Turun Messukeskus

Turun Kirjamessut valmistautuu tapahtuman ajankohdan muutokseen

Turun Kirjamessujen 30-vuotinen perinne katkeaa tänä syksynä. Tapahtuman oli tarkoitus toteutua tuttuun tapaan Turun Messukeskuksessa lokakuun alussa. Koronapandemian aiheuttamien monimuotoisten vaikutusten vuoksi tapahtuma joudutaan nyt siirtämään tulevaisuuteen.

-Selvitämme mahdollisimman nopeasti näytteilleasettajien kannan tapahtuman ajankohtaan, sillä tiedämme, että messut on merkityksellinen ja monella tavalla menestyksekäs näyttämö paitsi kirjailijoille myös messukävijöille ja näytteilleasettajille, Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Marja Pekkanen toteaa.

Hän korostaa turvallisuuden merkitystä, joka on koko ajan tärkein näkökohta tapahtumien järjestämisessä.

-Olemme tehneet kesän aikana erittäin mittavan turvallisuussuunnitelman yhdessä MeTa ry:n kanssa ja tälläkin hetkellä tiloissamme järjestetään kokoontumisia aluehallintoviranomaisten määräysten mukaan, Pekkanen sanoo.

Samassa yhteydessä on järjestetty myös Turun ja Ruoka- ja Viinimessut, joka siirtyy samaan ajankohtaan Turun Kirjamessujen kanssa.

 

Turvallisuussuunnitelma on luettavissa osoitteessa: https://www.turunmessukeskus.fi/turvallisuusohjeistus/

Turun Kirjamessujen sisällöntuotantoon osallistuu 120 toimijaa, joiden mielipide ja kuulluksi tuleminen on Turun Kirjamessuille tärkeää.

 

Lisätiedot:

Turun Messukeskus Oy, toimitusjohtaja Marja Pekkanen, puh. 040 545 7766, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi