Osaava Nainen 2019 ohjelma

Ohjelma päivittyy kesän ja syksyn aikana

 

 00:00 A-halli Aino -lavan päivän teema: JAKSAMISEN EVÄITÄ

Aino-lavan JUONTAJA Jaana Villanen, arvostrategi

Talous, uuden suunnan löytyminen ja selviäminen elämän taitekohdassa

 09:00 - 10:30 Kokoustilat Työpaja: TALOUDENHALLINTA TAITEKOHDASSA

Luento ja työpaja 9-10.30: Marja-Leena Haapanen

 • Turvallinen toimeentulo – mitä se on ja kuinka hyppy siitä pois onnistuu?
 • Oman talouden hallinta
 • Pohdintaa ja keskustelua rahasta.
 • Mitä haluat sijoituksilta, ym..

Marja-Leena Haapanen on positiivisella elämänasenteella rikastettu intohimoinen osakesijoittaja, kouluttaja sekä naisille suunnattujen sijoitustapahtumien uranuurtaja. Yli 40 vuoden työuran isoissa organisaatioissa ja yli 30 vuoden osakesijoittamisen kartuttamalla kokemuksella Marja-Leena päätti toteuttaa unelmansa ja perustaa historiaa tehden Suomeen Naisten Oman Pörssiklubin, miehillehän vastaava klubi on toiminut jo 108 vuotta! Yritystoiminnan ohessa Marja-Leena toimii myös Helsingin Osakesäästäjien hallituksen jäsenenä ja toiminnanjohtajana. Marja-Leenalle sijoittaminen ei ole työtä, vaan intohimo, luonnollinen osa jokapäiväistä elämää.

Marja-Leenan raudanluja ammattitaito sijoittamisessa on rakentunut yli 30-vuotisen harrastuksen aikana.  Marja-Leena on itseoppinut sijoittaja, joka on luonut väylää miesvaltaisella alalla. Siksi hän kokee nyt tehtäväkseen toimia opastajana ja tiedonjakajana muille, etenkin naisille, osakesijoittamisen osa-alueella. Sijoittaminen ei ole Marja-Leenan mukaan kurssien tarkkailua, vaan yritysten seuraamista – älykkyyttä ja päättelykykyä kasvattavaa toimintaa – joka luo monipuolisia elämänhallinnan taitoja.

 11:45 Aino -lava, A-halli Masennuksesta ja läheisriippuvaisuudesta jaksamiseen

Tiina Larikka, kokemusasiantuntija

 12:30 Aino -lava, A-halli Viisi vinkkiä vanheneville – eli kaikille

Tiina Kuopanportti, luennoitsija, oikeudellisen ennakoinnin asiantuntija

Tiina Kuopanportti on kokenut ja pidetty luennoitsija, jonka asiantuntemuksessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla hoitoalan koulutus ja vanhustyön hoitokokemus tarvittavaan lainopilliseen osaamiseen.

Tiina kiertää eri puolilla Suomea luennoimassa, miksi hoito- ja hoivatahdon sekä edunvalvonnan asiakirjat tulee hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. On jokaisen etujen mukaista varmistaa henkilökohtaisen itsemääräämisoikeuden toteutuminen vielä silloin, kun voi itse asioihin vaikuttaa. Työllään Tiina helpottaa merkittävästi perheiden ja läheisten elämää sekä hoitohenkilökunnan työtä. Samalla viranomaisille vapautuu aikaa auttaa niitä, joilta läheisten tukiverkosto puuttuu.

 13:30 Aino -lava, A-halli Näkyväksi – tein tilaa uudelle ajattelulle

Kati Timonen, valmentaja

Kaikki ajatukseni vaikuttavat tunteisiini ja toimintoihini. Kaikki lähtee ajatuksestani ja tavastani ajatella. Se mitä itselleni sanon (ajattelen) on se, mitä oikeasti tunnen ja mitä olen. Mihin keskitän oman huomioni, se kasvaa ja vahvistuu. Tämän ymmärtäminen muutti koko elämäni, tämän oivallus on vienyt minua yhä enempi eteenpäin matkallani Minusta minuun, omassa kasvutarinassani.

Kati valmistui LCF Lifecoach -valmentajaksi tammikuussa 2019. Lokakuussa 2018 hän perusti oman yrityksen Minusta minuun Oy ja  vuoden 2018 lopussa jäin pois talousjohtajan työstä ja nyt matkaan omaa valmentaja matkaani yrittäjänä.

