Turun Messukeskus

Turun aikuiskoulutuksen turvallisuusopiskelijat valvovat messuilla

Turun Aikuiskoulutuskeskus ja Turun Messukeskus Oy ovat aloittamassa syksyllä uutta yhteistyötä, jossa turvallisuusalan perustutkinnon opiskelijat toimivat järjestyksenvalvojina messuilla. Turun Kirjamessuilla ja Turun Ruoka- ja Viinimessuilla nähdäänkin valvontatehtävissä opiskelijoita, joilla on käynnissä viimeinen opiskeluvuosi. Noin 18-‒25 -vuotiaat järjestyksenvalvojat harjoittelevat työtä, jossa asiakaspalvelu ja tekninen osaaminen kohtaavat.
Turvallisuusalan opettaja Jesse Mäkinen on iloinen, että työelämästä on löytynyt messujen kautta sopivat paikka työelämään tutustumiseen:

‒ Kyllä tämä tuo lähemmäksi toisiaan opiskelun ja työelämän. Samalla pystymme tekemään työtä hallitusti yhdessä paikassa ja isolla ryhmällä, vakuuttaa Mäkinen.

Turun Aikuiskoulutuskeskus haluaa olla Suomen paras turvallisuuskoulutusorganisaatio. Oppilaitoksessa on yhdeksän päätoimista turvallisuusalan opettajaa. Opiskelijoiden tulevat työtehtävät löytyvät turvallisuusalalta ja moni jatkokouluttautuu mm. sotilaaksi tai poliisiksi. Koulutus on suhteellisen nuori ja suosittu. Vuonna 2015 opiskelun aloitti 41. Tänä vuonna oppilaita on 66.

‒ Toivomme koulutukseen ns. tavallisia, perusiloisia ihmisiä.

Turun Messukeskus pystyy tarjoamaan oppilaille oivallisen paikan mm. näyttötutkintoihin sekä käytännön työssäoppimiseen. Paikalla on kokeneita järjestyksenvalvojia nuorten tukena:

‒ Oppiaine, joka yhdistää näin sopivalla tavalla asiakkaiden kohtaamisen ja kiinteistö- ja vartiointitehtävät, soveltuu messuympäristöön mainiosti. Haluamme olla tukemassa nuorten oppimista ja uskon, että opimme samalla heiltäkin. Oppiminen on vuorovaikutteista, uskoo Turun Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kimmo Salminen.

Lisätiedot:
Turun Messukeskus Oy, Kimmo Salminen, puh. 0400 900 113, kimmo.salminen@turunmessukeskus.fi
Turun Aikuiskoulutuskeskus, Jesse Mäkinen, puh. 040 481 1390, jesse.makinen@turunakk.fi

kuva2

kuva4