Turun Kevät 2024

Turun Messukeskuksessa 12. – 14.4.2024 järjestettävä Turun Kevät -tapahtuma juhlistaa tulevaa kasvu-, veneily- ja mökkeilykautta.

Turun Kevät kokoaa saman katon alle kesäiseen piha- ja puutarhaelämään sekä mökkeilyyn, veneilyyn ja merelliseen vapaa-aikaan liittyvät tuotteet ja palvelut. Uutena teemana keväistä kokonaisuutta täydentää matkailu. Tule inspiroitumaan alkavasta kasvukaudesta ja nauttimaan messujen ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Turun Kevät on odotettu keväinen elämys

Turun Kevät -tapahtuma on odotettu keväinen elämys ja inspiraation lähde kotipuutarhureille, piharakentajille, parvekkeen sisustajille, mökki- ja rantarakentamisesta, veneilystä, merellisestä elämäntavasta sekä matkailusta kiinnostuneille. Näytteilleasettajien osastojen lisäksi Turun Kevät tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa, työnäytöksiä ja workshopeja. B-halli täyttyy mökkeilyyn, veneilyyn sekä merelliseen vapaa-aikaan liittyvistä tuotteista ja palveluista ja C-halliin sijoittuu kesäiseen piha- ja puutarhaelämään liittyvät tuotteet ja palvelut. Matkailuun liittyvät tuotteet ja palvelut kootaan Auditorioon.

Ohjelmassa kaikkea hyötykasveista kalastukseen ja matkailuun

Kasvien monipuolinen maailma ja vuoden puutarhurin haastattelu

Lounais-Suomen Puutarhayhdistys tuottaa monipuolisesti ohjelmaa koko messuviikonlopulle. Tule oppimaan hyötykasvien kasvattamisesta sekä innostumaan suosikkikasvien hoidosta ja hyödyntämisestä. Kuulet myös hämmästyttävää tietoa kasvien selviytymisstrategioista ja kommunikointitavoista. Lumoavat kasvit ohjelmalavalla pe klo 16:00 ja la klo 15:00. Kasvata hyvää ohjelmassa klo la 13:00 ja su klo 11:30.  Lounais-Suomen Puutarhayhdistys on valinnut vuoden puutarhurin vuodesta 1990 lähtien ja tänä vuonna vuoden puutarhuriksi valitaan viheralalla toimiva henkilö. Vuoden puutarhurin haastattelu nähdään ohjelmalavalla pe klo 12:30.


 

Ruusutietoutta kotipuutarhureille

Suomen Ruususeura haluaa tuoda esille kestävien pensasruusujen hyvät puolet. Tavoitteena on jakaa ymmärrystä siitä, että ruusut eivät aina ole ”vaikeita” tai ”hankalia”. Niiden joukosta löytyy aloittelijallekin sopivia ruusuja. Näin madallettaisiin kynnys kokeilla ja istuttaa ruusu omaan puutarhaan. Suomen Ruususeura on kertomassa ruusuista Lounais-Suomen Puutarhayhdistys ry:n osastolla lauantaina klo 11-15.


 

Pähkinöiden kasvatus ja syötävä metsäpuutarha

Pähkinämies Joel Rosenberg johdattelee luennoillaan kuulijat ekologisen metsäpuutarhan saloihin sekä pähkinöiden kasvattamiseen Suomessa. On yllättävää, kuinka monia pähkinälajeja voidaan kasvattaa suomalaisissa kotipuutarhoissa. Tule kuulemaan vinkit pähkinöiden kasvatukseen pe klo 14:00 sekä ekologiseen ja satoisaan metsäpuutarhaan la klo 11:30.


 

Vinkit purjehdusmatkalle Kroatiaan

Oletko valmis aloittamaan seikkailusi merellisessä Kroatiassa? Messujen ohjelmalavalla Martina Sailing d.o.o. jakaa arvokasta tietoa Kroatiassa purjehtimiseen. Esittelyssä on upeita veneilykohteita ja reittivinkkejä Dalmatian alueella, joka tarjoaa monipuolisia maisemia ja elämyksiä vesillä liikkujille. Käsiteltävinä aiheina on myös vinkit vuokraveneen valintaan, kipparointiin sekä mahdollisuudet kouluttautua huviveneen kippariksi. Kroatian vinkit kuullaan ohjelmalavalla la klo 15:30 sekä su klo 14:00.


 

Ideoita lähimatkailuun

Turun ammattikorkeakoulun matkailuopiskelijoilla on jo katse keväässä. He johdattelevat messukävijät Turun Kevät -messuilla lähimatkailumahdollisuuksiin. Opiskelijoiden suunnittelemat ja toteuttamat ohjelmanumerot vievät messuvieraat lähimatkailun lumoihin. Luvassa on inspiroivia esityksiä ja aktiviteetteja, jotka johdattavat sinut tutkimaan lähialueiden matkailumahdollisuuksia. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmät nähdään ohjelmalavalla jokaisena messupäivänä!

 

Kalastuksen pelisäännöt ja kalankäsittelynäytökset

Kalastusalan säännökset ja lait ovat viime vuosina kokeneet merkittäviä muutoksia, ja vuosi 2024 on tuonut mukanaan runsaasti uudistuksia kaikille harrastekalastajille. Kalatalousasiantuntija Janne Antila Suomen Vapaa-ajankalastajista kokoaa olennaiset tiedot kalastukseen liittyen selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Kalastuksen pelisäännöt ohjelmalavalla pe klo 12:00 ja 15:00, la klo 12:00 ja 14:30 sekä su klo 12:30 ja 15:00. Vapaa-ajankalastajien omalla osastolla näet myös suositut Pyyntihetkestä pannulle! -kalankäsittelynäytökset.