Ratkaisukeskeisyys opetti eteenpäin menemistä ja kognitiivinen käyttäytymistiede opetti ajatuksen merkityksestä, alitajunnan voimasta ja miten tietoinen mieleni että tiedostamaton (alitajunta) toimivat yhdessä ja miten saan niiden yhteistyöstä parhaimmat hyödyt. Kaikista tärkein minun kohdalla oli kuitenkin löytää häpeänsietokykyni ja tulla ulos häpeästä vapauteen itselleni näkyväksi.

 14:15 Aino -lava, A-halli Kannattavaa yritystoimintaa ja lukuja

Riikka Laakio, talousneuvoja

Laakio Riikka on talousneuvoja, yritysneuvoja ja kirjanpitäjä, jolla on vahva tahtotila auttaa yrityksiä paremman taloussuunnittelun ja -hallinnan kautta. Riikka on toiminut yli 25 vuotta kirjanpidon tehtävissä niin palkkatöissä kuin yrittäjänä.

Riikan käytännönläheinen lähestymistapa auttaa oivaltamaan yrittämisen ja talouden hallinnan oppeja ja ajatuksia.

 15:00 Aino -lava, A-halli Oman talouden hoito ja varallisuuden kasvattaminen

Marja-Leena Haapanen, sijoitusammattilainen

Marja-Leena Haapanen on positiivisella elämänasenteella rikastettu intohimoinen osakesijoittaja, kouluttaja sekä naisille suunnattujen sijoitustapahtumien uranuurtaja. Yli 40 vuoden työuran isoissa organisaatioissa ja yli 30 vuoden osakesijoittamisen kartuttamalla kokemuksella Marja-Leena päätti toteuttaa unelmansa ja perustaa historiaa tehden Suomeen Naisten Oman Pörssiklubin, miehillehän vastaava klubi on toiminut jo 108 vuotta! Yritystoiminnan ohessa Marja-Leena toimii myös Helsingin Osakesäästäjien hallituksen jäsenenä ja toiminnanjohtajana. Marja-Leenalle sijoittaminen ei ole työtä, vaan intohimo, luonnollinen osa jokapäiväistä elämää.

Kehittäminen ja kehittyminen ovat Marja-Leenalle elämän laki. Hän hakeutuu jatkuvasti kohti uusia asioita ja haasteita, etsien aktiivisesti uusia mahdollisuuksia. Hän on optimistinen edelläkävijä ja tiedustelija, jolla on kykyä ymmärtää erilaisia ihmisiä ja löytää ratkaisuja haasteisiin. Erityisen lähellä Marja-Leenan sydäntä on motivoida ja auttaa naisia ottamaan vastuu omasta taloudestaan ja raha-asioistaan.

 15:00 - 16:30 Kokoustilat Työpaja: Olen oman elämäni kuningatar ja toteutan unelmani!

Luento ja työpaja 15-16.30: Olen oman elämäni kuningatar ja toteutan unelmani! Anne Karilahti, Valmentamo

 • Usko itseesi ja kasvata rohkeuttasi
 • Löydä timanttisi ja anna niiden loistaa
 • Anna itsellesi lupa olla paras – omana itsenäsi
 • Rakasta itseäsi ja anna itsellesi parasta
 • Haaveile, unelmoi ja visioi – rakenna itselle kartta kohti toiveitasi

Anne Karilahti on monipuolinen hyvinvoinnin ammattilainen ja intohimoinen valmentaja. Hän on perustanut Valmentamon, 10 vuotta toimineen ja valmentajia kouluttaneen valmennusyrityksen. Lisäksi Anne on hyvinvointikirjailija ja julkaissut kolme kirjaa: Vapaaksi, Vapaaksi kiloista ja Onnellinen tiimi – näin johdat perhettäsi. Ennen valmentajan uraa Anne on työskennellyt media- ja markkinointimaailman puolella moninaisissa tehtävissä, mikä näkyy edelleen vahvana yhteistyönä median kanssa.

Annen valmennuksissa sukelletaan syvälle ydinajatuksiin ja -uskomuksiin, edesauttaen kokonaisvaltaisen muutosprosessin syttymistä. Luovien harjoitusten ja menetelmien avulla päästään haasteiden ja asioiden ytimeen ja voidaan synnyttää todellista kehitystä – laajemmin kuin vain tekemisen tasolla.

