Turun Messukeskus

Olof Bussmanista Vuoden karavaanari

SF-Caravan ry on nimennyt inkoolaisen Olof Bussmanin Vuoden karavaanariksi 2018. Valinta julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa.
Olof Bussman, 68, on pitkän linjan karavaanari, joka on erityisesti ansioitunut caramban, matkailuvaunun taitoajon kilpailijana, valmentajana, tuomarina ja kilpailujen organisaattorina. Ajotaitotoiminta ja sen kehittäminen SF-Caravanissa on pitkälti henkilöitynyt Olof Bussmaniin valtakunnallisesti ja pohjoismaisesti.
Olof Bussman on toiminut SF-Caravanin leirintä- ja turvatoimikunnan sekä asiantuntijaryhmän jäsenenä vuodesta 2002 alkaen. Hän toimii myös paikallistason luottamustehtävässä oman jäsenyhdistyksensä SF-Caravan Väst-Nyland rf:n puheenjohtajana.
Caramba (= lyhennys käsitteestä Caravans Avencerade Mästerskapsbana) on auton ja matkailuvaunun taitoajo, jossa ajetaan erilaisia ratakuvioita mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman virheettömästi. Carambassa kilpaillaan Suomen mestaruuskilpailujen lisäksi pohjoismaisella tasolla. Caramban ratakuviot, käytettävät ajoneuvot ja muut säännöt on tarkasti määritelty. Olof Bussman on ollut keskeinen henkilö lajin sääntöjen laatimisessa, muussa kehittämisessä, markkinoinnissa ja kilpailijoiden yhteyshenkilönä. Viime kesänä Bussman oli esittelemässä carambaa Saksan Berliinissä leirintämatkailijoiden maailmanlaajuisen järjestön, F.I.C.C.:n leirillä. Siviiliammatiltaan Olof Bussman toimii rakennusalan yrittäjänä.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Olof on esimerkki luottamustehtäväänsä intohimoisesti sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Olof Bussman on pedantti ajotaitotoiminnan kehittäjä, liikenneturvallisuuden edistäjä ja rauhallinen, aktivoiva kouluttaja. Hänen pitkäjänteinen, tuloksellinen työnsä karavaanareitten hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.
Olof Bussman sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.
SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 78 yhdistystä. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 62 247. Leirintämatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000.

Lisätietoja: Vuoden karavaanari Olof Bussman puh. 050 569 1511 Toiminnanjohtaja Timo Piilonen puh. 050 592 6561 www.karavaanarit.fi