Turun Messukeskus

Kasnäs Caravan Kemiönsaaresta ja SFC-Rekiniemi Lieksasta Vuoden 2018 Caravan-alueiksi

Karavaanarit ovat valinneet Kasnäs Caravanin Kemiönsaaresta ja Lieksan Vuonislahdessa sijaitsevan SFC-Rekiniemen Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.
SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Kasnäs Caravan nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Lieksassa sijaitseva SFC-Rekiniemi.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa 11.1.2019.
Kasnäs Caravan tarjoaa karavaanareille mahdollisuuden tutustua maamme ainutlaatuiseen saaristoon, sen nähtävyyksiin ja palveluihin, ja yhdistää lähialueen muita vierailukohteita saataville. Kasnäsissa on 33-paikkainen moderni leirintäalue ja yksi saariston upeimmista vierasvenesatamista, jonka palvelut, kaupat, luontopolut, pyöräilyreitit, hiekkaranta ja leikkipaikat ovat myös karavaanareiden käytössä. Kasnäsiä voidaan pitää matkailullisena runsaudensarvena, jossa yhdistyvät monipuoliset majoitus- ja harrastusmahdollisuudet aidolla ja luonnollisella tavalla. SF-Caravanin mielestä monien palvelujen yhteen kokoaminen lisää karavaanariharrastuksen mahdollisuuksia.

SFC-Rekiniemi on esimerkki talkootyöllä hoidetusta leirintäalueesta, jossa näkyy asiaan omistautuminen. Aluetta pitkään pyörittänyt SF-Caravan Pielisen-Karjala ry:n talkooväki tekee työtä koko sydämellään; tehty työ näkyy vieraiden hyvinvointina, kodikkaana tunnelmana ja leppoisana välittömyytenä. SF-Caravan ry:n palkintoraati arvostaa erityisesti yhdistyksen tapaa tehdä yhteistyötä lähialueensa toimijoiden, yritysten ja seurojen kanssa. Rekiniemi toimii aktiivisena osana Vuonislahden kyläyhteisöä tuottamassa yhteistä hyvää ja elinvoimaisuutta koko kylälle.
SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 78 yhdistystä ympäri maan. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 62 247.

Lisätietoja: Kasnäs Caravan, ravintolapäällikkö Henrika Enestam, puh. 040 592 7173
SF-Caravan Pielisen-Karjala ry, puheenjohtaja Aulis Nevalainen, puh. 0400 278 035
SF-Caravan ry, puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895