 15:45 Aino -lava, A-halli Parasta esille sinusta: Vahvuutesi esille

Katja Pasanen, päävalmentaja

Katja on kannustava mentaalivalmentaja, joka tuo parhaan esille sinusta. Katjalla on vahva kokemustausta urheilun puolella, minkä lisäksi hän on kouluttautunut muun muassa terveydenhuollon, psykologian ja johtamisen saralla, rakentaen kattavan asiantuntemuksen valmentamiseen. Katja toimii parhaillaan HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen päävalmentajana ja luennoi itsensä johtamisesta.

 00:00 Aino -lava, A-halli Aino -lavan päivän teema: ITSETUNTEMUKSEN EVÄITÄ

Aino-lavan JUONTAJA Jaana Villanen, arvostrategi

”Pikkutyttönä isäni vastasi kaikkiin ”saanko”-kysymyksiini: ”Mitä se sinulle tarkoittaa, jos saat sen?” Ovela kettu laittoi miettimään, onko se todella tärkeä asia! Hetken miettimisen jälkeen se ei ehkä tuntunut enää tärkeältä. Opin kysymään asioita, joita todella halusin ja perustelemaan sen pätevästi.  Tämä ohjasi minut miettimään mitä oikeasti tarvitsen, mihin haluan keskittyä ja mikä on minulle tärkeää.  Kaikkea ei voi saada, joten valintoja on tehtävä joka päivä. Se ei ole aina helppoa. Katsominen pidemmälle tuo valinnalle merkityksellisyyden, jonka avulla voi saavuttaa mitä tahansa.”

Naisissa uinuu valtava voimavara, jonka esiin saamiseksi toisten naisten voimaannuttavat esimerkit ja rohkaiseminen auttavat naisia olemaan vahvemmin oma itsensä. Millainen on sinun äänesi? Miten löydät ”parhaan itsestäsi” vähättelemättä osaamistasi, tekemisiäsi tai ajatelisi, että ”olen vain…” tai ”enhän minä osaa…”. Luento ja työpaja auttaa sinua oivaltamaan, kuinka etsiä ja löytää oman ääni, jonka avulla synnytät itsellesi ainutkertaista rohkeutta, jonka voit löytää voimaa ja kykenee tarttumaan vastoinkäymisiin ja elämän mukanaan tuomiin haasteisiin.

 09:00 - 10:30 Kokoustilat Työpaja: Aikaansaamisen taika – askeleita kohti itsensä johtamista

Luento ja työpaja, Satu Pihlaja

 • Uskalla pysähtyä, usko itseesi ja kasvata rohkeuttasi
 • Kerro se itsellesi toiveistasi ja perustele, miksi juuri tämä on sitä, minkä sinä haluat toteuttaa. Vahvista itseäsi tekemällä sitä, mikä sinulle on tärkeää.
 • Kun muutoksen tuulet puhaltavat, osa ihmisistä rakentaa suojia, osa tuulimyllyjä. Kumpaa sinä teet?
 • Usko itseesi ja kasvata rohkeuttasi

Satu Pihlaja on ihmismielen asiantuntija, kouluttaja ja valmentaja. Sadulla on yli 15 vuoden kokemus monipuolisista psykologin ja psykoterapeutin työtehtävistä sekä kehittämistehtävistä, minkä lisäksi hän on jatkuvasti syventänyt ammattitaitoaan ja osaamistaan erilaisten koulutusten kautta. Hän on myös tietokirjailija sekä julkaissut useita akateemisia julkaisuja. Satun ensisijainen ja tärkein työkalu on vuorovaikutus, ja hän osaakin kommunikoida tehokkaasti erilaisissa konteksteissa aina puheesta tekstiin ja digitaaliseen viestintään.

Aktiivisena ja pitkäjänteisenä persoonana Satu nauttii projekteista ja kehittämistehtävistä. Hän on taitava yhdistelemään asioita ja elementtejä selkeiksi kokonaisuuksiksi, sekä oppinut integratiivisen psykoterapeutin koulutuksensa myötä käyttämään monipuolisesti erilaisia työkaluja ja menetelmiä työskentelyn apuna. Satu on luonteeltaan empaattinen ja ihmisten ymmärtäminen ja aito kohtaaminen on tärkeä tavoite kaikessa työssä. Hänen intohimonaan onkin auttaa toisia antamalla heille välineitä itsensä johtamiseen ja kehittymiseen.

