Turun Messukeskus

Lepääkö korulippaassa unohdettu aarre?

Turun Taide- ja Antiikkimessut yhdessä Turun Kädentaitomessujen kanssa on mainio sekoitus uutta ja vanhaa kädentaitoa. Yleisön suosikiksi noussut tapahtumayhteistyö on jälleen 18.-19.3. Turun Messukeskuksessa.

Turun Taide- ja Antiikkimessut esittelee kahdessa messuhallissa taidetta ja antiikkia. Turun numismaattisen seuran Turun Rahan Päivän näyttelyssä ovat puolestaan tuttuun tapaan vanhat rahat, osakekirjat, mitalit ym. Tulossa on useita vitriininäyttelyjä. Luvassa on myös huutokauppa lauantaina 18.3. Lisäksi Nukkekoti- ja Nukkemessut esittelee laajasti nukkeharrastusta, ja myynnissä on vanhoja, nostalgisia leluja keräilijöille.

Viimeksi tapahtumissa vieraili yhteensä yli 8000 kävijää.

korut

Nykytaide kiinnostaa

Nykytaiteen keräily ja kauppa avautuvat taidehistorioitsija Tuija Peltomaan puheenvuorossa. Miksi nykytaide kiinnostaa ja mitä siitä pitäisi tietää? Näihin kuullaan vastauksia Turun Taide- ja Antiikkimessujen ohjelmalavalla.

Messuhalleista löytyy keräilijöille monenmoista kiinnostavaa, kuten mm. Arabian astioita, kotimaista käyttö- ja designlasia, grafiikkaa, arvotaidetta vanhoja koruja, huonekaluja, veistoksia ja kristallikruunuja.

Näytteilleasettajien osastoilla tehdään taide- ja esinearviointia. Muun muassa Grails Antique & Vintage Jewelleryn antiikkiasiantuntija Ilse Gröndahl-Ahlqvist arvioi koruja ja jalokiviä sekä hopeaesineitä koko messutapahtuman ajan.

Vakat näyttelyssä

Kalantilaisten Anne ja Pentti Siivosen harvinaiset vakat ovat esittelyssä messuyleisölle. Vakka Suomessa -otsikon alla keskustellaan vakkojen historiasta. Pohjalaisesta talonpoikaismaalauksesta kertoo antiikkikauppias Raul Pohjonen. Liettulaiset taiteilijat kokoontuvat vuosittain tapahtumaan. Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry:n kutsumat taiteilijavieraat esittelevät osaamistaan ja myyvät taidettaan messuyleisölle.

Lisätiedot:
Turun Taide- ja Antiikkimessut, projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

Messut avoinna: 18.-19.3. klo 10-17

 

Tietoa Turun Kädentaitomessuista:
https://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/turun-kadentaitomessut-18-19-3-2017