Turun Messukeskus

Messutauolla hiottu digitaalista palvelua

Turun Messukeskuksessa odotetaan muiden tapahtuma-alan toimijoiden tapaan liiketoiminnan avautumista. Ratkaisevassa asemassa toimialan kannalta on koronarokotusten etenemisvauhti. Turussa tulevaisuus näyttää lupaavalta. Kaupunki on vuokrannut Turun Messukeskuksen laajoja tiloja tehokkaaseen rokotuskäyttöön helmikuun alusta huhtikuun loppuun.

Turvallisuustoimet ovat tulleet tapahtumateollisuuteen jäädäkseen ja mm. Turun Messukeskus noudattaa jatkossakin tapahtumissaan viranomaissuositusten lisäksi lukuisia muita vapaaehtoisia turvallisuussertifikaattien edellyttämiä turvatoimia.

Virtuaalistudio palvelee

Mikäli koronatilanne sallii ja viranomaisilta saadaan lupa messutoiminnan käynnistämiseen, ensimmäiset messut voidaan järjestää vielä kevään 2021 aikana. Turun Messukeskuksen tiloissa toimii myös Rajupaja Oy:n virtuaalistudio, josta tuotetaan tapahtumatauon aikana erilaisia digitapahtumia lanseerauksista koulutustilaisuuksiin.

Messutauolla katse on suunnattu tulevaisuuteen ja toiminnan kehittämiseen. Business Finlandin kehittämistuen avulla yhtiö on tuottanut uudenlaisen näytteilleasettajia palvelevan digitaalisen palvelukanavan. Mainostoimisto Drama Queenin kanssa toteutetun kanavan kautta hoidetaan jatkossa mm. näytteilleasettajamyyntiin ja -viestintään liittyviä toimenpiteitä. Alusta helpottaa ensisijaisesti näytteilleasettajan tapahtuma-asiointia ja lisää myös kävijän messukokemusta. Palvelu otetaan testikäyttöön kevään aikana.

 

Lisätiedot:

Turun Messukeskus Oy, toimitusjohtaja Marja Pekkanen, puh. 040 545 7766, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi

Viime vuonna Turun Messukeskus ehti järjestää vain kaksi messutapahtumaa, Navigate ja Rakenna & Sisusta, ennen viranomaisten asettamaa kokoontumisrajoitusta.
Rajoitukset ovat aiheuttaneet merkittävää taloudellista haittaa messualan yrityksille. Koronarokotusten tehokkaasta läpiviennistä Turussa odotetaan apua kriittisessä tilanteessa ponnistelevalle tapahtuma-alalle.

 

Turun Messukeskuksen kalenteri 2021 (muutokset mahdollisia) www.turunmessukeskus.fi