 

 11:15 Aino -lava, A-halli Löydä sisäinen kuningattaresi

Sunneva Kantola, toimitusjohtaja

Yrittäjä, myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Sunneva Kantola on vuosien saatossa tehnyt töitä kauneuden, hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen parissa. Sunneva on innostava, avoin, eläväinen ja motivoiva. Sunnevan asenne elämään on uskomattoman positiivinen ja sen ympärille hän luennoillaankin keskittyy. Puheet ovat inspiroivia ja kannustavia, niin yksityis- kuin työelämästä koottujen kokemusten ja esimerkkien kautta.

Sunnevan vahvuus ja ominta alaa ovat hyvän yhteishengen luominen, itsetunnon kohotus ja positiivisen asenteen etsiminen elämän myrskyjenkin keskeltä. Sunneva kannustaa ihmisiä löytämään oman sisäisen kuningattarensa/kuninkaansa suosituilla, itsetuntoa kohottavilla ”Löydä sisäinen kuningattaresi” -luennoilla ja työpajoissa.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yrittäjänä ja työnantajana asiakaspalvelualalla on koulinut Sunnevasta vahvan ja itsenäisen osaajan myynnin, markkinoinnin sekä kauneuden, muodin ja esiintymisen saralla.

 12:00 Aino -lava, A-halli Ajattele positiivisesti ja onnistu

Tarja Kupias, tavoite- ja positiivisuusvalmentaja

Kupias Tarja on räiskyvä ja energinen positiivisuuden puolestapuhuja, valmentaja ja naurujoogaohjaaja. Lisäksi hän on äänitekniikan ja äänenkäytön ammattilainen, jotka molemmat kuuluvat mm. hänen äänitteillään. Ilo ja nauru ovat hänen tavaramerkkejään.

Tarja Kupias on monipuolinen osaaja ja hänen ammattitaitonsa on rakentunut lukuisten valmennuskoulutusten sekä syvälle mielen maailmaan sukeltavien hypnoosi- ja rentoutusohjauskoulutusten kautta. Lisäksi Tarjalla on vahva kokemustausta luovilla aloilla – musiikin, median ja viihdealan parissa. Hän on äänen ammattilainen, joka on antanut äänensä lukuisille mainoksille, koulutusvideoille ja muille tahoille, joissa ääntä tarvitaan. Hän taitaa myös äänitekniikan. Tarjan äänialan osaaminen on yhdistettynä myös valmentamiseen erilaisten Mielitsemppari- ja rentoutusäänitteiden muodossa.

 12:45 Aino -lava, A-halli Oman äänen äärellä – itsetuntemusta tietoisesta äänenkäytöstä

Liisi Pettersson, laulunopettaja ja vokologi

Liisi Pettersson on äänenkäytön asiantuntija ja valmentaja. Liisi on toiminut yrittäjänä vuodesta 2013 lähtien, opastaen ja neuvoen vakuuttavassa ja kestävässä äänenkäytössä ja itsevarmassa esiintymisessä. Ääni on kiinnostanut Liisiä pienestä pitäen ja hän onkin kouluttautunut rautaiseksi ääniammattilaiseksi sekä puhe- että laulutekniikan saralla. Omakohtaisten kokemusten myötä Liisi ymmärtää oikeanlaisen äänenkäytön merkityksen ja tahtoo auttaa myös toisia paremmiksi äänenkäyttäjiksi.

Liisi on kannustava mutta suorapuheinen valmentaja. Hän haastaa toisia rohkaisten kehittymään ja harjoittelemaan äänenkäyttöä. Hänellä onkin ainutlaatuinen taito löytää ihmisten sisäinen karisma ja auttaa sen esilletuomisessa. Liisi uskoo kehityksen syntyvän luottamuksellisessa suhteessa ja ilmapiirissä, ja tähän pyrkii myös valmennuksissaan. Hän haluaa auttaa toisia ymmärtämään, että ääntä voi todellakin kehittää ja se tuo mukanaan uskomattoman paljon hyötyjä.

 13:30 Aino -lava, A-halli Voimaa & valoa

Laura Johanna Hotti, Muutosvalmentaja

Laura Hotti on intohimoinen yrittäjä ja muutosvalmentaja. Hän on  hyvinvoinnin ja terveyden puolestapuhuja ja ammattitaitoni koostuu muutosvalmentajan, personal trainerin ja ravintovalmentajan ammateista.

Laura löysi vuonna 2017 oman missioni ja lähdin opiskelemaan Life Coachiksi. Hänen suurin intohimo on ihmisten valmentaminen ja auttaminen.

