.
Möjligheternas röster utmanar besökarna att ifrågasätta vad som är möjligt i världen och inom litteraturen. Här ingår bland annat spekulativ fiktion, experimentell litteratur och modern poesi.
Förnuftets röster talar för kunskap, vetenskap, forskning och förståelse. Programhelheten inkluderar bland annat facklitteratur och litteraturforskning.
Generationernas röster berättar om Finlands historia och världshistorien under olika tidsperioder. Under denna rubrik finns även biografier och böcker som påverkat senare böcker.
Högre röster är en programhelhet som går utanför vetenskapens värld och talar om tro, andlighet och det okända
Barnens röster samlar den nya läsargenerationens röster både som läsare och skapare av ordkonst.

Programutbudet för hela året 2017 publiceras i början av september. Från september 2017 är programmet i sin helhet tillgängligt på vår webbplats, där varje besökare enkelt kan planera sitt eget mässbesök.

Läs mer på Åbo Bokmässas egen webbplats, där bl.a. hela det omfattande mässprogrammet uppdateras.
www.kirjamessut.fi

Biljetter och öppettider

Öppettider
  • Fre  10–18
  • Lör  10–18
  • Sön 10–17
  • Vuxna 16 €*
  • Barn 7–15 år 5 €*
  • Familj 34 € (två vuxna och barn 7–15 år)
  • Pensionär 13 €*
  • Studerande 13 €*
  • Flerdagsbiljett 20 €*

Förköp av biljetter enkelt på webben.

 

 

Köpa biljetter på nätet

Obs! Förköp av inträdesbiljetter ger extra förmåner!

*Som köpare av en förhandsbiljett får du 3 € rabatt på biljetten när du köper den senast 5.10.2017. Rabatten gäller förköp av dagsbiljetter för vuxna, barn, pensionärer och studerande samt flerdagsbiljetter.

Två studeranden för ett biljett, endast från webbutik!

Stämningsbilder från mässan

06.10

08.10
2017

Sociala medier

Följ med aktualiteterna