Turun Messukeskus

Turun Kirjamessujen keskustelussa aiheina myös politiikan kirjat

Presidentti Sauli Niinistö on mukana Turun Kirjamessuilla. Hän osallistuu Turun Messukeskuksessa käytävään keskusteluun lauantaina 6.10. klo 16. Aiheena on Puhetta politiikan kirjoista. Keskustelemassa ovat Niinistön lisäksi tietokirjailija ja kolumnisti Risto Uimonen sekä tietokirjailija Tuomo Yli-Huttula.

Turun Kirjamessujen keskustelu- ja asiaohjelma on monipuolinen. Keskustelujen aiheina ovat mm. media, vihapuhe, seksuaalinen häirintä, vuosi 1918, luontorunous ja kirja-ala.

Laitetaan Saaristomeri kuntoon -ohjelmassa luontokuvaaja Jaakko Ruola ja kansanedustaja (kok.) Saara-Sofia Sirén keskustelevat saariston tilasta Saaristomeren Suojelurahaston tuottamassa ohjelmassa 6.10. Sunnuntaina 8.10. aiheena on Itämeri. Paneelissa keskustellaan Itämeren tilanteesta ja aiheesta kirjoitetusta tietokirjallisuudesta. Ohjelman järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja John Nurmisen Säätiö.

Päin helvettiä on nimeltään paneelikeskustelu ilmastonmuutoksesta. Arkkipiispa Tapio Luoma, professori Markku Kulmala ja TT Panu Pihkala pohtivat muutoksia tässä Arkkipiispan työryhmän keskustelussa lauantaina 6.10.

Koko kotimainen kirja-ala ominaispiirteineen nousee messujen valokeilaan lauantaina 6.10. Kriisipuheista tekoihin – kirja-ala nyt! on otsikkona, kun kustantaja Anna Baijars, viestintä- ja hankepäällikkö Emmi Jäkkö, kirjakauppias Joose Siira ja tuoreen selvityksen aiheesta tehnyt toimittaja Jaakko Mikkola kokoontuvat tiedetoimittaja, tietokirjailija Tiina Raevaran johdolla puhumaan aiheesta. Ohjelman tuottaa WSOY:n kirjallisuussäätiö.

Myös kiinnostavalla viihteellisemmällä ohjelmalla on oma sijansa. Messuilla nähdään mm. trailerit Iron Sky The Coming Race ja Iron Sky The Ark. Paikalla ovat ohjaaja Timo Vuorensalo ja kirjailija Johanna Sinisalo.

Koko Turun Kirjamessujen ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.kirjamessut.fi Turun Kirjamessut järjestetään nyt jo 27:nnen kerran. Tapahtuma kokoaa yhteen noin 650 esiintyjää. Mukana on mm. ruotsalainen dekkarikirjailija Liza Marklund. Messujen tämän vuoden teemamaa on Viro.
Lisätiedot ohjelmasta:
ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen, puh. 0400 415 687, seppo.puttonen@turunmessukeskus.fi

Lisätiedot messuista:
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, puh. 040 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

*Tiedotteeseen on lisätty 27.9. Puhetta politiikan kirjoista-keskusteluun toimittaja ja tietokirjailija Lauri Nurmi 

Sauli Niinistö

Kuva:copyright Matti Porre, Tasavallan presidentinkanslia

Presidentti Niinistö_copyright Matti Porre_Tasavallan presidentin kanslia

 

20171007-DSC_9254

Kuva Harri A. Sundell

20171007-DSC_9271

Kuvassa kirjailija Niina Repo ja messujen ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen vuoden 2017 tapahtumassa