”Oli kyse minkälaisesta muutoksesta tahansa, pystyn valmentajana antamaan asiakkailleni laajan paketin ammattiosaamista aina ravitsemuksesta liikuntaan, vaurastumisesta uralla etenemiseen, ihmissuhteiden parantamisesta itsensäkehittämiseen ja unelmien toteuttamisesta onnellisuuteen”, hän toteaa.

 14:15 Aino -lava, A-halli Yksinyrittäjänkään ei tarvitse yrittää yksin

Sanna Meronen-Vilenius, yritys- ja liiketoimintavalmentaja, yrittäjä

Sanna Meronen-Vilenius on tiedonjanoinen kouluttaja ja muutosten edelläkävijä. Sannalla on kattava, reilun 20 vuoden työkokemus monipuolisista johtamis- ja kehittämistehtävistä sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioissa. Vuodesta 2015 lähtien Sanna on toiminut päätoimisena kehittämisasiantuntijana eli kouluttajana, konsulttina ja vuokrajohtajana yrityksensä Koko & Kehitys Oy kautta.

Sanna on sanavalmis ekstrovertti, joka suhtautuu intohimoisesti sekä toisten auttamiseen että itsensä kehittämiseen. Vuorovaikutus ja aidot kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa motivoivat Sannaa, koska uusien kokemusten kautta oppii aina myös itse uutta. Keskustelemalla, kiinnostumalla ja kysymällä – yhdessä tekemällä – syntyy aitoa kehitystä. Sannalle asiakas onkin kumppani, jonka kokemus rakennetaan ja tavoitteet saavutetaan vastavuoroisuuden ja luottamuksen kautta.

 15:00 Aino -lava, A-halli Uusia alkuja

Satu Pesola, kouluttaja, sparraaja, strategi

Satu Pesola on monipuolinen terveydenhuollon kehittämisen ja johtamisen ammattilainen. Satu on kerryttänyt kokemustaan niin yksityisen, julkisen kuin kolmannenkin sektorin organisaatioissa erilaisissa haasteissa. Tällä hetkellä Satu toimii terveysteknologian kehittämistyössä kansallisella tasolla.

Satu on luonteenomainen ratkaisujen etsijä, joka näkee solmutilanteet mahdollisuuksina ja haasteina. Satun ilmiömäinen kyky tuoda esille erilaisia näkökulmia ja tehdä synteesejä haastavistakin tilanteista mahdollistaa kokonaisvaltaisen kehityksen syntymisen yhdessä tekemällä. Kehittämistyössä häntä motivoikin välittäjän rooli – parhaan laadun ja lopputuloksen takaaminen kaikista näkökulmista tarkasteltuna. Satu suhtautuu intohimoisesti kehittämiseen ja kouluttamiseen, nähden ne vastavuoroisena prosessina, jossa myös itse aina oppii uutta. Vuorovaikutusosaaminen ja itsensä jatkuva haastaminen sekä uteliaisuus on tärkeää ja vain näiden avulla syntyy mahdollisuus kehittymiseen.

 15:00 - 16:30 Kokoustilat Työpaja: Löydä sisäinen kuningattaresi

Sunneva Kantola, Finnartist Oy

Usko itseesi ja kasvata rohkeuttasi

 • Tavoitteen asettamisen taika

Yrittäjä, myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Sunneva Kantola on vuosien saatossa tehnyt töitä kauneuden, hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen parissa. Sunneva on innostava, avoin, eläväinen ja motivoiva. Sunnevan asenne elämään on uskomattoman positiivinen ja sen ympärille hän luennoillaankin keskittyy. Puheet ovat inspiroivia ja kannustavia, niin yksityis- kuin työelämästä koottujen kokemusten ja esimerkkien kautta.

Sunnevan vahvuus ja ominta alaa ovat hyvän yhteishengen luominen, itsetunnon kohotus ja positiivisen asenteen etsiminen elämän myrskyjenkin keskeltä. Sunneva kannustaa ihmisiä löytämään oman sisäisen kuningattarensa/kuninkaansa suosituilla, itsetuntoa kohottavilla ”Löydä sisäinen kuningattaresi” -luennoilla ja työpajoissa.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yrittäjänä ja työnantajana asiakaspalvelualalla on koulinut Sunnevasta vahvan ja itsenäisen osaajan myynnin, markkinoinnin sekä kauneuden, muodin ja esiintymisen saralla.

