kansi-10-1920x470_17

Piha & Puutarha 2017 – Puutarhamessut

Niiskaisu kesään! Turun Piha- ja Puutarha -messuilla uppoudutaan mm. kaupunkiviljelyyn. Turun Messukeskuksessa 31.3.-2.4. oleva tapahtuma tarjoaa tuhansille messukävijöille keväisen elämyksen ja roppakaupalla vinkkejä omiin puutarhaharrastuksiin. Tänä vuonna tapahtuman yhteydessä avautuu myös Mökki & Meri -kokonaisuus, jossa on erityisesti vapaa-ajan asuntoon ja merellisiin harrastuksiin liittyvää tuotesisältöä ja ohjelmaa.

IMG_9098   Ennakkolippu-kuvake

Pienen pihan kasvit ja yrtit

Kaupunkiviljelypäivää vietetään messuilla lauantaina 1.4. Puutarhuri ja toimittaja Paula Ritanen-Närhi kertoo kuulijoille hyötyviljelystä ja koristekasveista, joiden viljely onnistuu pienelläkin pihalla. Päivän aikana kuullaan myös vinkkejä viljelykauden pidentämiseen hyötykasvien osalta sekä tutustumaan mm. kodin pelargonioihin. Sallan Paja järjestää messuilla risutyöpajan, jossa opitaan miten risuista tehdään kaunis risusydän. Messujen yli kahdeksan metrin korkeudessa oleva parvekenäyttely on vaikuttava näky, josta löytyy myös ideoita.

GreenCaren työnäytösalueella arboristi-puutarhuri Minna Toivanen näyttää minkälainen on moderni suomalainen kesäkukkaistutus. Toivanen antaa opit myös yrttiviljelmän tekoon, omenapuiden leikkaamiseen ja kevätkylvöihin. Tuoksuvien syreeni-istutustenkin pariin päästään messuilla.

 

Livian upea yleiskoristelu tuo puutarhan taloon

Piha & Puutarha -messujen kuuluisa yleiskoristelu toteutuu tänä vuonna Ammattiopisto Livian opiskelijoiden tekemänä. Ammattiopisto Livian kukka- ja puutarhakaupan sekä viheralan osaamisaloilta osallistuu messujen yleiskoristelualueen suunnitteluun ja toteutukseen. Mukana projektissa on myös floristin ammattitutkinnon opiskelijoita. Mukana on kymmeniä oppilaita. Tällä kertaa koristelun teemana on Koti puutarhassa. Yleiskoristelualue on suuruudeltaan 500 m2.

IMG_9397

Unelmien viljelylaatikko

Messuilla nähdään minkälaisia toteutuksia syntyy taitavien bloggaajien käsissä, kun aiheena on Unelmien viljelylaatikko. Yhdessä yhteistyökumppanien Flörin ja Kekkilän kanssa syntyy upea kokonaisuus, jossa varmasti on vinkkejä kävijöidenkin pihoille ja parvekkeille!

Kekkila_G_logo_3cm

Mukana ovat seuraavat blogit:

OravankesäPesäwww.oravankesapesa.net
Mama`s Garden www.kotipuutarha.fi/mamas-garden
Puutarhassa puutarhakamari.blogspot.fi
House no 465 www.houseno465.blogspot.fi

 

Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa. Samaan aikaan Mökki & Meri -messut. Yksi lippu, kaksi tapahtumaa!

#puutarhamessut #turku #turunmessukeskus

kumppanipalkki_17

naytelehti2e_550x200_kotipuutarha

Tilaa Kotipuutarhan näytenumero helposti tekstiviestillä!

Katso ohjeet https://www.kotipuutarha.fi/2e

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat
 • Pe 10-18
 • La 10-18
 • Su 10-17

Pääsyliput

 • Aikuiset 16 € *
 • Monipäivälippu 20 € *
 • Lapsi (7-15v.) 5 € *
 • Perhe 34 eur
  (2 aikuista ja lapset 7-15v.)
 • Eläkeläiset 13 € *
 • Opiskelijat 13 € *
 • Ryhmät 10 eur
  (min. 10 maksavaa hlöä/ryhmä)
 • Paikoitus 6 eur
Osta liput edullisemmin ennakkoon

 *Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3 € lipusta kun ostat sen viimeistään 30.3.2017. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden ennakkoon ostettuja päivälippuja.

Kaksi opiskelijaa yhden hinnalla vain verkkokaupasta etukäteen ostettuna!

Kuvia messuilta

 

31.03

02.04
2017
sunnuntaina
klo 11:00

Toiveena viihtyisä ja helppohoitoinen mökkipiha

lauantaina
klo 15:00

Kodin pelargonit 365!

perjantaina
klo 14:15

Moderni suomalainen kesäkukkaistutus

Sosiaalinen media

Seuraa mitä tapahtuu