Ravintola-alan oppilaitokset kisaavat jo toistamiseen Turun Ruokamessukokin herruudesta.
Champagne Taittinger on yksi Champagnen alueen arvostetuimmista ja vanhimmista tuottajista. Sen juuret juontavat vuoteen 1734. Tässä tastingissa pääsemme tutustumaan Taittingerin puhdaspiirteiseen linjaan ns. läpileikkauksena talon tyylistä. Aloitamme klassisella Taittinger Brut Reservellä ja päätämme aavistuksen makeaan Nocturneen.
Tastingin hinta 49 €
Tasting-tilassa – K-18.
Paikkoja on rajoitetusti.
Ilmoittautuminen on sitova ja hinta ei sisällä pääsylippua messuille.
Osta liput etukäteen: https://liput.messukeskus.fi/ tai messujen aikana Turun Messukeskuksen Infosta.
Minkälaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Entä miten Merthenin kellari liittyy Turun vilkkaaseen ravintoelämään ja milloin turkulaisissa ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin ruokaa ja juomaa? Aiheesta keskustelevat arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsija Topi Artukka.
Kirjailija Heikki Valkama kertoo Oishii-kirjansa synnystä ja suhteestaan japanilaiseen ruokaan. Lavalla valmistetaan sesongin inspiroimia japanilaisia herkkuja.
Tastingissa pääsemme keskittymään neljään samppanjaan, joista kaksi viiniä ovat useamman vuosikerran sekoituksia ja toiset kaksi vuosikerrallisia viinejä. Rinnakkain maistettuna kypsytyksen erot tulevat hyvin esille ja maistamisen taidot kehittyvät. Maistettavissa on myös Taittingerin kruunujalokivi Taittinger Comtes de Champagne 2013!
Tastingin hinta 49 €
Tasting-tilassa – K-18.
Paikkoja on rajoitetusti.
Ilmoittautuminen on sitova ja hinta ei sisällä pääsylippua messuille.
Osta liput etukäteen: https://liput.messukeskus.fi/ tai messujen aikana Turun Messukeskuksen Infosta.
Keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa ajankohtaisilla teemoilla sekä kertoo ruokatrendeistä Suomesta ja maailmalta.
Keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa ajankohtaisilla teemoilla sekä kertoo ruokatrendeistä Suomesta ja maailmalta.
Julkistetaan Turun Kirjamessujen oma palkinto kaunokirjalliselle teokselle, jossa ruoalla on merkittävä rooli. Markku Haapio ja Vilja-Tuulia Huotarinen jakavat palkinnon. Palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. Ann-Christin Antell ja Outi Pakkanen.
Luennolla tutustumme kuohuviinin eri valmistustapoihin ja tyyleihin, vertailemme alueellisia eroja ja katsomme hieman kuohuviinin ja eritoten samppanjan tulevaisuuteen.
Tule mukaan matkalle tutustumaan Kreetan herkkuihin! Lavalla kokataan autenttisia kreikkalaisia ruokia laadukkaista kreetalaisista raaka-aineista. Samalla kuulet uusimmat trendit kreetalaisten viinien maailmasta.
Nyt leivotaan gluteenitonta sadonkorjuuteemalla! Marjo Jokinen Keliakialiitosta antaa vinkit syksyisen piirakan leivontaan.
Tastingissa pääsemme keskittymään neljään samppanjaan, joista kaksi viiniä ovat useamman vuosikerran sekoituksia ja toiset kaksi vuosikerrallisia viinejä. Rinnakkain maistettuna kypsytyksen erot tulevat hyvin esille ja maistamisen taidot kehittyvät. Maistettavissa on myös Taittingerin kruunujalokivi Taittinger Comtes de Champagne 2013!
Tastingin hinta 49 €
Tasting-tilassa – K-18.
Paikkoja on rajoitetusti.
Ilmoittautuminen on sitova ja hinta ei sisällä pääsylippua messuille.
Osta liput etukäteen: https://liput.messukeskus.fi/ tai messujen aikana Turun Messukeskuksen Infosta.
Kuinka kirjat ja kirjailijat muuttuvat kakuiksi ja mitkä asiat tuovat iloa elämään, kun on parantumaton psyykkinen sairaus? Pölkki leipoo lavalla uuden kirjansa ja Anni Swanin kunniaksi Metsien kaukainen sini -nimistä kakkua ja keskustelee elämän iloista Jesse Söderlundin kanssa.
Champagne Taittinger on yksi Champagnen alueen arvostetuimmista ja vanhimmista tuottajista. Sen juuret juontavat vuoteen 1734. Tässä tastingissa pääsemme tutustumaan Taittingerin puhdaspiirteiseen linjaan ns. läpileikkauksena talon tyylistä. Aloitamme klassisella Taittinger Brut Reservellä ja päätämme aavistuksen makeaan Nocturneen.
Tastingin hinta 49 €
Tasting-tilassa – K-18.
Paikkoja on rajoitetusti.
Ilmoittautuminen on sitova ja hinta ei sisällä pääsylippua messuille.
Osta liput etukäteen: https://liput.messukeskus.fi/ tai messujen aikana Turun Messukeskuksen Infosta.
Lähde tutustumaan Sisilian aurinkoisiin makuihin! Lavalla loihditaan trendikkään sisilialaisen keittiön suosikkeja ja fiilistellään niiden yhdistämistä paikallisiin viineihin. Tule kuulemaan vinkkejä, miten herättää viinivalinnalla Sisilian maut eloon!
Tastingissa pääsemme keskittymään neljään samppanjaan, joista kaksi viiniä ovat useamman vuosikerran sekoituksia ja toiset kaksi vuosikerrallisia viinejä. Rinnakkain maistettuna kypsytyksen erot tulevat hyvin esille ja maistamisen taidot kehittyvät. Maistettavissa on myös Taittingerin kruunujalokivi Taittinger Comtes de Champagne 2013!
Tastingin hinta 49 €
Tasting-tilassa – K-18.
Paikkoja on rajoitetusti.
Ilmoittautuminen on sitova ja hinta ei sisällä pääsylippua messuille.
Osta liput etukäteen: https://liput.messukeskus.fi/ tai messujen aikana Turun Messukeskuksen Infosta.
Kirjailija Heli Laaksonen on valinnut luontokirjoistaan mielenkiintoisimmat lajit – ja Jesse Söderlund valmistaa niistä inspiroituneena ruokaa.
Tule mukaan matkalle tutustumaan Kreetan herkkuihin! Lavalla kokataan autenttisia kreikkalaisia ruokia laadukkaista kreetalaisista raaka-aineista. Samalla kuulet uusimmat trendit kreetalaisten viinien maailmasta.
Mikä on ruoan suhde politiikkaan ja vallankäyttöön? Ville-Juhani Sutinen kertoo esimerkkejä erityisesti 1900-luvun diktatuureista. Lavalla aihetta pohditaan yleisemmin ja valmistetaan myös ruokaa, jonka kautta avataan poliittisia näkökulmia.
Keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa
ajankohtaisilla teemoilla sekä kertoo ruokatrendeistä Suomesta ja maailmalta.