 15:45 Aino -lava, A-halli Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus

Satu Pihlaja, psykologi, valmentaja

Satu Pihlaja on ihmismielen asiantuntija, kouluttaja ja valmentaja. Sadulla on yli 15 vuoden kokemus monipuolisista psykologin ja psykoterapeutin työtehtävistä sekä kehittämistehtävistä, minkä lisäksi hän on jatkuvasti syventänyt ammattitaitoaan ja osaamistaan erilaisten koulutusten kautta. Hän on myös tietokirjailija sekä julkaissut useita akateemisia julkaisuja. Satun ensisijainen ja tärkein työkalu on vuorovaikutus, ja hän osaakin kommunikoida tehokkaasti erilaisissa konteksteissa aina puheesta tekstiin ja digitaaliseen viestintään.

Aktiivisena ja pitkäjänteisenä persoonana Satu nauttii projekteista ja kehittämistehtävistä. Hän on taitava yhdistelemään asioita ja elementtejä selkeiksi kokonaisuuksiksi, sekä oppinut integratiivisen psykoterapeutin koulutuksensa myötä käyttämään monipuolisesti erilaisia työkaluja ja menetelmiä työskentelyn apuna. Satu on luonteeltaan empaattinen ja ihmisten ymmärtäminen ja aito kohtaaminen on tärkeä tavoite kaikessa työssä. Hänen intohimonaan onkin auttaa toisia antamalla heille välineitä itsensä johtamiseen ja kehittymiseen.

Kehittyminen on Sadulle elämäntapa – asiat eivät koskaan tule täysin valmiiksi, vaan jatkuva kehittäminen on välttämätöntä.

 00:00 Aino -lava, A-halli Aino -lavan päivän teema: ARJEN EVÄITÄ

Aino-lavan JUONTAJA Jaana Villanen, arvostrategi

Hyvinvointi, rentoutus ja arjessa jaksaminen

 09:00 - 10:30 Kokoustilat Työpaja: Hyvinvoinnin tuloslaskelma ja tase

Jari Kortesoja, Johtajuus- ja liiketoimintavalmentaja, Hyvinvointikouluttaja

 • Mistä hyvinvointi syntyy?
 • Mitä on arjen hyvinvointi ja kuinka mittaat sitä?
 • Työpajassa saat konkreettisia askelmerkkejä arjen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Jari Kortesoja, Master of Engineering, yliluutnantti evp, on raudanluja johtamisen ja kehittämistyön ammattilainen. Sotilasuransa jälkeen Jari on toiminut monipuolisissa asiantuntijatehtävissä, muun muassa liikkeenjohdon konsulttina, kouluttajana, opettajana ja bisnesvalmentajana. Jari on Menestyksen mitta Oy:n perustaja sekä toimitusjohtaja, ja toimii sen alla yritysvalmentajana ja hyvinvointikouluttajana. Jarilla on kattava kokemuspohja niin koulutus-, työ- kuin luottamustehtäväpuolella, mikä näkyy hänen kiistattomana ammattitaitonaan.

Elinikäinen oppiminen ja itsensä kehittäminen on ominaista Jarille, mistä kertovat myös hänen monipuolinen tutkintonsa ja rikas työhistoria. Jari on luova persoona, joka tarttuu intohimoisesti uusiin asioihin. Hän painottaa, että kehityksen edellytyksenä ovat oikeanlainen asenne, suunnitelmallisuus ja riittävän korkeat tavoitteet – jos tavoitteet ovat matalalla ei myöskään voi menestyä. Oli kyseessä henkilökohtainen haaste tai liiketoiminnan muutos, asenne ja sitoutuminen ratkaisevat menestyksen kehitystyössä. Lisäksi pitää olla halu ja usko onnistumiseen.

 

 11:00 Aino -lava, A-halli Opi loistamaan kuvissa

Valokuvaajat Mirkku Merimaa ja Niina Stolt, Ihana Elämys Oy

Mirkku Merimaa on vankan kokemustaustan omaava valokuvauksen ammattilainen, joka haluaa parantaa maailmaa yksi kuva ja kohtaaminen kerrallaan. Mirkun tausta on mainostoimiston puolella, jonka lisäksi hän on perehtynyt markkinointiin, mediaan ja viestintään erilaisten opintojen kautta. Yrittäjänä Mirkku on toiminut lähes 10 vuoden ajan, integroiden valokuvaukseen myös elämyksellisiä ja hyvinvointipainotteisia elementtejä. Mirkku on toinen Ihana Elämys Oy:n perustajista ja #älämahdumuottiin-kampanjan liikkeellepanijoista – toiveenaan auttaa kaikkia löytämään tunne omasta ihanuudestaan ja arvokkuudestaan.

