Turun Messukeskus

Dags att förnya hemmet

Bygga & Inreda den 10–12 februari på Åbo Mässcentrum

Över 300 företag från byggbranschen kommer att finnas på plats för att presentera sina produkter och tjänster för mässbesökarna i Åbo under inkommande veckoslut. Mässan Bygga & Inreda som går av stapeln den 10–12 februari återspeglar ett ökat intresse för heminredning, renovering och olika byggprojekt – i år med ett särskilt fokus på att förändra och förnya sitt hem.

En titt på nyheterna

En nyhet på mässan i år är nyhetstorget, dit utställarna har fått anmäla sina nyaste produkter och tjänster. Totalt valdes 12 produkter till det nya utställningsområdet. Områdets visuella utformning planerades av studerande från Rasekos vuxenutbildningscenter Timali. Med finns många innovativa produkter, bland annat öppna spisar och fastighetsteknik, till exempel ett takkylningssystem med vattencirkulation, det första systemet som är helt integrerat i fastighetstekniken.
Utvecklingscentret PRKK (Perusrakentamisen ja Korjaamisen Kehittämiskeskus) håller renoverings- och byggkurser med praktiska råd om frågor som val av huspaket och kvalitetskontroll. I Stark-hallen finns tiotals utställare som på söndagen arrangerar en småhusdag. Två teman som lyfts fram i hallen är inomhusluft och vårens kökstrender.

Blogghus med inredningstips

Ett ställe där mässbesökarna kan söka inredningsinspiration är ”blogghuset” som har fyra rum inredda av inredningsbloggare och ett antal samarbetspartner. Inredningslösningarna framhäver olika färgval, ytmaterial och golvlösningar. Bloggarna som designat inredningen till huset tillsammans med olika utställare är Kotilaituri, Oblik.fi, Pikkutalon elämää och Villa Puomi.

Flervåningshus i trä – tekniska problem och potentiella lösningar

Bygga & Inreda har mycket intressant även för branschfolk, bland annat Sydvästra Finlands byggnadsdag på fredagen den 10 februari, där man exempelvis kommer att diskutera fastighetsinvesteringar samt byggnadstekniska problem i trähöghus och potentiella lösningar.

Lördagens fastighetsdag bjuder på aktuell information till bostadsbolag. Frågor som behandlas är till exempel vad det egentligen är som kostar när man bygger eller renoverar och vad som kännetecknar ett bra bostadsbolag. Dagen inkluderar en paneldebatt om ämnet som arrangeras av Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi. På lördagen hålls även den traditionella murartävlingen mellan olika yrkesskolor som brukar vara en publikfavorit.
www.rakennusmessut.fi
www.facebook.com/Rakentaminen.Sisustaminen
#rakennusmessut #turku
Mer information:
Åbo Mässcentrum Ab
projektledare Krista Ahonen, tfn 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

tapetit