Ruokalavan ohjelma

 11:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla
 12:00 Atria-ruokalava Ruokamatkailumuistoja maailmalta – Aki Wahlman
 13:30 Atria-ruokalava Kuplivaa kemiaa – Anu Hopia ja Pekka Lehtonen, Gaudeamus

Mistä vihreän teen heinäinen maku johtuu? Mitä rypäleiden solukoista vapautettu neste käy läpi matkallaan viiniksi? Kuinka samppanjan kuplat syntyvät? Suosittujen juomien valmistusta ja kiehtovaa kemiaa avataan kahvista kombuchaan.

 14:00 Atria-ruokalava Klassikkoruokia maailmalta – Antti Vahtera
 15:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla
 16:00 Atria-ruokalava Ravintola PLATS – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus; Håkan Forsgård, Teos & Förlaget

Ruotsin ja Suomen monisatavuotinen yhteinen historia on tuottanut jännittävää gastronomiaa. Keittiömestari Lukas Hemnell valmistaa ruokaa paikan päällä ja kertoo ainutlaatuisesta ruotsalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdistelmästä, josta pääsee nauttimaan ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskus Hanasaaren PLATS-ravintolassa.

Juontaja: Tara Junker, ruokakirjailija

Järjestäjä: Hanasaari

 10:30 Atria-ruokalava Ketoherkuttele terveellisesti – Elviira Krebber, Viisas elämä

Elviira keskustelee lavaisännän kanssa kirjasta sekä ketoruokavaliosta ja sen tuomasta elämäntyylistä samalla, kun Elviira valmistaa lavalla ketoherkkuja.

 11:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla
 12:00 Atria-ruokalava Klassikkoruokia maailmalta – Antti Vahtera
 13:00 Atria-ruokalava Mestarin otteessa – Kape Aihinen ja Jaska Saariluoma, WSOY

Ole kotikeittiösi sankari!
Lähde viihdyttävälle ja opettavaiselle matkalle Kapen ja Jaskan kanssa! Oppipojasta sukeutuu kelpo kokki mestari-Kapen opastuksessa.

 13:30 Atria-ruokalava Marjo Seki & Heikki Valkama: Okazu – japanilaista kasvisruokaa, Teos

Marjo Sekin ja Heikki Valkaman innostava Okazu – japanilaista kasvisruokaa -keittokirja tuo upeasti japanilaisen temppeliruoan jokaisen keittiöön. Reseptit on sovellettu kotimaisiin ja Suomessa ympäri vuoden saatavilla oleviin raaka-aineisiin ja ne ovat helppoja, mutta antavat virikkeitä myös kokeneille ruoanlaittajille. Haastattelijana kustannuspäällikkö Päivi Koivisto.

 14:00 Atria-ruokalava Haarukka-palkinnon jako

Turun Paistinkääntäjät palkitsevat alueen parhaan kokin ja salityöntekijän.

 14:20 Atria-ruokalava Ruokamatkailumuistoja maailmalta – Aki Wahlman
 15:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla
 16:00 Atria-ruokalava Suomalaisen olutkultuurin jäljillä – Tietokirjailija Kalevi Leppänen, Vastapaino

Entinen ravintoloitsija ja Suomen Olutseuran toiminnanjohtaja Kalevi Leppänen käy kirjassaan läpi paitsi oluen historiaa ja kulttuurista merkitystä, myös omakohtaisia kokemuksia tiskin takaa. Lisäksi kirjassa maistellaan oluita, mietitään oluen markkinointia ja kauppaa sekä kurkataan ruskean juoman valmistusprosesseihin.

Haastateltavana Kalevi Leppänen.

 16:30 Atria-ruokalava Ulos syömään! – Jesse Söderlund ja Heli Nieminen

Kirja keskittyy ulkona kokkaamiseen ja syömiseen, mutta monet kirjan resepteistä toimivat myös sisällä keittiössä valmistettuina. Kirjan tekijät keskustelevat kirjasta Jesse Söderlundin kokatessa.

 10:30 Atria-ruokalava Suomen ruokahistoria – Ritva Kylli, Gaudeamus

Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet niin spagetin, säilykeananaksen, chilin kuin sushinkin. Suomalaisen ruoan historia 1700-luvulta vuosituhannen taitteeseen on täynnä tuttuja ruoka-aineita ja makoisia yllätyksiä.

 11:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla
 12:00 Atria-ruokalava Ruokamatkailumuistoja maailmalta – Aki Wahlman
 13:00 Atria-ruokalava Risto Isomäki: Ruoka, ilmasto ja terveys, Into

Ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia. Risto Isomäen kirja ”Ruoka, ilmasto ja terveys” käy tiiviisti ja yleistajuisesti läpi, miten voisimme voida paremmin, elää pidempään ja pienentää samalla hiilijalanjälkeämme. Haastattelijana Ville Niinistö.

 14:00 Atria-ruokalava Klassikkoruokia maailmalta – Antti Vahtera
 15:00 Atria-ruokalava Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla