Turun Messukeskus

Kirja à la Carte – Book à la Carte

Turun Kirjamessut sekä Turun Ruoka- ja viinimessut perustivat viime vuonna uuden, yhteisen tunnustuspalkinnon nimeltään Kirja à la Carte – Book à la Carte. Palkinnossa yhdistyvät molempien messutapahtumien ydinalueet, kirja ja ruoka: sillä palkitaan kirjailija, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa.

Ensimmäinen Kirja à la Carte -palkinto luovutettiin viime messuilla 1.10.2016 ja sen sai jo vuosia ruokaisten dekkarien ystäviä hemmotellut Donna Leon (Otava) (kuvassa on kirjailija ja idean isä Markku Haapio). Tänä vuonna palkinto jaetaan toisen kerran 6.-8.10.2017 järjestettävillä messuilla. Palkinnon saajan etsintä käynnistyi jo viime vuonna, sillä palkittava kirja voi olla ilmestynyt 3.10.2016 – 1.9.2017 välisenä aikana. Ehdokkaita voivat ilmoittaa kisaan myös kustantajat lähettämällä palkintoraadille uutuusteoksiaan, joiden arvelevat täyttävän palkinnon kriteerit. Lajityypiltään teos voi olla romaani, novellikokoelma, lasten- tai nuortenkirja, runo- tai aforismikokoelma tai vaikkapa näytelmä. Se voi olla kotimainen teos tai käännöskirja. Määräaikaan 1.9.2017 mennessä ehdolle saaduista ja saatetuista kirjoista esilukijat valitsevat finaaliin 3-6 kirjaa, joista palkintoraati valitsee voittajan.

Palkintoraatiin kuuluvat mm. tietokirjailija ja ruokatoimittaja Markku Haapio (pj), kirjamessujen ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen, Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Hannele Wolf-Mannila ja kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja Reetta Kettunen. Sihteerinä toimii molempien messujen projektipäällikkö Päivi Järvelä. Yhteydenotot: leena.uutela@turunmessukeskus.fi

20161001-donna_7781