Niina Stolt on eloisa valokuvaaja ja yrittäjä. Niina on hypännyt suoraan koulunpenkiltä valokuvausyrittäjäksi ja keskittynyt ensimmäiset 10 vuotta urastaan täysin kuvaamiseen. Viime vuosina Niina on liittänyt valokuvaajan ammattitaitoonsa myös vahvasti hyvinvointiaspekteja, pyrkien valamaan ihmisiin kuvauksen myötä hyvää oloa ja auttaen ihmisiä näkemään omat parhaat puolensa. Niina on perustanut oman Studio Onninsa rinnalle Ihana Elämys Oy:n sekä #älämahdumuottiin -projektin yhdessä kollegansa Mirkku Merimaan kanssa.

 11:45 Aino -lava, A-halli Kuoppaa konditionaali – tehosta ajankäyttöäsi!

Wiki Wikström, toimitusjohtaja, Leap Moon Oy

Wiki Wikström on suorasanainen valmentaja ja kehittämistyön ammattilainen. Wikillä on taustalla yli 30 vuoden rautainen kokemus HR:n ja henkilöstön kehittämisen puolelta sekä kansainvälisissä että kotimaisissa yrityksissä. Wiki on vastannut useista laajoista osaamisen kehittämisen projekteista ja myös aiemmissa työnkuvissaan valmentanut ja opastanut muita uusien toimintatapojen käyttöönottamisessa. Yrittäjänä Wiki haluaa auttaa yksilöitä, yrityksiä ja organisaatioita pääsemään parhaaseensa ja oivaltamaan uutta keskustelevan ja kysyvän valmennuksen kautta.

Wiki on räväkkä ja aito persoona, jota ohjaa vahva tahtotila mennä eteenpäin ja kehittää asioita. Hän on taitava tunnistamaan toisten potentiaalin ja tukemaan sen esille tuomisessa. Hän uskoo, että haastavatkin tilanteet ja vastoinkäymiset voidaan kääntää voimavaroiksi, jotka tekevät vahvemmaksi ja opettavat uutta. Omalla toiminnalla ja valinnoilla voi aina vaikuttaa – keskeistä on oppia ymmärtämään omat kehittymisen ja kehittämisen mahdollisuudet.

 12:30 Aino -lava, A-halli Sisäinen hehku – Hyvinvointia itsetuntemuksesta ja kehon ja mielen harmoniasta

Anna-Helena Saariaho, hyvinvointivalmentaja ja kouluttaja, mentaaliprosessien asiantuntija

Anna-Helena Saariaho on hyvinvointivalmentaja ja kouluttaja, jolla on vankka tieteellinen tausta biologisessa tutkimuksessa. Tutkimuksen lisäksi Anna-Helena on toiminut kouluttajana ja yliopisto-opettajana, kerryttäen itselleen myös pedagogista kompetenssia. Hänen intohimonaan on avartaa ihmisten ajattelumaailmaa yhdistämällä lääketieteen ja biologisen tutkimuksen kovat faktat hyvinvointikoulutusten ja mentaalivalmennusten pehmeämpien arvojen kanssa toimivaksi konseptiksi, jotta ihmiset voisivat kokonaisvaltaisesti paremmin.

Anna-Helena on empaattinen ja avoin valmentaja, jolle toisten auttaminen elämänmuutoksissa, itsensä kehittämisessä ja oivaltamisessa ovat lähellä sydäntä. Hän näkeekin valmennuksen keinona yksilön potentiaalin kehittämiseen ja uudistumiseen, joita tarvitaan ympäristön jatkuvassa muutoksessa mukana pysymiseen ja uupumuksen ennaltaehkäisyyn.

Yksilön kehitys syntyy positiivisista voimavaroista kuten ilosta, innostuksesta ja luovuudesta. Myös yritysten kehitys pohjaa innovatiivisuuteen, kokeilunhaluun ja uskallukseen. Anna-Helena uskoo, että tulevaisuudessa erilaiset vuorovaikutus-, tietoisuus- ja tunnetaidot kuten empatia, intuitio ja läsnäolo ovat entistä tärkeämpiä myös työelämässä. Samalla tarvitaan asiantuntijuutta – taustatietoa ja ymmärrystä asioiden nykytilasta ja toiminnasta. Anna-Helenan tieteellinen ammattitaito tarjoaa vahvaa tukea ja tarvittavaa näkökulmaa kehityksen mahdollistamiseksi.

