Turun Messukeskus

Greppa sminktips och hantverkstekniker

Evenemanget Kvinnor som Kan arrangeras tillsammans med evenemangen Må bra och Outlet på Åbo Mässcentrum 26–28.10. Totalt medverkar omkring 220 företag i evene-manget och därutöver framträder tiotals intressanta gäster med anföranden och infor-mations¬inslag. Bland annat kommer en intressant paneldiskussion att föras på temat Utmaningar och möjligheter med artificiell intelligens. Arrangör för diskussionen är Henry ry.

På mässlördagen är Heidi Sohlberg konferencier. Samma dag framträder också bland annat makeup-artisten Ida Ekman. Vinnaren i tävlingen Miss Turku tillkännages söndagen den 28 oktober.
Kvinnor som Kan gör en forskningsresa i bland annat olika hantverk och hantverks-tekniker. Suomen Käsityöyrittäjät har ett eget kvarter på mässan med ett tiotal hantverks-företag på plats. Där kan besökare dessutom få sätta sig in i årets hantverksteknik, broderi, i Taito Varsinais-Suomis sällskap. De snabbaste får även delta i en avgiftsfri verkstad för stramaljbroderi. På hälkliniken stickar man traditionella hälar till yllesockor. Under hela mässan kan besökarna delta i Kotilaituris stickträning.

Sminktips

Populära sminköser framträder också på mässan. Makeup-artisten Ida Ekman ordnar en lektion i editorial makeup och därtill ett möte för fans på mässan. Även sminkös-maskören Miia Ezen gör en visit på mässan och ger sminktips. Evenemangsbesökarna kan också låta fotografera sig. De kan ta ett profilporträtt, som inbegriper en snabb sminkning och frisyr samt fotografier.

Träning för välmående

Kvinnor som Kan omfattar också ett digert program kring liv, hälsa och välmående. Vi kan utlova bland annat modevisningar av Fashion Team, mental träning och en Askunge-workshop, där man bygger framgångsberättelser om sitt eget liv. Talarna på mässan tar bland annat upp att söka ett drömjobb, hitta sin egen röst och skilja sig ur mängden genom att vara äkta. Även träning i grupp ingår i programmet.

Information ges även om irriterande inomhusluft. Med o kir dr Tiina Tuomela, specialist i barnsjukdomar, talar om symtom och stöd för hälsan.

Mer information:
Åbo Mässcentrum Ab, projektledare Krista Ahonen, tfn 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi