Turun Messukeskus

Vaihda Vapaalle –messut on oiva startti tulevaan kesään

Turun Messukeskuksessa avautuu 11.3. kolmipäiväinen Vaihda Vapaalle –messutapahtuma. Kyseessä on uusi tapahtuma, joka yhdistää vapaa-ajan teemoja samaan tapahtumaan.

Messuhalleissa pääsee tutustumaan mm. ulkoilun, saariston ja mökkeilyn aihealueisiin. Lisäksi paikalla on mm. Liiku ry:n esittelemänä useita liikuntamuotoja, joista saattaa hyvinkin löytyä mieleinen harrastus. Perjantaina messuille on tulossa mm. koululiikuntaryhmiä kokeilemaan eri lajeja.

Vaihda Vapaalle –messuilla esitellään mökkirantaan sopivia mm. laitureita, veneitä, tynnyrisaunoja ja porealtaita. Messujen altaalla pääsee tutustumaan vesiliikuntaan, kuten snorklaukseen, suppailuun ja laitesukellukseen. Sukellusmatkalle päästään Dive Travelin matkassa, sillä luvassa on matkakertomuksia. Pelkästään vesille ei kuitenkaan liikuta. Turun Messukeskuksen halliin tuodaan myös suihkuharjoituskone Ilmailumuseosta.

Saaristossa liikkuville on tarjolla hyödyllistä tietoa mm. punkeista. Turun yliopiston tutkimuslaitos kertoo messuilla uusimmista puutiaistutkimuksista ja ilmaston vaikutuksesta Itämereen ja Saaristomereen.
Lähialueella on monia helmiä, jotka syystä tai toisesta ovat kätkössä. Näitä lähimatkailun aarteita tekee tutuksi Hannu Tuominen messuluennoillaan.

Forum Marinum tuo messuille Skylarkin. Kyseessä on Skylark on Jarl Lindblomin piirtämä purjevene, joka valmistui vuonna 1951 Turun Veneveistämöllä. Forum Marinum koordinoi kunnostushanketta, jonka tavoitteena on palauttaa vene purjehduskuntoisena sen alkuperäiselle rakennuspaikalle. Museolaivan lisäksi esillä on uusia moottoriveneitä mm. Astrumilta ja Särki Oy:ltä.

Turun Messukeskus jakaa kaikkina messuaamuina 500 ensimmäiselle messuvieraalle tuotekassit.
Lisätiedot messuista:

Turun Messukeskus Oy, projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

vaihdavapaalle_sisalto