Turun Messukeskus

Mökityttääkö? Mökki & Meri 31.3.-2.4. Turun Messukeskuksessa

Mökki & Meri -messut järjestetään tulevana viikonloppuna 31.3.-2.4. Turun Messukeskuksessa. Uusi kokonaisuus on yhtaikaisesti pitkät perinteet omaavan Piha & Puutarha -tapahtuman kanssa. Suosio yllätti järjestäjän:

− Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja sen välitön suosio näytteilleasettajien puolelta oli iloinen yllätys. Halli täyttyi nopeasti ja valikoima on monipuolinen, toteaa tapahtuman projektijohtaja Krista Ahonen.
− Teemat sopivat erityisen hyvin juuri Turun alueelle, minkä kuuluisa saaristo ja erittäin runsas vapaa-ajan asuntojen määrä motivoivat paitsi kävijöitä myös alan yrityksiä.

Paikalla on laaja kirjo mm. mökin varusteluun liittyviä näytteilleasettajia. Muun muassa laiturit, puutarhakoneet, vedenpuhdistusratkaisut, ulkoporealtaat ja erilaiset saunat ovat viikonloppuna esillä. Tontit, keittiöt ja kattoremontitkin ovat tarjonnan kirjossa.

Tapahtuman ohjelmaosuus on ajankohtainen. Aurinkoenergian käyttö veneessä, jätevesien käsittely jatkossa mökeillä, kesämökin lisäeristäminen ja laajentaminen sekä erilaisten wc-ratkaisujen esittely ovat ohjelmistossa.

Perinnemestari Hannu Rinne kertoo kävijöille myös mökkielämän 200-vuotisesta historiasta. Oppia saadaan myös Lounais-Suomen Vapaa-ajan kalastajilta, jotka näyttävät miten saaliskalat tulisi käsitellä.

Piha & Puutarha -messujen puolelta kannattaa haaviin napata mm. taimia ja siemeniä. Maisemasuunnittelija Eva Wuite kertoo sunnuntaina 2.4. vinkit helppohoitoiseen mökkipihaan. Puutarhamessujen puolelta tietoa ja taimia voi hankkia mm. omenoista, perhoskasveista ja erilaisista marjoista.

Mitä trendi-ilmiöitä messuilta nousee esiin? Ekologisuuden lisäksi mm. erikoiset saunat kiinnittävät ainakin huomion. Iglusaunat, venesauna ja perinteiset saunat ovat mukana näyttelyssä. Saattaa olla, että tulevan kesän hittituotteeksi nousee Tubecor Tradingin maahantuoma Kaljakaivo. Se on maahan upotettava juomasäiliö, jonka voi sijoittaa vaikkapa sopivasti siihen porealtaan kulmalle.

 

Mökki & Meri 31.3.-2.4. Turun Messukeskuksessa

 

 

Lisätiedot:

https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/mokki-ja-meri/

MokkiMeri_600x600px

sauna21

Venesauna kuvassa

Eva Wuite rajattu

Eva Wuite

IMG_9399