Turun Messukeskus

Käsityöt, taide ja antiikki kaupankohteena Turussa

Yksi kevään vilkkaimmista tapahtumaviikonlopuista Turun Messukeskuksessa on 17.-18.3. Turun Taide- ja Antiikkimessut sekä Turun Kädentaitomessut saavat liikkeelle niin keräilijät kuin käsitöidenkin ystävät.
Turun Taide- ja Antiikkimessujen puolella on lukuisia myyntiosastoja sekä monimuotoinen anti ohjelmalavalla. Tuttuun tapaan voit tuoda mukanasi messuille esineen, jonka ikä, käyttötarkoitus tai arvo kiinnostavat sinua. Arviointeja tekevät Stockholms Auktionsverkin Helena Laakso ja Dan von Koskull. Molemmat ovat tunnettuja asiantuntijoita, ja heillä on pitkä kokemus huutokauppa-alalta. Arviointi on maksutonta. Messuilla arvioidaan myös mm. koruja.

Turun Kädentaitomessut puolestaan kerää yhteen kaikki käsitöistä ja käsillä tekemisestä innostuneet. Mukana ovat kotimaiset kädentaitajat, jotka esittelevät valmistamiaan käyttö- ja koriste-esineitä sekä vaatteita ja asusteita. Lisäksi messuilta löytyy runsaasti tarvikkeita ja materiaaleja alan harrastajille.
Aulassa vieraita tervehtivät Sanni Kallosen upeat julkisuuden henkilöitä kuvaavat huopanuket.

Nukkekoti- ja Nukkemessujen osuus on täynnä kaikkea minimaalisen pientä. Nukkekotien sisustusta minikokoisista ryijyistä vaatteisiin. Raunistulan nukkekotikerhon viimeisin hiiriaiheinen yhteistyö Sadut herää eloon tulee tänä vuonna esille messuille.

Old Toy Swap eli vanhojen leikkikalujen markkinat tarjoavat nostalgiaryöpyllisen muistoja menneiltä vuosilta. Tarjolla on mm. peltiautoja ja pienoisrautatietarvikkeita.
Turun Messukeskuksen tekemän facebook-kyselyn mukaan vanhat lelut herättävät paljon muistoja. Vastanneiden kesken nostalgisimmat lelut ovat mm. isän tekemä puuhevonen, peltilelut, nallet, nuket ja peltinen ompelukone.

Turun Rahan Päivä -tapahtuman messuilla järjestää Turun Numismaattinen Seura ry. Mukana on n. 15 kauppiasta ja näyttely, jossa on mukana n. 12 näyttelyvitriiniä. Lauantaina 18.3. kello 12 huutokaupataan yli 500 kohdetta. Tarjolla on myös ilmaista arviointia koko viikonlopun ajan.

Erikoisnäyttelyn aiheena on ammattilaisuraa tehneen tenniksenpelaaja Jarkko Niemisen palkinnot. Niemisen isä Kauko Nieminen ja ensimmäinen ammattivalmentaja Henrik Johansén ovat haastattelussa lauantaina 17.3.
Esittelyssä on myös mm. salonkivene Boniton pelastusprojekti. Tietoa saadaan myös taide- ja kulttuurimatkoista.

Muistoja:
”Hyvin pelottava sininen orava.”
”Kävelevä nukke.”
”Isän tekemä puinen talo.”

”Ruotsista tuodut nukenrattaat.
”Liisa- ja Pirkko-nuket.”

Lisätiedot:

Turun Messukeskus Oy; Turun Taide- ja Antiikkimessut, projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Avoinna: 17.-18.3. klo 10-17

Tietoa Turun Taide- ja Antiikkimessuista

Turun Taide- ja Antiikkimessut

Tietoa Turun Kädentaitomessuista:
https://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/turun-kadentaitomessut-17-18-3-2018

prätkä

akat

arabia

nukkekodit

1200