10:30 - 10:55 AUDITORIO Kohti kesää – löydä uusia ystäviä ja nauti tapahtumista! Turku AMK

Turun ammattikorkeakoulun matkailu- ja wellness opiskelijat ovat suunnitelleet ohjelmakokonaisuuden, jossa he esittelevät kevään ja alkukesän tapahtumia Varsinais-Suomen alueella. Ohjelman lopussa mahdollisuus löytää uusia tuttavuuksia, joiden kanssa osallistua tapahtumiin. Tervetuloa mukaan kesän fiiliksiin!

 11:00 - 11:25 AUDITORIO Tauno ja Ansa; Polartuotanto Oy

Tauno ja Ansa nähdään Ruissalon kansanpuiston kesäteatterissa tulevana kesänä. Esimakua näytöksestä saadaan jo SenioriExpossa, kun Tauno ja Ansa esiintyvät messujen ohjelmalavalla. Tauno ja Ansa on 1950-luvun Helsinkiin sijoittuva laulukomedia. Tunnetuimmat ja suosituimmat laulut kajahtavat laulukomediassa akustisen orkesterin tahdittamina.

 11:30 - 11:55 AUDITORIO Voimavaroja elämänmuutoksiin; Tukenasi ry

Työkaluja elämänmuutosten käsittelyyn. Ikääntyneen elämänmuutoksia voivat olla esimerkiksi eläkkeelle siirtyminen, läheisen kuolema tai uuteen asuinympäristöön muuttaminen.

 12:00 - 12:25 AUDITORIO Tanssikurssi: Fuskun perusteet; Tanssiseura Sekahaku ry

Päivätanssit tanssikurssin muodossa. Tansseissa opetellaan fuskun perusteet.

 12:30 - 12:55 AUDITORIO Kun kuulo heikkenee; Kuulomatti Oy

Yleistä tietoa kuulosta ja ikäkuulosta, kuulolaitteiden uusista tekniikoista ja kuulokojeen käytöstä.

 13:00 - 13:25 AUDITORIO Tyypin 2 diabeteksen hoito; Lounais-Suomen Diabetes ry

Lounais-Suomen Diabetes ry jakaa yleistä tietoa tyypin 2 diabeteksen hoidosta.

 13:30 - 13:55 AUDITORIO Joustavia reittejä eläkkeelle – Matka jatkuu eläkkeelläkin; Eläketurvakeskus

Eläketurvakeskus oikoo puheenvuorossaan niitä uskomuksia, joita usein liitetään eläkeläisten työntekoon ja eläkkeen kertymiseen. Eläkkeellä voi tehdä ansiotyötä rajoituksetta ja eläkeläiset ovatkin yhä halutumpaa työvoimaa.

 14:00 - 14:25 AUDITORIO Senioreiden liikunta- ja ravintosuositukset; Turun Urheiluliitto

Tietoisku senioreiden liikunta- ja ravintosuosituksista sekä miten uni muuttuu iän myötä.

 14:30 - 14:55 AUDITORIO Tuolijumppa; Turun Urheiluliitto

Vetreyttä koko kehoon erilaisia liikkuvuutta edistäviä liikkeitä tehden. Apuna voi käyttää tuolia tai tehdä seisten. Sopii kaikille. Tervetuloa rentoutumaan.

 15:00 - 15:25 AUDITORIO Edunvalvontavaltuutus – Turvaa oikeutesi tulevaisuudessa; Asianajotoimisto Lakinainen Oy

Esityksessä käydään läpi edunvalvontavaltuutuksen käsitettä, sen tarkoitusta ja soveltamisalaa. Lisäksi käsitellään sitä, miten edunvalvontavaltuutus voidaan tehdä, kuka voi toimia valtuutettuna ja mitä velvollisuuksia valtuutetulla on. Esityksessä painotetaan myös sitä, kuinka tärkeä on huolehtia edunvalvontavaltuutuksesta ajoissa, jotta omat etusi turvataan tilanteissa, jossa itse ei pystyy hoitamaan omia asioitaan.

 15:30 - 15:55 AUDITORIO Tauno ja Ansa; Polartuotanto Oy

Tauno ja Ansa nähdään Ruissalon kansanpuiston kesäteatterissa tulevana kesänä. Esimakua näytöksestä saadaan jo SenioriExpossa, kun Tauno ja Ansa esiintyvät messujen ohjelmalavalla. Tauno ja Ansa on 1950-luvun Helsinkiin sijoittuva laulukomedia. Tunnetuimmat ja suosituimmat laulut kajahtavat laulukomediassa akustisen orkesterin tahdittamina.

 16:00 - 16:25 AUDITORIO Eletty elämä näkyy yksilöllisissä järjestelyissä – myös elämän päättyessä; Hautaustoimisto Perttala Oy

Yksilöllisyys näkyy kaikessa, myös elämän päättyessä. Oman tahdon kertominen jälkeen jääville helpottaa asioiden järjestämistä. Järjestely voi olla hyvinkin yksilöllinen tai tutusti tavanomainen. Oma eletty elämä voi näkyä monissa asioissa, esimerkiksi arkussa, kukissa, tarjoiluissa, varatuissa tiloissa, ihan kaikessa. Me Perttalassa olemme tottuneet järjestämään tilaisuudet oman toiveen ja vakaumuksen mukaisesti. Osastoltamme voitte noutaa veloituksetta Hautausjärjestelyni vihkosen, minkä avulla voitte määrittää tahtonne hautausjärjestelyistä ja käydä keskustelua läheisten kanssa. Kukista tilaisuuksiin huolehdimme yhdessä Portsan Kukan kanssa joko täysin oman toiveen mukaan tai valmiista malleista.

 16:30 - 16:55 AUDITORIO Kivaa tekemistä, uusia ideoita ja paikkoja lähellä sinua! Turku AMK

Olemme Turun ammattikorkeakoulun matkailu ja wellness -tradenomi opiskelijoita, ja kerromme teille Turun alueen parhaimpia ruokapaikkoja ja tapahtumia. Kokosimme kattavan valikoiman erilaisia mahdollisuuksia, joiden avulla arkeen saa uutta virikettä. Jos arki on alkanut tuntumaan liian yksipuoliselta, tulehan kuulemaan, mitä kaikkea Turussa on vielä koettavana!