Turun Messukeskus

Fritid – en perfekt start på sommaren

Fritid är en ny tre dagar lång mässa på Åbo Mässcentrum som börjar den 11 mars. Den nya fritidsmässan kombinerar olika teman i ett evenemang, bland annat friluftsliv, skärgården och sommarstugor. Dessutom kommer motionsföreningen Liiku ry att presentera olika motionsformer för besökarna att upptäcka. På fredagen besöks mässan till exempel av gymnastikgrupper från olika skolor som ska pröva på olika idrottsgrenar.

Fritid presenterar också bland annat bryggor, båtar, badtunnor och bubbelpooler till stugstranden. I mässhallens bassäng demonstreras olika vattensporter som snorkling, paddelsurfing och apparatdykning. För dykintresserade finns dessutom Divetravels reseberättelser. Men det är inte bara en mässa på vatten. Flygmuseet deltar också i mässan och tar med sig ett jetövningsplan.

För alla som ofta rör sig i skärgården finns nyttig information om bland annat fästingar. Skärgårdshavets forskningsinstitut som är en del av Åbo universitet kommer att berätta om det senaste inom fästingforskningen och om klimatets effekter på Östersjön och Skärgårdshavet.
I Åboregionen finns en mängd pärlor att besöka som folk av en eller annan orsak inte känner till. Hannu Tuominen kommer att presentera dessa oupptäckta pärlor i sina föreläsningar.

Forum Marinum visar upp Skylark på mässan. Skylark är en segelbåt ritad av Jari Lindblom som byggdes år 1951 på Åbo Båtvarv. Forum Marinum leder ett restaureringsprojekt som ska återställa båten till sjövärdigt skick på det ursprungliga varvet. Förutom museibåten finns även nya motorbåtar av bland andra Astrum och Särki Oy.
Åbo Mässcentrum delar ut kassar med produkter till de 500 första besökarna varje morgon under mässan.

https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/vaihda-vapaalle/

Mer information:

Åbo Mässcentrum Ab
projektledare Päivi Järvelä, tfn 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

vaihdav_kansi