Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry jakoi lauantaina 1.10.2016 Turun ruoka- ja viinimessuilla toisen kerran ruokakulttuuripalkintonsa. Palkinto jaetaan kolmessa kategoriassa: henkilölle, yritykselle ja tapahtumalle. Palkinnon perusteena on merkittävä työ ruokakulttuurin toimijana ja edistäjänä.

  Henkilöpalkinnon sai tällä kertaa keittiömestari Jorma Haranen, joka on tehnyt pitkän päivätyön kokkien kouluttajana alan oppilaitoksissa Turussa – myös moni tämän hetken huippukokki on saanut alansa ensi opit juuri Haraselta. Haranen on myös ansiokas ravintoloitsija; hänen ja Tarja-vaimon luotsaama Teini oli aikansa ykköspaikkoja Turussa. Haranen on kokenut ja paljon käytetty kokkikisojen tuomari ja hän on ollut aktiivina mukana lukuisissa alan järjestöissä, tapahtumissa ja asiantuntijaelimissä. Hän on myös Neitsytperunafestivaalin kantavia voimia.

  Yrittäjäpalkintoa ei tällä kertaa saanut yksittäinen yrittäjä, vaan kollektiivi, Turun Kauppahalli, joka etenkin viime vuosien remontin ja uudistusten jälkeen on Turun todellinen ruokamekka, jonka liikkeiden valikoima kattaa sekä arjen ruoanlaittajan että vaativankin ruokaharrastajan toiveet. Uudistuneen kauppahallin vetonaulaksi on noussut hallin itäisen pään rikas ja monipuolinen ravintolamaailma, joka on laajentunut myös myymälöiden omiin tarjoilutiskeihin. Tämä kaikki on tehnyt kauppahallista myös Turun suosituimpiin kuuluvan matkailukohteen.

  Tapahtumapalkinnon sai Turun kiistatta merkittävin ja kävijämäärältään suurin ruoka- ja juoma-alan tapahtuma eli Turun ruoka- ja viinimessut, jotka on järjestetty yhdessä Turun Kirjamessujen kanssa Vuosien aikana messut ovat kehittyneet laadukkaan ruoan messutapahtuman ohella tärkeäksi ruokailoa jakavaksi ruokakulttuurifestivaaliksi, joka kokoaa alan ammattilaisia kaikkialta Suomesta, ja jolta alan harrastajat hakevat sekä oppia että elämyksiä.

  Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry on 2010 perustettu yhdistys, joka on vuodesta 2011 alkaen järjestänyt uuden sadon varhaisperunalle omistettua Neitsytperunafestivaalia aina kesäkuun puolivälissä. Tämän ohessa Kaffeli ry järjestää jäsenilleen ruokamatkoja lähituottajien luo sekä alan messuille ja muihin tapahtumiin.

  Kaffeli ry jakoi 2016 toisen kerran ruokakulttuuripalkintonsa. Vuonna 2015 henkilö palkinnon sai MMM:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, yrityspalkinnon pöytyäläinen Riihipuoti ja tapahtumapalkinnon Food & Fun -ruokatapahtuma

  img_0582

  Kysy lisää
  Myyntijohtaja
  Tiia Nevalainen
  p. 040 743 8857
  Kysy lisää
  Projektijohtaja
  Tiina Heiskari
  p. 050 487 2015
  Kysy lisää
  Myyntipäällikkö
  Helena Sinervo
  p. 044 722 2518
  Kysy lisää
  Myyntipäällikkö
  Kai Suovanen
  p. 0400 134 160