Turun Messukeskus

Husbilar och husvagnar alltmer populära

Caravan Show i Åbo 12–14.1.

Caravan Show på Åbo Mässcentrum den 12–14 januari är det bästa stället att hämta inspiration till sin drömresa. Mässan ordnas i samarbete med SF-Caravan ry.
Mässhallarna kommer att fyllas med husbilar och husvagnar av alla typer och storlekar. Med finns även ett antal intressanta nya modeller som gör premiär på mässan, bland annat Hymers B-klasse SL och tre nya modeller från LMC:s Comfortserie. Intresset väntas bli stort eftersom den senaste statistiken visar att antalet nyregistreringar ökat med drygt 20 procent. Försäljningen av husbilar ökade i fjol med 20 procent och husvagnar med 21 procent jämfört med året innan. Det är med andra ord högtryck i branschen nu.

En specialitet på Caravan Show är SF-Caravan Turkus vintercamping bredvid mässcentret som sannolikt är det enda i sitt slag, och föreningen väntar sig återigen hundratals vagnar och husbilar.
På www.caravanshow.fi kan man på lördagen och söndagen följa ett nytt direktsänt program om två par som lever det mobila livet.
SF-Caravan ry deltar även i programmet, bland annat med specialister som berättar om att resa runt i Baltikum och Europa. På årets mässa belönas också Finlands hundvänligaste campingområde. Prisutdelningen sker på fredagen i samband med en föreläsning om att resa med hundar. Pepe Willberg uppträder på lördagen 13.1.
Denna gång får mässbesökarna även prova på olika lätta eldrivna fordon och ledande sakkunnig Jussi Pohjonen från Trafiksäkerhetsverket Trafi finns på plats för att berätta om dem på fredagen.
Utanför mässhallarna ordnas en Caramba-uppvisning, där skickliga förare ska ta sig runt olika banor med husvagn så snabbt som möjligt utan att köra över konerna. De bästa Caramba-förarna i Norden kommer från Finland. Intresserade besökare får också provköra.

Caravan Show invigs fredagen 12.1 kl. 15 av Ari Jalonen, ordförande för riksdagens kommunikationsutskott. Under invigningen avslöjas även Årets karavanare, Årets Caravan-område 2017 och Årets lokalförening inom SF-Caravan 2017.

Utställare, märken och program: www.caravanshow.fi
#caravanshow

Mer information:
Åbo Mässcentrum Ab
projektledare Tiina Heiskari, tfn 050 487 20 15, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi
kommunikationschef Taina Pärkö-Luotonen, tfn 040 505 64 24, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi
SF-Caravan ry, verksamhetsledare Timo Piilonen, tfn 050 592 65 61, timo.piilonen@karavaanarit.fi
SF-Caravan ry:s ordförande och campingledare Pentti Groth, tfn 0400 82 44 71

caravan show

yvonne ja vw