Turun Messukeskus

Båtexpo lyser upp hösten för båtägare

 

Åbo Mässcentrums traditionella Båtexpo bjuder på fyra fullspäckade dagar med båttema den 7–10 november. Också barnen erbjuds många aktiviteter i Mini-Hoppborgsvärlden i auditoriet. Bl.a. Astrum och Båtvärlden medverkar. På evenemanget säljs både nya båtar och bytesbåtar.

Utöver båtar och båttillbehör bjuder evenemanget också på mycket annat båtrelaterat program. Båtexpo är gratis för besökarna.

På lördag berättar Joel Harkimo och Kenneth Thelen om sin resa över Atlanten. Golden Globe Race 2018 – den erfarne seglaren Tapio Lehtinen berättar om att resa jorden runt utan stopp. På söndag får vi höra om Kari ”Raffe” Nurmis upplevelser. Havsäventyraren uppmuntrar till båtliv genom originella projekt och videor.

På evenemanget får besökarna också lära sig om säkra sätt att köpa, sälja och finansiera båtar. På mässan får du bl.a. tips om höstvård för båtpresenning och -värmare samt båtens vinterdockning. På mässan finns också information till dem som funderar på att köpa en begagnad båt.

 

Program: https://www.turunmessukeskus.fi/ohjelma/venexpo/

Utställare: https://www.turunmessukeskus.fi/naytteilleasettajat/venexpo-naytteilleasettajat/

 

Mässan har öppet kl. 13–19 på torsdagen och fredagen och kl. 10–18 på lördagen och söndagen.

Båtexpo är gratis för besökarna.
Mini-Hoppborgsvärlden kostar 5 euro för barn i åldern 2–17 och är gratis för vuxna. Mini-Hoppborgsvärlden är öppen på lördag och söndag.

 

Mer information om mässan:

Åbo Mässcentrum, tfn (02) 337 111,

projektledare Tiina Heiskari, tfn 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

#venexpo