Turun Messukeskus

Kierrätys ja ekologisuus on käsityöläisten uudelle sukupolvelle tärkeä arvo.

Turun Kädentaitomessut järjestetään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa tulevana viikonloppuna
17.-18.3. – jo 15. kerran. Esillä on käsityöläisten Suomessa valmistamia koriste- ja käyttöesineitä, vaatteita ja asusteita, sisustustuotteita, keramiikkaa, koruja sekä paljon muuta. Messuilla tehdään uniikkeja löytöjä, nautitaan luomisen ilosta ja nähdään uusimmat trendit kädentaidon värikkäästä maailmasta. Tapahtuma on käsityön ja kädentaitojen ystäville perinteisesti kevään ykköstapahtuma.

Elämme yhä enemmän luontoa ja ekologisuutta arvostavassa maailmassa, mikä heijastuu myös kädentaitajien töihin. Nuoret käsityöläiset ovat kasvaneet jo pienestä pitäen tähän ajattelutapaan, ja arvostavat sitä, että valmistusmateriaalit ja tavat tehdä tuotteita kestävät lähemmänkin tarkastelun. He haluavat tehdä töitä luontoa ja ympäristöä kunnioittaen, ilman huonoa omaatuntoa. Jo itse lopputuotekin voi olla kannanotto, esim. ekologinen kestokassi. Mikä parasta, tämä ajattelutapa on ravistellut myös vanhemman polven käsityöläisten ajatuksia ja toimintatapoja. Kotimaiset kädentaidon tuotteet ovatkin tänä päivänä kuluttajalle ekologinen, eettinen ja turvallinen valinta. Kädentaidon messuilla on myös upeaa, kun voi itse haastatella tekijää, ja kysyä tarkemmin materiaalien alkuperästä ja valmistustavoista. Näin myös tuntee ostamiensa tavaroiden ja esineiden tarinan, ja niille syntyy oma sielu.

Kädentaitajien kekseliäisyys vanhojen ja käytettyjen tavaroiden ja materiaalien uusiokäyttöön on rajaton, ja taito tehdä näistä ihania luomuksia hämmästyttää. Pitkään on jo käytetty esim. vanhoja lusikoita korujen valmistukseen, mutta voipa uutta tehdä myös vaikkapa vanhoista, huonokuntoisista kirjoista tai pyörän sisäkumista. Messuilla osastoja kannattaakin kiertää uteliain, avoimin silmin, ja nauttia väreistä, luovuudesta ja ihanasta tunnelmasta. Jos omaa itsekin tekemisen ja luomisen palon, Kädentaitomessuilta löytää paljon uusia ideoita, laadukkaita materiaaleja ja tarvikkeita. Tänä vuonna messuilla on myös pari työpajaa, joissa tekemisen intoa pääsee purkamaan jo paikan päällä. Aulassa kävijöitä tervehtii valtavan suosion saaneet nukketaiteilija Sanni Kallosen julkkisnuket ja muut huovutustyöt, ja myös itse taiteilija on paikalla tavattavissa.

Mediapro Messujen toiminta alkoi jo vuonna 1992 Antiikki- ja keräilymessuilla, joita edelleenkin järjestetään Jyväskylässä. Vuodesta 2002 lähtien mukaan tulivat Kädentaitomessut, ja kolmantena alkunsa saivat vuonna 2008 Hyvinvointimessut, joita järjestetään Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Kaikkien paikkakuntien tapahtumien sielu ovat kuitenkin juuri suositut Kädentaitomessut. Tänä vuonna Kädentaitomessuja järjestetään jo kuudella paikkakunnalla – uusimpana tulokkaana syksyn Kuopio.

Messuilla voi helpolla tavalla tukea kotimaista pientuotantoa ja käsityöläisyyttä. Tervetuloa näkemään sekä kädentaitajat ja kaikki käsitöihin hurahtaneet kävijät messuilla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17!

Sari Kallio, messutuottaja
sari.kallio@mediapromessut.fi
puh. 050-3288835
www.kadentaitomessut.fi