 13:30 Aino -lava, A-halli Uskomukset onnistumisten ja kasvun mahdollistajina

Jaana Hautala, Yritys- ja mentaalivalmentaja

Jaana Hautala on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin väsymätön puolestapuhuja! Ydinosaaminen Jaanalla on mentaalivalmennus ja työelämätaidot – itsetuntemus, henkinen suorituskyky ja vuorovaikutus alati muuttuvassa ympäristössä. Valmennukset ja luennot innostavat ja oivalluttavat sekä jättävät vahvan läsnäolon ja luottamuksen jälkeensä. Olen ollut mukana viimeisen kymmenen vuoden aikana yli sadassa organisaatiossa parantamassa ja kehittämässä työelämää. Jaana on ollut tuomassa inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä. Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja erilaista näkemystä henkilöstön hyvinvoinnin uudistamiseen sekä parempaan toimintakykyyn ja yhdessä ajattelemiseen. Jaana valmentaa ja kouluttaa ihmisiä ympäri Suomea.   Häneltä ilmestyy uusi kirja uskomuksista juuri lokakuussa, viikko ennen Osaava Nainen-tapahtumaa.

 14:15 Aino -lava, A-halli Pahoinvoinnista hyvinvointiin: Kuinka rakentaa sirpaleista ehjä kokonaisuus?

Jonna Tähtinen, Kokemusasiantuntija, traumaselviytyjä ja Hyvinvointivalmentaja

 

 15:00 Aino -lava, A-halli Rakenna itsesi uudelleen

Eija Bågel

” Kokemukseni liittyy elämäni hyvinvoinnin romuttumiseen ja sen uudelleenrakentamiseen. Olen kokenut elämäni aikana useita kriisejä, joiden seurauksena alkoholisoiduin aikuisella iällä. Olen kulkenut pitkän matkan toipumiseen ja haluan jakaa tarinaani kokemusasiantuntijana.”

 15:00 - 16:30 Kokoustilat Työpaja: Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin askeleet

Anna-Helena Saariaho, Kouluttaja, hyvinvointivalmentaja, ihmisen fysiologisten ja mentaaliprosessien asiantuntija

 • Itsetuntemus ja omien arvojen tunnistaminen stressittömän elämän perustana
 • Miten huolehdin hyvinvoinnistani?

Anna-Helena Saariaho on hyvinvointivalmentaja ja kouluttaja, jolla on vankka tieteellinen tausta biologisessa tutkimuksessa. Tutkimuksen lisäksi Anna-Helena on toiminut kouluttajana ja yliopisto-opettajana, kerryttäen itselleen myös pedagogista kompetenssia. Hänen intohimonaan on avartaa ihmisten ajattelumaailmaa yhdistämällä lääketieteen ja biologisen tutkimuksen kovat faktat hyvinvointikoulutusten ja mentaalivalmennusten pehmeämpien arvojen kanssa toimivaksi konseptiksi, jotta ihmiset voisivat kokonaisvaltaisesti paremmin.

Yksilön kehitys syntyy positiivisista voimavaroista kuten ilosta, innostuksesta ja luovuudesta. Myös yritysten kehitys pohjaa innovatiivisuuteen, kokeilunhaluun ja uskallukseen. Anna-Helena uskoo, että tulevaisuudessa erilaiset vuorovaikutus-, tietoisuus- ja tunnetaidot kuten empatia, intuitio ja läsnäolo ovat entistä tärkeämpiä myös työelämässä. Samalla tarvitaan asiantuntijuutta – taustatietoa ja ymmärrystä asioiden nykytilasta ja toiminnasta. Anna-Helenan tieteellinen ammattitaito tarjoaa vahvaa tukea ja tarvittavaa näkökulmaa kehityksen mahdollistamiseksi.

 15:45 Aino -lava, A-halli Olet vahva

Laura Leppänen

” Elämä ei ole ollut minulle helppoa, olen läpikäynyt kolme suurta traumaa, jotka ovat tehneet elämästäni haastavan. vaikeuksien kautta olen kasvanut henkisesti ja tänä päivänä koen elämäni olevan hyvää ja tasapainoista.  Mielenterveyteni menetettyä olen joutunut etsimään itseäni pitkään ja olen saanut siihen paljon apuja. Yksin ei minun ole tarvinnut pärjätä, onneksi.