 

Upeat kukkanäytökset ja kukkabuffa

Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n Varsinais-Suomen piiri ry on Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueen kukkakauppiaiden ja floristisen alan koulutuksen suorittaneiden alueellinen piiriorganisaatio. Tänä vuonna 60-vuotta täyttävän piirin osastolla on muun muassa kukkabuffa ja kukkakorinäyttely – tule äänestämään suosikkiasi! Myynnissä myös keväisiä kukkakoreja kotiin vietäväksi sekä Memento Mori – Heli Laaksosen runoja surusta -nidoksia. Piiri myös järjestää viikonlopun suositut kukkasidontanäytökset la klo 11:00 ja 13:30 sekä su klo 11:00 ja 13:00.

 

Workshopit

Osallistu Ammattiopisto Livian järjestämille kursseille! Kurssien hinta 25 € / osallistuja. Hinta sisältää kasvimateriaalin, astian ja kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kurssin kesto noin 30 minuuttia ja yhdelle kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa.

Liput voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta

Kurssien aikataulu:

Perjantai 12.4.2024
Klo 12.00: Varta oma omenapuu
Klo 14:00: Varta oma omenapuu

Lauantai 13.4.2024
Klo 11.00: Trendikäs leikkokukka-asetelma verkkopohjaan
Klo 12.00: Yrtti-istutus
Klo 14:00: Trendikäs leikkokukka-asetelma verkkopohjaan
Klo 15:00: Yrtti-istutus

Sunnuntai 14.4.2024
Klo 12.00: Auta luontoa ja tee hyönteishotelli
Klo 14:00: Auta luontoa ja tee hyönteishotelli

 

Somistekasvien myynti

Messujen yleiskoristelualueella käytettyjen somistekasvien myynti järjestetään Turun Messukeskuksen C-hallissa maanantaina 15.4.2024 klo 12-15.

#turunkevät #turunmessukeskus #turku

Liput ja aukioloajat

 

Aukioloajat:

  • Pe 11-18
  • La 10-17
  • Su 10-16

Liput ennakkoon netistä:

Aikuinen 13 €
Alennusryhmä 10 €
Ryhmälippu 10 €
Monipäivälippu 22 € (3 pv.)
Pysäköinti 6 €
Vaatesäilytys 3 €

 

Liput ovelta:

Aikuinen 15 €
Alennusryhmä 12 €

Ryhmälippu 12 €
Monipäivälippu 24 € (3 pv.)
Pysäköinti 8 €
Vaatesäilytys 3 €

Osta liput edullisemmin ennakkoon

Alle 12-vuotiaat veloituksetta!

Alennusryhmä: 12-17-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, siviilipalvelushenkilöt ja työttömät. Varaudu todistamaan oikeutesi alennukseen asianmukaisella todistuksella, kuten opiskelijakortilla tai todistuksella työnhaun voimassaolosta.

Ryhmä: minimissään 10 henkilöä. Ryhmänvetäjällä maksuton sisäänpääsy ja vaatesäilytys.

Vammaiskortin haltijan avustaja pääsee tapahtumaan maksutta sisälle saapuessaan yhdessä avustettavan kanssa.

 

Yksittäinen lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa.

12.04

14.04
2024
Osta liput

Sosiaalinen media

turunkevat2 hours ago
Turun Kevät -messujen yleiskoristelualueella käytettyjen somistekasvien myynti järjestetään Turun Messukeskuksen C-hallissa tänään maanantaina 15.4.2024 klo 12-15. Tervetuloa ostoksille! 🌻
Turun Kevät
Turun Kevät2 hours ago
Turun Kevät -messujen yleiskoristelualueella käytettyjen somistekasvien myynti järjestetään Turun Messukeskuksen C-hallissa tänään maanantaina 15.4.2024 klo 12-15. Tervetuloa ostoksille! 🌻
Turun Kevät
Turun Kevät18 hours ago

Sydämellinen kiitos kaikille Turun Kevät -messujen näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille, esiintyjille ja ennen kaikkea kävijöille mukanaolostanne! 💖 Viikonloppu oli täynnä kukkaloistoa, inspiroivia...

turunkevat18 hours ago
Sydämellinen kiitos kaikille Turun Kevät -messujen näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille, esiintyjille ja ennen kaikkea kävijöille mukanaolostanne! 💖 Viikonloppu oli täynnä kukkaloistoa, inspiroivia...
turunkevat22 hours ago
🌱 Turun Kevään kolmas messupäivä on käynnistynyt. Tänäänkin vielä ohjelmassa mielenkiintoisia luentoja sekä workshopeja. Tule pakoon harmaata sunnuntaipäivää Turun Messukeskukseen,...
Turun Kevät
Turun Kevät22 hours ago

🌱 Turun Kevään kolmas messupäivä on käynnistynyt. Tänäänkin vielä ohjelmassa mielenkiintoisia luentoja sekä workshopeja. Tule pakoon harmaata sunnuntaipäivää Turun Messukeskukseen,...

Turun Kevät
Turun Kevät24 hours ago
Turun Kevät
turunkevat24 hours ago

Seuraa mitä tapahtuu