Turun Messukeskus

Egentliga Finlands stora byggmässa 8–10.2

Bygga & Inreda är tillbaka 8–10.2 och fyller Åbo Mässcentrum med produkter och tjänster för byggande och renovering. Mässveckoslutet inkluderar bland annat bygg- och renoveringsskolor (PRKK ry) samt proffsevenemanget Sydvästra Finlands Byggdag.

Ungefär 250 företag deltar som utställare på Bygga & Inreda och mässan är därför en bra plats att hitta olika erbjudanden och information. Mässan kommer att inkludera ett flertal premiärer och nyheter, bland annat presenteras bostadsmässan i Nådendal för första gången för allmänheten.

I D-hallen finns ett fullständigt möblerat hus på 150 m² med temat hygge och naturen som inspiration. Mässhuset har allt som finns i ett riktigt hem: tambur, toalett, badrum, grovkök, arbetsrum, kök och vardagsrum. Ledord för inredningen är naturlighet, äkthet och handarbete. Textiliernas och ytornas naturliga material återspeglas i harmoniska och jordnära färgnyanser. Huset är planerat och realiserat av företagarna Kati Laituri och Hanna Leino tillsammans med ett flertal samarbetspartner.

Ett antal priser kommer att delas ut på mässan, bland annat ordnas prisutdelning för årets arbetssäkerhetstävling för husbyggare i Sydvästra Finland med tillhörande seminarium. Lördagen 9.2 kommer yrkesskolorna att tävla i att sätta kakel. Temat för tävlingen är Åbo slott.

Lördagen är även mässans fastighetsdag, då programmet inkluderar exempelvis laddsystem för elbilar och nya mobilitetstjänster. Publikprogrammet presenterar bland annat inredningstrender, finansiering av renoveringar samt kulturhistoriska värden hos gamla byggnader och hur de kan bevaras. Mässhusets terrass fungerar som scen, där bland annat kocken och bloggaren Alexander Trivedi uppträder på lördagen.

Söndagens program inkluderar även kraftsport, då det finska mästerskapet i armlifting avgörs på mässan.

 

Mer information om mässan:
Åbo Mässcentrum Ab, projektledare Krista Ahonen, tfn 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

www.rakennusmessut.fi #rakennusmessut

Nyheter på mässan: https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/rakenna-sisusta/uutuudet-messuilla/

Utställarföretag: https://www.turunmessukeskus.fi/naytteilleasettajat/rakenna-sisusta-naytteilleasettajat/