Turun Messukeskus

Turun Messut 23.-25.8. Jokainen turkulainen on messun arvoinen

Legendaarinen ja joka toinen vuosi järjestettävä Turun Messut iskeytyy tänä vuonna tiukasti turkulaisuuden syvimpään ytimeen. Vahvasti Turku-teemaan tällä kertaa nojautuva tapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä 23.-25.8. Turun Messukeskuksessa. Turun Messujen ohjelma pursuaa turkulaisuutta. Heidekenillä syntyneet voivat kulkea tapahtumaan punaista mattoa pitkin. Huumoria riittää myös tapahtuman ”messurauhan” julistuksessa ja Aurajoki-naarauksessa. Tapahtumassa nautitaan rennosti torikaffet, ja messukeskuksen sisältä löytyy mm. kauppatorikin. Luvassa on myös 1960-luvun jengien kohtaamisia. Alvar Aalto -viikko pyörähtää käyntiin elokuisilla Turun Messuilla.

Muumeja ja moottorisahoja

− Turun Messuilla on pitkä historia, mutta nyt oli aika uudistaa sisältöä ja konseptia. Olemme valinneet selkeän teeman, jonka ympärille rakentuu hyväntuulinen paikallismessutapahtuma. Turkulaisuudessa on voimaa ja se herättää tunteita. Uskomme teeman ”ylikansalliseen” voimaan, kuvailee projektijohtaja Krista Ahonen.

Mukana on yrityksiä näytteilleasettajina niin paikallisesti kuin kauempaakin. Erityisesti lapsiperheiden ja varttuneemman väen suosiossa oleva tapahtuma tarjoaa loppukesän päiviin mukavan kattauksen viihdettä ja leppoisaa yhdessäoloa. Tapahtumaan tuotetaan mm. Muumien musiikkiterveiset Naantalista. Puolustusvoimat ja siihen liittyvä Sotilaskotialue jatkaa tapahtumassa ja on varmasti jälleen yksi suosituimmista osioista.
Mentalisti Pete Poskiparran ja moottorisahajonglööri Janne Mustosen messuyleisölle loihtima jännittävä yhteisshow nostattaa sykkeet korkealle. Korkealla pysytään myös vaarojakin sisältävässä motocross-esityksessä, jota harjoitellaan ja hiotaan parhaillaan esityskuntoon.

Neuvostoliiton kautta Turkuun

Vuonna 1983 Turun Messujen teemoina olivat mm Neuvostoliiton-kauppa ja Kultasepäntaidot. Kävijätavoite oli 200 000, johon ei aivan päästy. Tapahtumapäiviäkin oli huimat kymmenen. Vetonauloja on pitkän messuhistorian aikana riittänyt. Muistijälkiä ovat kävijöihin jättäneet mm. messupässi (1966), keinoaurinko ja puhuva vaaka (1983) ja Suomen ensimmäiset messuhäät (1979).

−Tässä tapahtumassa, jos jossain, huomaa kyllä ajan trendit. Vanhat lehtileikkeet ja tiedotteet ovat olleet mielenkiintoista ja hauskaakin luettavaa. Pohdimme pitkään mikä on trendi tällä hetkellä, vuonna 2019. Kaikki merkit viittaavat siihen, että yhteisöllisyys ja paikallisuus ovat tätä päivää. Olemme ylpeästi turkulaisia, mutta kyllä tänne kuntaloikkareitakin mielellään otetaan, myhäilee Ahonen.

Turun Messut ovat avoinna 23.8. Turun Messukeskuksessa
www.turunmessut.fi

Avoinna perjantaina ja lauantaina kello 10-18 ja sunnuntaina kello 10-17

Lisätiedot:

projektijohtaja Krista Ahonen, puh. 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi