Turun Messukeskus

Bygga & Inreda den 9–11 februari. Nyheter från golv till tak.

Den som drabbats av byggfeber kan få hjälp den 9–11 februari, då drygt 260 utställare samlas på mässcentret i Åbo för regionens största byggmässa Bygga & Inreda. Bygg- och renoveringsföretagen presenterar bland annat golv, tomter, kök, badrum och bastur. I årets program framhävs hemmets ytor och sunda hus.
En positiv strukturförändring pågår just nu i Egentliga Finland och det kan ibland vara svårt att hitta kunniga hantverkare. På mässans nya rådgivningsområde kan man boka tid för att diskutera inredningslösningar med specialister. Målet är att ge alla besökare individuell hjälp och tips för deras bygg- eller inredningsprojekt.

Trendiga arrangemang

En nyhet för i år är en karta över inredningstrender som presenterar säsongens populäraste färger och prydnadsföremål i vackra arrangemang. Helheten är planerad av Sanna Tuomi som skriver bloggen Pikkutalo och blomsteraffären Kukkakauppa Bronco.
Kalkfärger har blivit alltmer populära och är också ett synligt inslag i mässprogrammet.
Bloggarnas inredningsutställning på Bygga & Inreda fokuserar särskilt på tapeter. I år är det inredningsbloggarna Voikukkapelto, Kotilaituri, Pikkutalo och Villa Puomi som fått inreda med tapeter från Wallvision Sweden AB.

Inredningslösningar och snickeri

Inredningsdesigner Tomi Kouvola är värd för en inredningsklinik dit besökarna kan ta med sig bilder och ritningar för att få hjälp med att förnya sina hem. På lördagen föreläser Kouvola på temat vackra och funktionella hem, och ger idéer och inspiration åt alla som drabbats av inredningsfeber.
På lördagen och söndagen delar Strömsös snickarexpert Jim Björni med sig av sina tips på mässan.