Turun Messukeskus

Rutusakki SF-Caravanin Vuoden yhdistys

SF-Caravan Rutusakki ry on valittu SF-Caravanin Vuoden yhdistykseksi 2018. Nimitys julkistettiin viikonvaihteessa Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa.
SF-Caravan Rutusakki ry on perustettu 15.8.2015. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa on 631. Yhdistyksen toimialueena on koko Suomi tai paremminkin koko maailma; yhdistys toimii lähinnä Etelä-Euroopan maissa talvehtivien karavaanareiden yhteenliittymänä. Yhteensä SF-Caravan ry:ssä on 78 jäsenyhdistystä, joiden yhteenlaskettu henkilöjäsenmäärä on 62 247.

SF-Caravan Rutusakki ry on alun perin perustettu kerhomuotoisena vuonna 1982, vapaana ihmisten yhteistyömuotona sellaisten karavaanareiden välille, joita yhdisti sydäntalven viettäminen etelässä, lähinnä Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa. Yhdistyksen suosima elämäntyyli on kiinnostanut erityisesti eläkeläisiä ja erilaisia välivuosia ja sapattivapaita pitäviä, matkailua rakastavia suomalaisia.

Yhdistyksen merkitys on ollut ennen kaikkea etelässä talvehtivien neuvonta esimerkiksi matkareittien ja talvehtimiseen sopivien leirintäalueiden valinnassa, turvallisuudessa, vakuutuksissa, terveydenhuollossa, matkailuajoneuvon nestekaasun hankinnassa ja monissa käytännön asioissa. Yhdistys järjestää kokoontumisia jäsenilleen sekä talven aikana etelässä että kesäisin koti-Suomessa, Hartolassa sijaitsevalla Koskenniemen leirintäalueella. Yhdistyksen toiminta on esimerkki suomalaisten karavaanareitten kansainvälisyydestä, joustavasta kulkemisesta ulkomailla, matkailun monimuotoisuudesta ja rajattomuudesta sekä loppumattomasta elämänilosta.

SF-Caravanin liittohallitus arvostaa yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Erityisen kiitoksen Rutusakille SF-Caravan antaa jäsentiedotuksesta internetin ja sosiaalisen median kautta sekä yhteisöllisyydestä. Yhdistyksen edustama elämänläheinen huumori näkyy mm. omalaatuisina tapoina kuten uusien jäsenten kutsumisena ”noviiseiksi” tai yhdistyksen hallituksen nimittämistä ”Koplaksi”.
Yhdistyksen puheenjohtajana toimii keravalainen Harri Vesanto.

Lisätietoja: SF-Caravan Rutusakki ry Puheenjohtaja Harri Vesanto puh. 050 561 8680
SF-Caravan ry Toiminnanjohtaja Timo Piilonen puh. 050 592 6561