Turun Messukeskus

Caravan Show är tillbaka med bland annat en jordenruntresa med husbil, Finlands hundvänligaste campingområde och möjligheter att göra affärer

Det lyser stämningsfullt från fönstren till husbilarna och husvagnarna som står parkerade utanför mässcentret i Åbo. Caravan Show fyller inte bara mässcentrets hallar, utan även gårdsplanen utanför, med folk som är intresserade av semesterfordon. Hallarna är fulla av saker att se och det ser ut att bli ett bra år för husbils- och husvagnsförsäljningen. En specialitet för mässan är Caravanträffen på mässcentrets gård. Evenemanget arrangeras av SF-Caravan Turku ry och väntas återigen samla hundratals sällskap med husbilar och husvagnar, och just den sociala dimensionen spelar en stor roll i detta vinterevenemang.
Caravan Show arrangeras i samarbete av SF-Caravan och Åbo Mässcentrum. Mässan invigs av finansminister Petteri Orpo fredagen 11.1 kl. 10. I samband med invigningen utses årets Caravan-områden och under mässan väljs även Finlands hundvänligaste campingområde.
I år får mässbesökarna åka på en jordenruntresa med husbil. Päivi och Pekka Heiskanen finns på plats för att berätta om sitt fantastiska äventyr. Ett av länderna som presenteras i år är Frankrike: Tuula och Sakari Lepola berättar om sina resor till de franska vingårdarna. Mässan erbjuder även tips till alla som planerar en bilresa till de baltiska länderna och Antti Siljamäki presenterar i sin tur de norska fjordarna och fjällvägarna. Besökarna har även möjlighet att delta i en utbildning för körkortsklasserna C1 och C1E på mässan.

En programpunkt som säkert är nyttig för många är en presentation av Susanna Suokonaukio-Hynninen från Automobilförbundet, där hon berättar om bland annat miljözoner, vägtullar, vinjetter och böter i olika länder.
För första gången diskuteras även klimatförändringarna på Caravan Show och besökarna får konkreta tips om vad var och en själv kan göra för klimatet. På programmet finns också information om säkerhet, körkunskaper och hur man ska agera vid en olycksplats. För underhållningen står dansbandet Yölintu.

Mässan inkluderar även många nyheter och premiärvisningar, bland annat rullstolsliften WelhoLift som kan användas för att lyfta en person i rullstol till och från husbilar och husvagnar på ett säkert sätt.
En webbsändning från Caravanträffen finns på www.caravanshow.fi. Direktsändningen pågår fredagen kl. 18–22 och lördagen kl. 14–18.

Mässans nyheter och premiärvisningar hittar du här:

Matkailuauto- ja -vaunu-uutuudet!

Caravan Show 11–13.1 på Åbo Mässcentrum
www.caravanshow.fi

Mer information:

Åbo Mässcentrum Ab, projektledare Tiina Heiskari, tfn 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi
SF-Caravan ry, verksamhetsledare Timo Piilonen, tfn (03) 615 3121, mobil 050 592 6561, timo.piilonen@karavaanarit.fi
SF-Caravan ry, ordförande Olli Rusi, tfn 0400 522 895
Caravanträffen, SF-Caravan Turku ry:s ordförande Pentti Groth, tfn 0400 824 471