Turun Messukeskus

Kinnusen, Simukan ja Kolun kirjamessuilla on monia ääniä, tekstiretriitti ja visuaalista elämyksellisyyttä

Turun Kirjamessujen tämä vuoden ohjelmatyöryhmä Tommi Kinnunen, Salla Simukka ja Siri Kolu on päässyt lukuisten ohjelmaehdotusten pariin. Satojen kustantamoiden ja muiden alan keskeisten toimijoiden ehdotusten lisäksi kirjailijat ovat ideoineet joukon uusia ohjelmasisältöjä ja kokonaisuuksia.

Uutuuksista ja tutuista odotetuista kokonaisuuksista päästään nautiskelemaan 6.-8.10. Samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa on tuttuun tapaan myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Cosplay-asuilla veloituksetta messuille

Mitä syksyllä sitten Turussa nähdään? Sunnuntaina 8.10. messukäytäviltä voi bongailla fantasiahahmoja mm. mangan ja animen maailmasta. Tuolloin on nimittäin ensimmäistä kertaa cosplay-teemapäivä, jolloin kaikki cosplay-asuihin pukeutuneet pääsevät messuille ilmaiseksi. Mukana on myös asiantuntijaraati, joka arvioi puvut. Cosplay-harrastus on hyvässä kasvussa, ja mielikuvitukselliset puvut ovatkin usein käsityötaidon huippunäytteitä.

Muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolestapuhujana toimiva kirjailijatrio on miettinyt myös messujen lasten alueen uudella tavalla. Lapsille halutaan tarjota kiinnostavalla ja huomioivalla tavalla toiminallisuutta, kirjoja, ohjelmaa ja visuaalisuutta. Paikalle odotetaan jälleen paljon mm. koululaisvieraita.

Tänä vuonna ulkomaista maateemaa ei ole, sillä satavuotias Suomi ansaitsee kaiken huomion. Yksi maa, monta ääntä -teemalla kuullaankin suomalaisen kirjallisuuden moniäänisyys.

Tekstiretriitissä keskitytään kirjaan ja kirjoittajaan

Turun Kirjamessujen halleissa käydään vilkasta kirjakauppaa. Messuhulinan lisäksi on mahdollisuus uppoutua ja syventyä keskusteluihin.

−Tekstiretriitti on huone, jonne voi mennä hetkeksi rauhoittumaan ja kuuntelemaan, kun kirjailijat lukevat kirjojaan, kertovat ohjelman tekijät.

Messuvieraiden riemuksi luvassa on kirjailijoiden kahdenkeskisiä keskusteluja ja ulkomaisia sekä kotimaisia kirjailijavieraita.

−Sekä tietysti uskomaton määrä hienoja kirjoja, toteavat satoja ohjelmanumeroita työstävät Tommi Kinnunen, Salla Simukka ja Siri Kolu.

 

Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 4.9. osoitteessa www.kirjamessut.fi sekä TS Opuksessa.

www.kirjamessut.fi
https://www.facebook.com/turunkirjamessut/

Lisätiedot ohjelmasta:
Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen, tommi.kinnunen@turunmessukeskus.fi ja Salla Simukka salla.simukka@turunmessukeskus.fi
projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, puh. (040) 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

messuväkiTurunKirjamessutTurunKirjamessut_2