Turun Messukeskus

Uudistunut Turun Ruoka- ja Viinimessut keräsi kiitosta

Turun Ruoka- ja Viinimessut uudistui merkittävästi tähän vuoteen. Uutena osa-alueena olivat mm. kokkikoulut, jotka osoittautuivat yleisömenestyksiksi.

Ruoka- ja Viinimessuilla oli näyttävästi mukana muun muassa K-Supermarket Manhattan.
–Olemme halunneet osoittaa, että ruokakauppa on muutakin kuin yksistään ruuan hinnoittelua. Meille ruuan maku nousee tärkeimmäksi, ja olemme Turun Ruoka- ja Viinimessuilla esitelleet menestyksekkäästi myymälässämme säännöllisesti pidettäviä keittiömestaritason maistatuksia, kertoo kauppias Veli-Pekka Hussi.

Turun Ruoka- ja Viinimessujen yhteydessä jaettiin myös palkintoja. Aivan ensimmäistä kertaa jaossa oli Kirja à la carte -palkinto, joka myönnettiin Donna Leonille. Palkintoraati koostui Turun Ruoka- ja Viinimessujen päätoimikunnan jäsenistä ja juryn puheenjohtajana toimi toimittaja Markku Haapio. Tunnustus voidaan antaa Suomessa julkaistulle kaunokirjalliselle teokselle, jossa ruoalla ja juomalla on merkittävä osuus.
Myös Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry jakoi ruokakulttuuripalkintonsa. Kolmessa kategoriassa jaettavan tunnustuksen tapahtumapalkinnon sai Turun kiistatta merkittävämmäksi ruoka-ja juoma-alan tapahtumaksi mainittu Turun Ruoka- ja Viinimessut. yrittäjäpalkinto myönnettiin tänä vuonna kollektiiville eli Turun Kauppahallille. Henkilöpalkinnon sai keittiömestari Jorma Haranen.

Viinialueella oli mukana 14 viiniyrittäjää.
–Kävijät ovat olleet kiinnostuneita edustamistamme viineistä, ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä siihen, kuinka viinejä on maisteltu täällä, sanoo toimitusjohtaja ja viinimestari Peetu Eklund BBWines Oy:stä.

facebook: www.facebook.com/turunkirjamessut
Twitter: @kirjamessut
#kirjamessut #turku
#turunruokamessut
www.kirjamessut.fi
www.turunruokamessut.fi

Lisätiedot messuista:
Turun Ruoka- ja Viinimessut
projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

Kuvaaja: Harri A. Sundell
Kuvassa Kirjailija Donna Leon vastaanottaa tunnustuksen Reetta Kettuselta ja Markku Haapiolta, jotka toimivat palkintoraadissa

20161001-donna_7781