Turun Messukeskus

Husbils- och husvagnshandeln kör igång på mässan i Åbo

I januari ska alla som gillar att resa med husbil eller husvagn styra kosan mot Åbo Mässcentrum. Caravan Show är en mötesplats för alla husbils- och husvagnsintresserade. I år inkluderar utställningen dessutom motorsport, bland annat enduro och racerbilar.

Mässan äger rum den 13–15 januari. Evenemanget arrangeras av Åbo Mässcentrum Ab i samarbete med SF-Caravan ry.
Den nationella husbils- och husvagnsföreningen SF-Caravan har valt samarbete som sitt tema det kommande året.

– Temat omspänner bland annat trafiksäkerhet, campingtjänster och evenemang.

Enligt Pentti Groth från den äldsta medlemsföreningen SF-Caravan Turku ry är förberedelserna i full gång för att ta emot alla mässbesökare som ska campa utanför mässcentret. Caravanträffen brukar varje år samla hundratals husvagnssällskap från hela landet som vill träffa vänner och bekanta och göra en liten off-season campingresa mitt i vintern. Stämningen är varm och om inte det är nog kan man värma sig i en tältbastu som testas under träffen. De modigaste tar sig ett dopp i havet.

På mässan presenteras en hel rad intressanta nyheter. Årets nya modeller satsar på bland annat säkerhet och bekvämligheter.
Nya specialmodellen LMC Maestro 513 E erbjuder en helt ny nivå av sovkomfort och till mässans mest spännande nyheter hör den specialtejpade 30-årsjubileumsserien från Bürstner och det nya slovenska märket Bravia.

Under mässdagarna kommer man att diskutera många aktuella och intressanta ämnen. Invigningstalet hålls av Ari Jalonen, ordförande för riksdagens kommunikationsutskott.
En av publikfavoriterna väntas bli föreningsordförande Matti Tyynismaas presentation om att resa med hundar. Tyynismaa har själv en cockerspaniel och en papillon som följt med honom på resor i 30 dagar bara i år.

På mässan utses även årets caravan-områden 2016, årets medlemsförening inom SF-Caravan och årets karavanare.