Turun Kevät – Mökki & Vene 2023 ohjelma
Puutarhakulttuurin ja -harrastamisen historia ulottuu Suomessakin jopa keskiajalle asti. Puutarhaharrastaminen elää ajassa ja vallitseva yhteiskunnallinen tilanne vaikuttaa siihen vahvasti. Puutarhatöissä on painottunut eri aikakausina esimerkiksi lääkekasvien viljely, hengissä pysymistä turvaava hyötyviljely tai asumisympäristön viihtyisyyttä ja estetiikkaa korostava vihersuunnittelu.
Myös meidän ajassamme on monenlaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat puutarhaharrastamisen trendeihin. Esityksessä käydään läpi suuntauksia, jotka tällä hetkellä voimakkaimmin vaikuttavat puutarhaharrastamisessa ja annetaan myös muutama vinkki tulevalle kasvukaudelle.
Puutarhaharrastamisen trendeistä innostutaan Turun kevät -tapahtuman jokaisena messupäivänä C-hallin ohjelmalavalla. Tervetuloa!
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Kurssilla opit varttamaan oman makoisa omenoita tuottavan omenapuun Hortonomi Tiina Uusituvan ohjauksessa. Hintaan kuuluu omenapuun perusrunko ja varte. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta. Voit halutessasi tuoda mukana myös oman n. 1 cm paksun ja n. 20 cm pitkän varteen, esim. omasta rakkaasta vanhasta omenapuusta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Kurssilla opit varttamaan oman makoisa omenoita tuottavan omenapuun Hortonomi Tiina Uusituvan ohjauksessa. Hintaan kuuluu omenapuun perusrunko ja varte. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta. Voit halutessasi tuoda mukana myös oman n. 1 cm paksun ja n. 20 cm pitkän varteen, esim. omasta rakkaasta vanhasta omenapuusta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Lounais-Suomen Puutarhayhdistys on valinnut vuoden puutarhurin vuodesta 1990 lähtien. Vuoden puutarhuriksi valitaan alallaan erityisen ansioitunut henkilö. Vuoden puutarhurit ovat edustaneet monipuolisesti puutarha-alan kehittäjiä yritys, tutkimus- ja opetussektoreilta. Joka toinen vuosi valitaan vuoden puutarhuri viheralalta ja joka toinen vuosi puutarhatuotannosta.
Viime vuoden puutarhuri edusti viheralaa, joten tänä vuonna vuoden puutarhuriksi valitaan puutarhatuotannossa ansioitunut henkilö.
Tervetuloa seuraamaan vuoden puutarhurin julkaisemista ja palkitsemista Turun Kevät -tapahtumaan pe 24.3. klo 15.30 C-hallin tapahtumalavalle!
Palkitsemisen jälkeen luvassa on vuoden puutarhurin haastattelu, jossa kuullaan hänen matkastaan puutarhatuotannon edelläkävijäksi ja käydään läpi kotimaiseen ruoantuotantoon liittyviä ajankohtaisia aiheita.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Puutarhakulttuurin ja -harrastamisen historia ulottuu Suomessakin jopa keskiajalle asti. Puutarhaharrastaminen elää ajassa ja vallitseva yhteiskunnallinen tilanne vaikuttaa siihen vahvasti. Puutarhatöissä on painottunut eri aikakausina esimerkiksi lääkekasvien viljely, hengissä pysymistä turvaava hyötyviljely tai asumisympäristön viihtyisyyttä ja estetiikkaa korostava vihersuunnittelu.
Myös meidän ajassamme on monenlaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat puutarhaharrastamisen trendeihin. Esityksessä käydään läpi suuntauksia, jotka tällä hetkellä voimakkaimmin vaikuttavat puutarhaharrastamisessa ja annetaan myös muutama vinkki tulevalle kasvukaudelle.
Puutarhaharrastamisen trendeistä innostutaan Turun kevät -tapahtuman jokaisena messupäivänä C-hallin ohjelmalavalla. Tervetuloa!
Loihdi keväisen rento kimppu. Kimpun sitomisen saloihin sinut johdattaa Floristimestari Päivi Heino. Kurssita mukaasi saat ihanan trendikkään rennon kimpun ja uuden kokemuksen. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Elämää LAITURILLA
Suomen Laiturikaupan toimitusjohtaja Ville Valtanen kertoo mitä asioita tulisi ottaa huomioon uuden laiturin valinnassa ja miksi kannattaa panostaa laadukkaaseen laituriin. Samalla saat myös hyviä vinkkejä laiturien huoltoon ja käyttöiän pidentämiseen. Tervetuloa kuuntelemaan!
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Floristi Johanna Kourusuon johdolla pääset istuttamaan keväisistä sipulikukista suloisen istutuksen, jota kelpaa katsella kotona tai antaa lahjaksi. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Puutarhaharrastaminen on kasvattanut ilahduttavasti suosiotaan viime vuosina. Eri kriisien seurauksena, kotona on vietetty enemmän aikaa, mikä on lisännyt kiinnostusta omaan pihaan ja lähiympäristöön. Myös omavaraisuuden asteittainen lisääminen kiinnostaa yhä useampaa.
Puutarhaharrastamiseen liittyy vahvasti oman ympäristön estetiikka ja toisaalta mahdollisuus nauttia itse kasvatetusta tai kerätystä ravinnosta. Puutarhaharrastamisella on kuitenkin paljon laajempia ja monipuolisempia ulottuvuuksia, kuin mitä siihen ehkä perinteisesti liitetään.
Tässä esityksessä tuodaan esiin puutarhaharrastamisen monipuolisuutta yksilön ja ympäristön hyvinvoinnin edistämisessä. Tervetuloa kuulemaan, miten sinäkin voit aikaansaada positiivisia muutoksia ympäristössämme puutarhaharrastamisesi mittakaavasta riippumatta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Loihdi keväisen rento kimppu. Kimpun sitomisen saloihin sinut johdattaa Floristimestari Päivi Heino. Kurssita mukaasi saat ihanan trendikkään rennon kimpun ja uuden kokemuksen. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Paneelissa keskustellaan mökkiläisten velvoitteista ja osuudesta omien lähivesien tilaan ja hyvinvointiin. Keskustelun moderoi Pidä Saaristo siistinä ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski.
Aija Kaski, toiminnanjohtaja /Pidä Saaristo Siistinä ry.
Katriina Murto, aluepäällikkö/ Pidä Saaristo Siistinä ry.
Pekka Paavilainen, ylitarkastaja /Varsinais-Suomen ELY-keskus
Cati Huhta, palvelujohtaja/Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Sinikka Leino, puheenjohtaja Sinikka Leino, Iniö deltidsboende rf./ Iniön osavuosiasukkaat ry
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Floristi Johanna Kourusuon johdolla pääset istuttamaan keväisistä sipulikukista suloisen istutuksen, jota kelpaa katsella kotona tai antaa lahjaksi. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Puutarhaharrastaminen on kasvattanut ilahduttavasti suosiotaan viime vuosina. Eri kriisien seurauksena, kotona on vietetty enemmän aikaa, mikä on lisännyt kiinnostusta omaan pihaan ja lähiympäristöön. Myös omavaraisuuden asteittainen lisääminen kiinnostaa yhä useampaa.
Puutarhaharrastamiseen liittyy vahvasti oman ympäristön estetiikka ja toisaalta mahdollisuus nauttia itse kasvatetusta tai kerätystä ravinnosta. Puutarhaharrastamisella on kuitenkin paljon laajempia ja monipuolisempia ulottuvuuksia, kuin mitä siihen ehkä perinteisesti liitetään.
Tässä esityksessä tuodaan esiin puutarhaharrastamisen monipuolisuutta yksilön ja ympäristön hyvinvoinnin edistämisessä. Tervetuloa kuulemaan, miten sinäkin voit aikaansaada positiivisia muutoksia ympäristössämme puutarhaharrastamisesi mittakaavasta riippumatta.
Pörriäisille hotelli omaan pihaan. Paranna puutarhan kasvien hyvinvointia rakentamalla pörriäisille hyönteishotelli. Hortonomi Jukka Kantolan ohjauksessa pääset tekemään itsellesi hyödyllisen hyönteishotellin ja näin estät omalta osaltasi uhkaavan luontokadon. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Elämää LAITURILLA
Suomen Laiturikaupan toimitusjohtaja Ville Valtanen kertoo mitä asioita tulisi ottaa huomioon uuden laiturin valinnassa ja miksi kannattaa panostaa laadukkaaseen laituriin. Samalla saat myös hyviä vinkkejä laiturien huoltoon ja käyttöiän pidentämiseen. Tervetuloa kuuntelemaan!
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Puutarhakulttuurin ja -harrastamisen historia ulottuu Suomessakin jopa keskiajalle asti. Puutarhaharrastaminen elää ajassa ja vallitseva yhteiskunnallinen tilanne vaikuttaa siihen vahvasti. Puutarhatöissä on painottunut eri aikakausina esimerkiksi lääkekasvien viljely, hengissä pysymistä turvaava hyötyviljely tai asumisympäristön viihtyisyyttä ja estetiikkaa korostava vihersuunnittelu.
Myös meidän ajassamme on monenlaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat puutarhaharrastamisen trendeihin. Esityksessä käydään läpi suuntauksia, jotka tällä hetkellä voimakkaimmin vaikuttavat puutarhaharrastamisessa ja annetaan myös muutama vinkki tulevalle kasvukaudelle.
Puutarhaharrastamisen trendeistä innostutaan Turun kevät -tapahtuman jokaisena messupäivänä C-hallin ohjelmalavalla. Tervetuloa!
Pörriäisille hotelli omaan pihaan. Paranna puutarhan kasvien hyvinvointia rakentamalla pörriäisille hyönteishotelli. Hortonomi Jukka Kantolan ohjauksessa pääset tekemään itsellesi hyödyllisen hyönteishotellin ja näin estät omalta osaltasi uhkaavan luontokadon. Kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet löytyvät kurssipaikalta.
Workshopin hinta 20€ / hlö. Liput ennakkoon verkkokaupasta.
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Eikö kala nappaa? Tuntuuko, että muilla on parempi kalaonni?
Esityksessä käydään läpi helppoja keinoja saalisvarmuuden parantamiseen vavan varressa. Sattumanvarainen kalastus muuttuu helposti paremmin saalista ja hienoja elämyksiä antavaksi tekemiseksi.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Kalatalousasiantuntija Janne Antila, Suomen Vapaa-ajankalastajat
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Keittiömestari Jesse Söderlundin makkaratastingissa herkutellaan kauden uutuusmakkaroilla. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Hinta10€ / hlö.
Osta tasting-lippu ennakkoon verkkokaupasta. Tapahtuman aikana lipun voi osaa messukeskuksen infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!
Maisteluisäntä Petteri Forsströmin oluttastingissa maistellaan ja tuoksutellaan erilaisia oluita. Tasting järjestetään Messukeskuksen auditoriossa.
Oluttasting 15€ / hlö.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtuman aikana infosta. Tervetuloa herkuttelemaan!