Vanliga frågor

När håller Åbo Mässcentrum öppet?

Åbo Mässcentrums byrå står till mässbesökarnas och utställarnas tjänst under mässornas öppettider samt under uppbyggnad och nedmontering av mässorna i mässbyråns lokaler i nedre våningen.

Vardagar finns mässbyrån i andra våningen i mässbyrån, där vi håller öppet kl. 8.30–16.00. Under semestertider förekommer det undantag i öppettiderna.

Mässtjänstens byrå finns i första våningen i mässcentrum och håller öppet vardagar kl. 8.30–16.00 samt under uppbyggnad och nedmontering av mässor enligt separata öppettider.

Mässornas uppbyggnads- och nedmonteringstider meddelas på webbplatsen. För upplåsning av dörrar under andra tider kontakta hallmästaren eller evenemangets ansvarsperson.

Vilka betalmedel tas emot i Åbo Mässcentrum?

Biljetterna till evenemang som Åbo Mässcentrum ordnar kan betalas med nästan alla bank- och kreditkort och med kontanter. Även de restauranger och kaféer som drivs av Restel Tapahtumaravintolat tar emot nästan alla bank- och kreditkort.

Garderoben tar endast emot kontanter. Det är dock möjligt att betala för garderoben med kort vid biljettkassan.

Parkering på utomhusområdena kan endast betalas med kontanter. Vi rekommenderar att besökare betalar för parkeringen vid ingången samtidigt när de köper biljetten eller separat i mässbyrån. Åbo Mässcentrum har inte en seriebiljett för parkering till salu.

Kultursedlar tas inte emot som betalmedel i mässevenemang eftersom mässor inte uppfyller de krav som ställs på kulturevenemang.

Vilka parkeringsarrangemang har Åbo Mässcentrum?

Det finns 3 000 parkeringsplatser i Åbo Mässcentrums omedelbara närhet. Trafiken på billederna vid mässan dirigeras av personal som också tar emot betalningen (6 euro/bil). Vid konferenser och kongresser debiteras i allmänhet ingen parkeringsavgift. För mässpubliken har också reserverats ett antal parkeringsplatser för rörelsehindrade. För utställare finns en egen parkeringsplats.

Var finns Åbo Mässcentrums informationsdisk?

I Åbo Mässcentrums nedre entréhall finns en informationsdisk som håller öppet under mässornas öppettider på Åbo Mässcentrums egna evenemang. Övriga tider är informationsdisken stängd, om inte annat överenskommits separat med evenemangsarrangören.

Är det tillåtet att röka på Åbo Mässcentrum?

All rökning, även rökning av elektroniska cigaretter, är förbjuden i Åbo Mässcentrums lokaler. Rökning är tillåten utomhus. I anslutning till evenemang inrättas i regel rökrutor vid dörren till kaféet i hall B eller vid huvudentrén.

När ska man köpa en biljett till ett barn?

Biljettpriserna för evenemang som Åbo Mässcentrum ordnar meddelas separat på evenemangens webbsidor och marknadsföringsmaterial. I regel har barn under 7 år gratis entré till mässorna, men undantag är möjliga.

Får jag ta barnvagn med mig till Mässcentrum?

Visst. Det är i huvudsak enkelt att röra sig i Åbo Mässcentrum med barnvagn.
Vi har också tänkt på barnfamiljer genom att reservera barnvagnar för deras bruk. Vagnarna får lånas avgiftsfritt för användning under evenemangen. Ta kontakt med vår informationsdisk. För förhandsbokning ring (02) 337 111.

Finns det ett barnavårdsrum och en lekplats på Åbo Mässcentrum?

Åbo Mässcentrum har ett litet, avskilt barnavårdsställe i huvudentréhallen nära mässbyrån.

På vissa mässevenemang som Åbo Mässcentrum ordnar själv erbjuder vi en avgiftsfri tjänst för barnpassning, där besökare kan lämna barnen för högst två timmar. Information om när tjänsten är tillgänglig ges separat i marknadsföringen för mässevenemangen.

Finns det en rullstol som man kan låna i Mässcentrum?

Ja. Åbo Mässcentrum lånar avgiftsfritt ut en rullstol som besökare får använda under evenemangen. Stolen får användas högst två timmar åt gången. Det lönar sig att boka rullstolen på förhand, ring (02) 337 111. Åbo Mässcentrum är en tillgänglig byggnad.

Finns det en restaurang på Mässcentrum?

I Åbo Mässcentrum finns en restaurang och flera kaféer. Förfrågningar: Restel Ravintolat, ravintolat.turunmessukeskus@restel.fi, telefon 0400 366 512.

Är det möjligt att köpa biljetter på förhand?

Ja, det är möjligt att förhandsköpa biljetter till Åbo Mässcentrums egna evenemang på webben.

Får man ta sig mer ett sällskapsdjur till mässan?

Sällskapsdjur är välkomna i mässhallarna, men de får inte följa med till kafé- och restauranglokaler.

Var kan man fråga efter effekter som kommit bort under mässor eller evenemang?

Besökare lämnar en hel del saker efter sig på mässorna. Det lönar sig att fråga efter bortkomna föremål veckan efter evenemanget. Gör förfrågningar om hittegods inom en månad efter evenemanget per telefon (02) 337 111, eller per e-post info@turunmessukeskus.fi. Kundtjänsten håller öppet klockan 8.30–16 (undantag under mässorna).